O.B projektet bestäms denna vecka

Ni som följer bloggen vet att jag snackat om vårt Organizational Behaviour projekt (O.B projekt). Den här veckan måste min grupp bestämma oss för vad vi ska göra. Det låter kanske lättare än vad det är.
  • Vi måste brainstorma vidare för hittills har vi inte kommit på så många ideér som känns bra.
  • Alla måste komma överrens om vad vi slutligen tar oss an. Med tanke på att gruppens medlemmar kommer från världens alla hörn kan bara det ta en massa tid, vilket vi inte har.
  • Sedan är det mitt jobb att se till att alla är ombord, vet vad de ska göra, är motiverade samt gör klart allt i tid.

 

Det är en sak att styra över människor som faktiskt får betalt och är specialister på sitt område, och en helt annat sak att styra över ett gäng studenter från världens alla hörn som kanske inte alla gånger vill göra det som krävs. Det är en utmaning och eftersom jag älskar utmaningar ska hela projektet bli en upplevelse i sig.

 

Vi får väl se hur många gånger jag svär för mig själv innan projektet är över ;)


Möte X 2

Fick sovmorgon idag, riktigt skönt.

Idag har jag två stycken möten på skolan, ett med Career Center där jag ska få lite hjälp med mitt CV så att det passar in på den australienska marknaden. CV:t skiljer sig nämligen en hel del från det jag har använt hemma i Sverige. Dessutom är det bra för mig att återigen gå igen vad jag faktiskt lyckats åstakomma genom åren och som är relevant inför kommande jobb.

 

Mitt andra möte är med en person som har hand om alla Internship mm. Måste ta mig en snack med henne för att networka samt prata lite allmänt om vilka möjligheter jag har. Ska bli intressant och höra vad hon har att säga.

 

Efter mina möten har jag en klass i ekonomi och sedan blir det ekonomiplugg resten av kvällen.

 

 


Städdag

Idag har jag och Sam städdag, Ivey har jag inte sett på hela veckan så hon får väl städa när hon är hemma. Jag har städat badrummet och toaletten uppe samt torkade av trappen. Passade även på att städa upp i mitt rum och renbädda. Kunde ganska snabbt konstatera att de som bodde här innan mig inte var speciellt städglada. Intressant hur mycket lättare allt känns när allt är städat och i ordning.

Just nu väntar jag på att min tvätt ska bli klar så jag kan hänga upp den medan solen fortfarande är framme. Sedan blir det minst en tvättrunda till.



Mums

Idag gjorde jag den godaste proteinshaken ever, med smaken choklad.

1 skopa proteinpulver
2.5 dl mjölk
massor av is

(ev banan för att jag den lite matigare)

Den här shaken passar perfekt som "on the go" och lägger man till lite bär och en banan får man genast ett matigare mellanmål. Mumsfilibaba!




Besök på gymmet

Hela den här veckan har jag varit duktig när det kommer till träning. Föredrar att gå till gymmet på morgonen, dels för att det är mindre folk och dels för att jag upplever mig själv så mycket piggare under dagen. Det jobbiga är inte att träna utan att ta sig till gymmet.

Imorse var jag på gymmet en vända och valde att ta med mig min ekonomibok. Blev två flugor i en smäll, men det var inte det lättaste att cykla och läsa samtidigt. Efter ett tag åkte boken in i mitt skåp och jag kunde börja fokusera på själva träningen. Efter år med försäsongsträningar och träning i huvudtaget har jag samlat på mig en hel del bra övningar, vilket uppskattas extra mycket nu.

Kollade träningsschemat för veckan och alla pass och blev lite sugen på att texta djupvattenträningen imorgon klockan 06.30. Vi får se hur det blir med den saken, vet inte om jag pallar att stiga upp så tidigt.

Väl hemma ser jag fram emot min iskalla proteinshake, mums!




Träning, plugg & filmtime

Hann med en vända till gymmet innan jag drog till skolan för plugg. Passade på att springa milen på löpbandet och köra lite styrka. Jag måste säga att det är skönt att träna utan att ha en massa krav på sig, jag gör det jag vill och känner för. Efter år med försäsongsträning där alla pass oftast varit genomtänkta och du måste prestera, känns det nu skönt att träna när jag vill och hur jag vill.
Jag pluggar bättre när jag är trött i kroppen så ett besök på gymmet var perfekt.

Jag var förvånad över hur många studenter som var i bibblan när jag kom dit, det är ju trots allt lördag. Men jag antar att det är fler än jag som passar på att ta i kapp lite och förbereda sig inför veckan som kommer.

Nu blir det film x 2!

Lånade i vanlig ordning filmer från bibblan, lika bra att utnyttja de förmåner man har som student.

Spöregn & plugg

Det har regnat hela natten och det regnar fortfarande. Jag har aldrig sett så mycket vatten på vägen utanför som idag, helt sjukt. Regnet har satt lite stopp för min planering, sitter och äter frukost nu istället för att träna. Min tvättdag ställer jag nog in känns inte som att kläderna kommer bli torra en dag som denna. Men träning blir det så snart regnet lagt sig lite.

Efter träningen blir det plugg, måste försöka ta igen lite, ligger egentligen inte efter det är nog bara känslan av att inte fatta allt till 100 % som gör att jag måste plugga lite extra. Bra sätt att ha koll på om jag behöver besöka någon av lärarna under veckan för mer hjälp.


Ska plugga i skolan, hemma gör jag allt annat än det jag ska. Känner ni igen er?

Fredag

Spenderade gårdagen med att plugga Accounting i hela 6 timmar. Mina uppgifter till dagens lektion tog sjukt lång tid. Tack och lov hänger jag med i klassrummet, till skillnad från många andra. Det går undan kan jag lova men läraren är grymt bra.

Idag passade jag på att boka in två stycken möten på skolan, ett med career center och ett annat med damen som ansvarar för jobbmässorna på skolan. Ska gå igenom mitt CV samt networka lite, gäller att passa på medan man har chansen.

Min helg blir nog inte speciellt underhållande, måste plugga gärnet. Känner redan att jag ligger efter i Economyklassen. På det har jag en del att läsa inför O.B klassen + att jag måste komma på 5 förslag till projekt vi kan ta oss an i Org. Behaviourklassen. Eftersom jag ska leda det projektet måste jag även styra upp veckorna framöver...som ni hör har jag häcken full.

Public Speaking

Första lektionen av Public Speaking är över och det började i en rasande fart. Vi hann med ter tal var innan lektionen var över. Min grupp består av ca 12 personer från bland annat Polen, Ryssland, Saudi Arabien, Sydafrika och Australien. Det är rätt skönt att vi bara är ca 12 i min grupp, man lär känna varandra och de som känner sig livrädda (ja, det finns faktiskt dem) får det lite lättare. Under de närmaste veckorna ska vi hålla en massa tal i olika former, nu gäller det bara att komma på bra ämnen till varje gång.



Lektionen var verkligen superskoj, men när läraren tog fram en stol och lite andra material började jag verkligen undrar om jag kommit rätt. Tanken var att man skulle banka stolen med hjälp av de färgade "rören" medan man pratade. Vissa bankade på en massa medan vissa mest var glada över att hålla i något.

Dags för prioritering

Som den tävlingsmänniska jag är har jag alltid haft svårt att säga nej till saker och ting. Jag har nästan alltid lite för mycket att göra och så har det alltid varit. Det jobbiga är att min maxgräns hela tiden flyttats och till slut säger kroppen och knoppen ifrån. Nu till saken; jag har känt efter och funderat fram och tillbaka under de senaste dagarna och beslutat mig för att tacka nej till allt som har med Netball att göra. Det gäller både skollaget samt mina tisdagskvällar. Jag känner att jag helt enkelt inte hinner med allt och den lilla fritid som jag har, väljer jag gärna att planera själv. Efter år med speciella tider och träningsdagar att hålla koll på känns det skönt att vara fri och göra som jag själv vill.



Dags för Netball

I fredags skrev jag upp mig på listan för de som ville spela Netball på fritiden. Ikväll är det dags, tydligen har ca 100 elever skrivit upp sig så det blir intressant och se hur många som faktiskt dyker upp. Hur som helst är det bra träning för mig samt ett utmärkt sätt att träffa nya människor.

Dags att springa till hallen, ciao!


CEO för terminprojektet

En av mina klasser är Organizational Behaviour och klassen går ut på att genomföra ett projekt (finns riktlinjer att gå efter) som pågår hela terminen. Syftet är att lära sig hur en grupp fungerar, vilka stadier man går igenom, vilka problem man stöter på mm. Dessa projekt är kända på skolan och varje år försöker alla bräcka alla genom att komma på en briljant idé.


I förra veckan var vi tvungna att skicka in vårt CV till läraren samt svara på en del frågor. Vi skulle bland annat välja vilken position vi skulle vilja ha i projektet. Jag var inte sen med att söka chefs-/projektledarrollen eftersom jag är van att leda projekt och älskar det. Idag fick vi veta att hela 10 personer hade sökt platsen som CEO men eftersom vi ska ha 5 grupper kan bara fem person få en CEO-tjänst. Men eftersom läraren ville uppmuntra alla som faktiskt "vågade" söka CEO-tjänsten är det bestämt att varje grupp ska ha en CEO och en vice. Tanken är att de ska dela på jobbet. Jag blev vald till CEO för en grupp och till min hjälp har jag en kille som heter Myles. Vi hann snacka lite och första känslan är att vi kommer fungera bra ihop.

Steg 2 var att plocka ut gruppmedlemmar utifrån deras CV. Eftersom jag inte visste vilket typ av projekt vi skulle ta oss an, gick jag på magkänsla samt kollade efter de personer som var villiga att jobba hårt och som inte gillade lata människor...haha, vi får väl se hur det hela slutar. Tanken var även att blanda kön, ålder och bakgrund så att vi ska stöta på så många problem som möjligt. Min grupp blev en mix av människor från Sverige (jag), Kina, Italien och Australien.

Jag tycker det här ska bli hur skoj som helst och är verkligen supertaggad!

Allt börjar falla på plats

Imorse träffade jag min spårlöst försvunna housemate från Singapore. Hon såg inte direkt ut som jag föreställt mig men hon var verkligen supertrevlig så det här kommer bli bra. Vi pratade ett bra tag om allt och inget innan jag var tvungen att springa till min första lektion.

Det känns riktigt bra just nu, jag trivs verkligen och sakta men säkert börjar livet här i OZ ta fart.


I love u Too

På måndagar är det movienight, vi studenter får rabatt och ett besök kostar bara 60 kr. Tracy, Jess och jag passade på att utnyttja måndagskvällen och åkte till Robina Town Center för att se filmen I love you too. Mitt första intryck var att allt var större än hemma i Sverige, biografen, popcornbehållarna, stolarna, salongerna...ja allt. Det blev en riktigt lyckad måndagskväll, en perfekt start på veckan!

Mitt i filmen kom jag på varför jag kände igen dvärgen i filmen, det var han som sprang med nycklarna på Fångarna på fortet.

Biografen hade en stor reklampelare som var från golvet och ända upp till taket. Vi fick se en hel del av filmen i en förlängd trailer, snacka om att jag ska se Sex and the City, filmen verkar hur bra som helst!



Den försvunna tjejen

Vaknade vid 02.45 i natt av att ytterdörren öppnades. Tro det eller ej men tjejen från Singapore gjorde entre. Tillsammans med minst en snubbe lämnade hon sina saker i sitt rum och gick sedan ner i köket och förde ett jävla liv. Observera att detta var mitt i natten. Plötsligt blev det tyst och det visade sig att dem drog.
Inte nog med det, efter ca 30 minuter gick billarmet på en bil nere på gatan. I hela 10 minuter stod den och tjöt innan det slutade. Jag var något frustrerad tills jag lyckades somnade om.

Trots att tjejen kommit tillbaka har jag fortfarande inte sett skymten av henne, vet inte ens hur hon ser ut. Dessutom har vår skohylla försvunnit, haha...vem var det som sa att förändring är bra? ;)

Ps. Imorgon ska jag se till att träffa henne om jag så ska behöva jaga henne.



Milen i ren frustration

Började veckan med att gå till gymmet och springa milen på löpbandet. Det var i ren frustration som jag sprang och sprang och sprang. Jag tillhör den grupp människor som tycker löpning rensar både kropp och knopp. Anledningen till mitt morgonbesök på gymmet beror mest på sömnbrist, min natt var allt annat än normal...

Måste iväg så jag berättar mer ikväll.



Koder

När jag slutade jobbet hemma i Sverige var jag ganska glad att kunna vila hjärnan från alla koder jag behövde komma ihåg. Det var koder till det mesta, allt från dataprogram till bilgaraget. Jag tror att jag vid ett tillfälle räknade att jag behövde komma ihåg 7 st koder från att jag steg upp ur sängen på morgonen till att jag faktiskt satt med datorn på och kunde börja jobba, helt sjukt egentligen!

Koderna är tillbaka igen, nu när skolan dragit igång är det återigen en massa koder till dörrar, datorer mm, men tack och lov inte lika många som hemma. Snacka om kodsamhälle...



Nya skor

Mina joggingskor har fått jobba hårt under mina första tid här i Australien och det syns. Idag passade jag på att köpa ett par skor som jag kan använda när jag är i bollhallen och spelar badminton, Netball, fotboll mm. Ska sätta in mina specialsulor sedan blir det till att börja gå in sig, för jag vill inte ha några nya skavsår på mina fötter, de är redan förstörda.

Känns nästan som en inomhusfotbollsskor, lätta och riktigt sköna. Nu återstår det bara att se om jag ska springa i dem.


Söndag

Mina söndagar har precis som hemma i Sverige blivit mina fixardagar. Jag ser till att tvätta, städa och handla så jag kan ta det lugnt under veckan. Jag börjar sakta med säkert hitta mina dagliga rutiner men har en bit kvar. Den här veckan blir iaf komplett vad gäller lektioner så förhoppningsvis får jag en känsla av hur en "normal" skolvecka känns och kan börja planera måltider, träning mm. efter det.




6 timmars beachwalk

Efter Netballuttagningen åkte jag buss tillsammans med Chris från USA och Sonny från Norge till Surfers Paradise. Tanken var att promenera en bit men det hela slutade inte riktigt som vi tänkt oss. 6 timmar senare var jag äntligen hemma och då med blåsor under fötterna men med en kanondag i bagaget.

Vi gick från Mainbeach (fr huset längst bort på första bilden) och hela vägen till Burleigh Heads, men eftersom vi inte hittade någon buss tillbaka som passade promenerade vi vidare och hela vägen hem. Jag vågar inte ens gissa hur långt vi gått idag men lite motion skadar aldrig...eller jo, ibland.

Bilder från dagens äventyr


Svettigt värre

Vaknade vid 07.00 imorse för att ta mig till bollhallen för uttagning nummer 2 för skollaget i Netball. Vi var nästan lika många som sist, vilket var skoj men det syntes att folk var trötta. Vi körde återigen en massa springövningar med snabbt fotarbete. Jag måste säga att Netball ger en fruktansvärt bra workout eftersom du använder hela kroppen och det var länge sedan jag var så slut i kroppen som efter våra träningar. Fick spelade goalkeeper idag och skulle skydda vår korg och det gick faktiskt bättre än sist, även om jag inte direkt har koll på reglerna men alla är så snälla och hjälpsamma. När det kommer till alla engelska Netballtermer är jag totalt borta, kör på ren känsla =)


Tidig try out

Imorgon är det lördag och klockan 08.00 ska jag infinna mig i bollhallen för uttagning nummer 2 till skollaget i Netboll. Just nu sitter jag och funderar på om det är ett test för att faktiskt se vilka som verkligen vill spela i laget eller om de bara inte kunde få en bättre tid. Hur som helst blir det ingen sovmorgon för min del utan hårt jobb och full koncentration.

Ska se till att tejpa fötterna innan så jag slipper skavsår och andra skavanker.

Filmtime

Idag passade jag på att låna 3 filmer från skolans filmsamling så nu är helgen räddad utifall det blir regn. Ska passa på att sätta på en rulle nu och faktiskt koppla av.


Gjort bra affärer idag

Kan konstatera att jag idag har gjort två riktigt bra affärer...

Imorse klockan 07.30 ställde jag mig i kön till Bond University´s secondhand booksale. Till saken hör att en bok för en klass kan kosta mellan 700-1500 kr och vi har 4 klasser per termin. Räknar man lite snabbt märker man att det kostar en del bara för böckerna. Tack och lov har vi chansen att köpa begagnade böcker till ett lägre pris. Själv utförsäljningen började imorse klockan 09.00 men jag var som sagt där redan 07.30 och då fick jag nummerlapp 25. Efter några timmars väntan kom jag ut från byggnaden med 2 st böcker (behövde bara två) som jag fick för 700 kr, värsta kapet. 

Dagens vinstaffärer:
2 st böcker 700 kr
ny tröja 70 kr

Vi svenskar borde verkligen uppskatta vår utbildning som mer eller mindre är gratis om man jämför med här i Australien.

Min nya BILLIGA tröja

Ett steg i kampanjen

Kommer ni ihåg att jag snackade om att Bond University tillsammans med bland annat en radiostation här på Guldkusten försöker få Ellen Degeneres till Australien? Nu har jag hittat en liten filmsnutt som spelades in under veckan. Detta är bara en liten del av hela kampanjen, det även bland annat en facebooksida samt en massa saker på Twitter också, snacka om att sociala medier tar över mer och mer...skoj!

 

Kollar ni riktigt noga ser ni stora delar av Bonds härliga campus. Det är sjukt fint här ska ni veta, får nog sätta ihop en liten film eller iaf ett inlägg en dag om min dagliga vy =)


Netball, golf & hockey

För dem som inte känner mig kan jag berätta att jag är värsta idrottsnörden, jag älskar att idrotta. Jag är VÄRLDENS tävlingsmänniska och är inte bäst på någonting men bra på väldigt mycket. Alla sporter som innehåller någon form av boll passar mig utmärkt.


Idag var det dags att välja vilka klubbar man ville joina på skolan. Eftersom det regnade ute var allt flyttat in till Don´s (skolans pub). Alla möjlig klubbar fanns representerade, allt från nattklubbar (uteställen, som gav VIP-kort) till kinesiska studentkåren. Vi fick gratis glass, popcorn mm och det flög fyers överallt. Jag ska erkänna, jag kände mig lite vilsen bland alla bord och musiken som dånade ur högtalarna. Inte nog med att det var oljud överallt, det kryllade av människor och jag fick typ smått panik.

Efter att jag tagit några varv valde jag att skriva upp mig på Netball, golf (blir nog bara en tävling senare under terminen) och självklart hockey. När det gäller hockeyn så såg jag bilder, det är typ streethockey, dvs målvakten har hockeyutrustning och spelarna hockeyklubbor fast med plastblad och självklart inga skridskor. Inte kanske direkt innebandy men så nära jag kommer. Haha, ska bli intressant och se om jag kan dribbla av grabbarna, om inget annat är säkert raggningsfaktorn hög ;)


De sålde även ut billiga skolkläder idag så jag köpte en tröja med Bondtryck, behövde verkligen en tjocktröja till och den var värd hela 70 kr som jag betalade för den, även om den var lite för stor.



Clubs

Ska snart iväg till skolan igen, var där en vända vid 07.30 imorse (mer om det senare). Klockan 11 är det dags för signing in day för alla klubbar, exempelvis: marketing club, Rugby, Beachvolleyball osv. Jag har ingen aning vad jag vill göra men jag lovar att berätta när jag är tillbaka.

Vem vet, de kanske har en golfklubb på skolan....hoppas hoppas.

Saknar golfen

Förra våren började jag spela golf och jag var fast ganska snabbt. Jag spelade mina kort rätt och blev omtalad på klubben redan efter min första runda. Jag hade tydligen ingen respekt alls för hålen på banan, gjorde en birdie på banans svåraste hål som nybörjare, fanns en del herrar som frågade både två och tre gånger om jag verkligen gjorde en birdie..haha


I år blir det ingen golf för mig och jag kommer verkligen att sakna det och även Leniz och mitt eget golfspråk ute på banan. Ska nog undersöka om jag kan spela lite på golfbanan här i närheten. Jag vet att det finns en golfbana för jag såg skylten när jag gick vilse första veckan.



En bild säger mer än 1000 ord

Jag vill vara här:



Men jag sitter fast med:


Alla problem för någonting positivt med sig

Nu i början av skoltiden är det en massa system som man ska sätta sig in i och byggnader och inlämningsplatser att ha koll på. Det är inte alltid det lättaste och jag vet inte hur många gånger jag stått som ett frågetecken den här veckan bara för att jag inte har haft koll. Åh det kommer från personen som ALLTID har koll (fråga bara mina vänner), då kanske ni kan förstå hur det är för de andra nya studenterna på skolan.

Ett exempel: idag försökte jag hitta stället där jag ska lämna in mina inlämningsuppgifter för en klass. Det tog ett tag kan jag lova, väl framme kunde jag inte hitta inlämningsluckan (Läs: håller värmen på att göra mig till en dum blondin). Jag antar att damen i repan såg hur vilsen jag var så hon var snäll nog att ta mig igenom alla steg som krävdes innan jag faktiskt kunde lämna in uppgiften. Det tog lite tid och ett par svordomar att lösa "problemet" men nu vet jag exakt vad jag ska göra i fortsättningen samt var jag ska lämna in uppgifterna. Dessutom träffade jag den trevliga damen i repan som en bonus..haha, kan vara bra att ha henne på sin sida framöver.

Veckans lärdom; varje problem som dyker upp för någonting positivt med sig!

 



En stjärna till kompis

En av mina bästa vänner, Kirran, ska flytta till Sydney i juli, gissa om jag är glad. Hon har inte ens hunnit gå klart sin utbildning på Berghs innan det stod klart att hon lyckats få jobb på byrån Soap Creative i Sydney. Jag är inte bara glad för att hon fått jobbet utan även för att hon nu kommer en bit närmare mig. Jag vet att Kirran kommer att briljera som bara hon kan och det ska bli ett nöje att följa.

Härligt att livet tar fart, jag tror Kirran kommer göra storverk. Hon är inte bara en av mina bästa vänner, hon är en inspirationskälla, ett bollplank och en person som ger så sjukt mycket energi.


Kirran

Min fråga nu är bara vad SS ska hitta på när både jag & Kirran snart befinner oss på andra sidan jordklotet ;)



Pluggar bäst nattetid

Allt är precis som under gymnasiet och även på högskolan, jag pluggar bäst nattetid. Jag får så sjukt mycket gjort när dagen är över och jag känner mig en aning trött. Det är superkonstigt men det har alltid varit så. Under gymnasietiden pluggade jag alltid mellan 23.00 - 02.00. Jag tror jag har svårt att koppla av under dagen när jag vet att jag ska iväg och träna, träffa någon osv. Nattetid är det bara jag, min dator och mina böcker.

Med tanke på mina nattliga aktiviteter (det lät fel *ler*) är det skönt att jag inte har några tidiga klasser iaf, tidigaste börjar jag vid 10-tiden.


Mac överallt

Vart jag än vänder mig på skolan är det Mac-datorer, säkert 90 % av alla har studenter har Mac. Tack och lov är det vanliga datorer i Media centret och i Biblioteket, så vi som inte hanterar Mac datorer än kan jobba. Jag blir nästan lite sugen på en Mac, vem vet, en vacker dag kanske jag byter min älskade PC mot en Mac.

foto: Apple.com


Full rulle trots ledig dag

Onsdag och i fortsättningen kommer jag att ha lektion men idag är jag ledig. Ja, eller ledig och ledig, ska på ett seminarium om Branding, ska bli riktigt intressant. Sedan är det Ellen Degeneres grejen också, får se om jag hinner dit, vet inte hur länge Brandingseminariet håller på. Typiskt att det alltid ska ske roliga saker samtidigt och man måste välja.



När lunchen är intagen är det plugg som gäller, har två st uppgifter som måste vara klara och inskickade imorgon, där jag bland annat ska söka positionen som projektledare (på riktigt)...haha, får väl se hur det går, om mina 3 år hemma ger mig en fördel eller om de bara tycker någon annan ska få positionen pga. att de måste få prova på det. Kommer berätta mer senare om vilken klass det gäller och vad som ska göras....så spännande, kanonskoj!

Ps. Har sjuk träningsvärk efter gårdagens äventyr.

Spårlöst borta

Ni minns väl Singaporetjejen som jag bor med, som jag aldrig träffat. Hon är fortfarande inte tillbaka och skolan har redan dragit igång. Rätt märkligt faktiskt men hon kanske dyker upp vilken minut som helst, hon har ju trots allt huset fullt med grejer, så jag har svårt att se att hon bara skiter i att komma tillbaka. Tack och lov har jag ju Sam som sällskap vilket fungerar alldeles utmärkt. 


Trött hjärna, trött kropp och skavsår på köpet

Är hemma efter en mycket intressant kväll. Jag var i skolans bollhall och deltog i skolans Netball uttagning till skolaget. Vi var ca 20 personer, blandade längder, åldrar och erfarenheter. Jag och typ 2 andra personer var totalt nybörjare, skillnaden mellan oss var nog att jag var lång och hade någon form av bollkänsla ;)

Den perfekta "Bondbagen" som numer alltid följer med när jag ska träna.

Vi hade en lång uppvärmning, en massa övningar och styrka + ca. 7 minuter spel. Jag som oftast hatar övningar och älskar spel (oavsett idrott) var lite ledsen över det men eftersom Netball är helt nytt för mig, gick hjärnan på högvarv. Inte nog med att jag var tvungen att fånga bollen, jag skulle hålla koll på fötterna också. Det var bland det svåraste jag gjort idrottsmässigt men sjukt skoj och jag kände direkt att vinnarskallen i mig kom fram och skulle prestera. Jag brydde mig inte speciellt mkt om att de andra tjejerna spelat Netball i år, jag frågade lite snällt om hjälp med reglerna och sedan var det bara att köra på. Det finns så sjukt mycket att hålla koll på, speciellt hur du landar när du tar emot bollen. Som sagt det räcker inte med att ta emot/fånga bollen, du måste landa på rätt fot också.


Det var länge sedan jag sprang så mycket under ett träningspass, hela tiden på tårna. Om innebandy sliter på knän och fötter tror jag nog fasiken att Netball är värre, fy bubblan alltså, ni skulle se mina fötter...

Uttagningarna håller på i 4 veckor (4 pass till) sedan plockar de ut laget. Tränaren kom fram till mig efter träningen och sa; You should come back, you are a natural talent, I can definitely work with you. Skönt att höra att det fortfarande finns lite talang kvar i kroppen, trots min ålder. Jag måste ändå ha gjort hyffsat ifrån mig, även om jag själv kände mig som en yr höna på vift.

Resultatet av kvällen blev lite beröm, skavsår (i hålfoten av alla stopp) och en trött hjärna och kropp. På lördag smäller det igen, då hoppas jag på mer spel.

Inga lediga dagar

Onsdagar har ju varit min lediga dag för sovmorgon, plugg mm. men idag försvann mina lediga onsdagar. Tydligen så hade en av mina klasser bara försvunnit från schemat när min advisor skrev ut schemat under förra veckan. Jag hade ingen aning om det förrän idag då jag satt i min Public Speaking klass och läraren berättade vad som ska vara gjort fram till tutorialklassen. Jag satt som ett frågetecken eftersom dagens lektion var den enda på mitt schema. Efter lite hjälp fick jag en ny version av mitt schema och där såg jag att min onsdag plötsligt fått en lektion, nämligen tutorial för Public Speaking.

Såg att min toga kommer komma till användning igen i ett av talen...hahaha, den här klassen kommer verkligen tänja på mina gränser.

Ingen vila ingen ro...



Netball try out

God morgon!

Fick sova 9 timmar i natt så jag känner mig rätt utvilad men jag tror jag kommer behöva 8-9 h varje natt eftersom hjärnan går på högvarv just nu.

Idag väntar Organizational behaviour och Public Speaking, egentligen har jag accounting också men eftersom det är en tutorial och vi inte har haft någon lektion än blir det lite svårt. Går iskolan från 12-16 och sedan ska jag skynda mig hem för att äta. Ikväll är det nämligen dags för Netball uttagningen...haha, det kommer bli så skoj. Jag satt och kollade lite regler igår på youtube och det är ganska logiskt men samtidigt rätt rörigt när man väl spelar. Tänk er doppboll utan att du måste doppa bollen samt att det är basketkorgar som mål och att bara 2 personer i varje lag får göra mål, det är typ Netball.

Den här dagen blir nog superskoj!


20-30 studenter får gå om kursen

Oj, är nog allt jag har att säga...
Det var som att bli inslängd i en betongvägg, min första ekonomiklass var allt annat än jag hade trott. Det första som hände var att läraren (Dr. i ekonomi) sa; 20-30 students fail this class every semester!

Efter den sköna inledningen drog allt igång i ett rasande tempo. Han gjorde klart för oss att den här klassen inte var en normal ekonomiklass utan vi var där för att lösa problem, allt kommer handla om problem i någon form. Vi kunde alltså glömma allt som hade med ekonomiska termer att göra och bara börja fokusera på grafer. För allt vi kommer syssla med är grafer för att lösa ekonomiska problem. Låter skoj eller hur?

Antar att det här ämnen kommer ta tid från andra ämnen för jag vet hur mycket jag älskar grafer...
Men jag ska tänka positivt, får se det som en utmaning och jag älskar ju utmaningar.

Om 14 veckor kommer jag förhoppningsvis se ljuset i tunneln och ha stenkoll på allt rörande ekonomiska problem och grafer.

Ellen Degeneres till Guldkusten

På onsdag är det ett jippo på skolan. Bond University ska i samarbete med en radiostation göra ett youtube-klipp som ska få Ellen Degeneres till Guldkusten. Ska bli intressant och se hur många som sluter upp och faktiskt gör det vi ska göra. Återkommer med resultatet!

Foto: flamingon.wordpress.com

Folk överallt

Måndag och det märks att andra terminen för året är igång. Till skillnad från förra veckan (O-week) är det nu fullt med människor överallt. Sitter just nu i bibblan och fick ta mig längst in för att hitta en sittplats.

Jag har varit duktig nu på förmiddagen och avverkat ett kapiel i min ekonomibok och även hunnit med en del annat. Min lektion börjar först vid 16.00 så jag har ett par timmar kvar innan det är dags. Funderar faktiskt på att gå hem, lämna lite böcker och passa på att äta lite lunch i samma veva. Kan behövas om jag ska orka höra ekonomitermer hela eftermiddagen.

Sitter just nu i den gula fotöljen och skriver

Tips

Om du ska studera eller bo i Australien en längre period är mitt heta tips följande:



Ta med dig en förlängningssladd till dina svenska sladdar. Istället för att köpa fler adaptrar räcker det med en, hur bra som helst. Jag insåg inte förrän jag kom hit hur många olika tekniska prylar jag har som kräver laddning.

En bra investering!

Skolan börjar

Imorgon börjar skolan på riktigt, dvs. mina klasser sätter igång. Jag är jätteladdad, ska bli riktigt intressant och se om mina lärare är lika inspirerande som de jag träffat på under veckan under de olika seminarierna.

Jag börjar inte förrän klockan 16 imorgon och har bara en lektion så det blir lite av en mjukstart. Ska nog vara duktig och ta mig till bibblan och läsa en del imorgon under dagen så jag inte får så stressigt under veckan. Ska bli roligt och se om jag känner igen någon som ska läsa samma sak som jag eller om det bara är nya ansikten, hur som helst är det skönt att allt äntligen drar igång.




Träningsvärk

I fredags var jag på skolans gym och gjorde ett rätt intensivt träningspass med både kondition och styrka. I morse när jag vaknade hade jag sjuk träningsvärk men det stoppade inte mig från att göra ett nytt jobbigt pass. Gymmet är riktigt bra men vi idrottsnördar har tillgång till:

idrottshall - behöver bara låna en boll och sedan kan man spela basket, badminton, fotboll mm.

pool - en pool med olympiska mått samt en avslappningsdel. Vill man inte simma kan man sitta på solstolarna och kolla in simkillarna...och deras kroppar ;)

Tennisbanor - gillar man tennis kan man spela när man vill.

Beachplan - för beachvolleyboll, kommer garanterat joina någon mindre seriös grupp.

Gym - en massa olika maskiner samt fria vikter, kanon!

Lokal för gruppklasser
- spinning, boxning mm. finns att köra om man tycker det är roligt.

Det känns riktigt skoj att det finns så bra möjligheter att göra precis vad man vill träningsmässigt. Idag lånade jag en basketboll och sprang runt som en litet barn och sköt, alldeles underbart!




Netball

Fick ett mail om att det var uttagning till skolans Netball team. Jag hade typ bara hört talas om sporten när jag kom till Australien. Det är nästan som basket men med andra regler och vissa zoner man måste hålla sig inom. Bond ska i år satsa mer än någonsin på att ta sig till Universitetsspelen senare i år och göra bra i från sig. De har till och med skaffat en bra tränare med flera års erfarenhet. Laget ska träna två ggr/vecka fram till september så det är nog rätt seriöst för att vara uni.

Jag ser det lite som en kul grej, få testa på någonting nytt och vem vet, med min vinnarskalle kanske jag till och med är bra ;)

Vi får se om jag vågar mig dit och om någon är snäll nog att dra reglerna...hahaha

Fick låna Jess gamla boll så nu har jag iaf hållt i en riktigt boll


Sista dagen på O-week

Idag var det beachdag på schemat men eftersom jag var så sjukt trött imorse hoppade jag aktiviteten. Passade istället på att åka till Robina Town Center för att storhandla och köpa det sista inför skolstarten.


På måndag drar klasserna igång och jag har redan fått mail från lärarna om vad jag behöver veta, exempelvis vilka typer av inlämningsuppgifter som kommer göras, samt projektarbeten. Utifrån vad jag läst kommer det bli full rulle från start.

Dags för lunch!

Film i massor

Bond har ett speciellt rum i det ena biblioteket som har en massa filmer som man får låna med sig hem. Blev överlycklig när jag såg det, alltid bra att kunna glida ner till bibblan och låna med sig en film då och då.


Ledig dag

Idag är det dag 6 på O-week och eftersom jag inte har några inbokade saker att gå på hinner jag göra allt som blivit lidande under veckan. Var uppe rätt tidigt och satte på 2 maskiner med tvätt, lika bra att passa på när solen är framme.


Måste en vända till skolan och faktiskt kolla upp mitt schema, är inte 100 på att allt stämmer och det vore skönt att ha allt klart denna vecka så jag bara kan glida ner till skolan på måndag och veta att allt är som det ska.

Ikväll är det rugbymatch mellan skolans lag och warriors. Eftersom jag gillar sport och faktiskt är lite nyfiken kanske jag går dit, om inget annat så kanske det finns lite ögongodis att titta på.

Dag 5 O-week

Jag vet inte om det är alla intryck men jag är så sjukt trött hela tiden och då har inte ens skolan börjat. Men jag antar att känslan av att aldrig kunna sätta sig ner och bara andas gör sitt. Den här första veckan är ju lite speciellt, man vill ju joina alla event för att lära känna nya människor och sedan finns de obligatoriska aktiviteterna och det tillsammans tar på krafterna.

Igår var jag på ett seminarium om hur vi måste fördela vår tid för att kunna överleva terminen och alla ämnen. Återigen bra info, inget direkt nytt men jag fick lite inspiration.

Vi hade business faculty möte, dvs. vi fick träffa andra studenter i samma område, träffa en del lärare samt leka lite lekar. Vår första grupplek blev en mycket intressant uppgift med tanke på att min grupp (20 pers) representerade mer eller mindre alla världsdelar. Bara genom den simpla övningen igår kan jag redan nu säga att grupparbeterna kommer bli intressanta, mycket intressanta! Tack och lov är jag van och jobba i grupp och ser ingen direkt prestige i det som många andra gör.

På kvällen bar det av till bowlinghallen och där sopade jag banan av mina polare. Det var riktigt skoj och rätt avkopplande, precis vad jag behövde. Kom hem vid 22 och var helt slut precis som alla andra dagar.


Nya Facebookvänner

Nytt universitet betyder nya facebookvänner. Ett bra sätt för mig som inte ännu fixat mobilnummer (läs: måste göras omgående) att hålla kontakten. Jag som tyckte svenskarna använde sig mycket utav Facebook, ni skulle se skolans bibliotek, typ 95 % av alla sitter på facebook och kollar runt.

Btw. igår mötte jag mina första norska vänner, trevligt att få byta språk för en stund.

New housemate

Jag har fortfarande inte träffat tjejen från Singapore men jag antar att hon kommer hem vilken dag som helst eftersom skolan snart drar igång. Men istället har jag fått sällskap av Sam, en kille från Australien som flyttade in igår. Jag träffade honom på minglet i onsdags och eftersom han behövde ett boende gav jag han numret till ägaren av huset och vips flyttade han in. Trevligt med lite sällskap!




Skor, massor av skor

Vår skohylla just nu, notera att alla mina skor inte ens står på hyllan, har 3 par uppe i mitt rum.

Hälften är mina

Mitt senaste inköp, billiga och varma. Det har faktiskt blivit riktigt kallt här på kvällarna så jag köpte dessa för att värma mina fötter.

 


Svar på min bananfråga

Kommer ni ihåg att jag frågade varför bananerna var färgade med rött. Idag fick jag svaret; de är organiska\ekologiska bananer.

Vore ju kanske bra om det stod någonstans på skylten att de är organiska.

Full rulle

Dagarna bara flyger iväg, det känns som att jag vaknar och sedan kommer hem och går och lägger mig. Jag hinner liksom inte med de saker jag faktiskt behöver göra, som att tvätta till exempel.

Idag började jag dagen med en genomgång av biblioteket, riktigt bra info samt rundtur. Nu vet jag var jag vill sitta när jag ska plugga, finns en massa sköna platser.

Därefter var det möte för alla nya internationella studenter. Vi fick en genomgång av det mesta men det viktiga var rörande våra visum och vad vi faktiskt behövde göra för att lagligt sätt följa visumet. Återigen riktigt bra och viktigt möte. Föreläsarna var sjukt underhållande trots att ämnet kanske inte alltid var så roligt.

Nästa punkt på schemat var ett seminarium och hur ett CV i Australien bör se ut. Jag är faktiskt lite förvånad över hur mycket som faktiskt skiljer sig från det jag är van att se. Återigen var föreläsaren sjukt rolig och riktigt trevlig.

Kvällens sista aktivitet var frågesport och comedy club. Mitt lag var grymma gällande fysik & kemifrågorna (läs: satt med många medicinstudenter) och jag fick briljera när de 10 flaggfrågorna kom upp. Fixade 6 av 10 helt själv och sedan fick de andra hjälpa till.

Det var 3 komiker som stod för underhållningen och det var många sexskämt kan jag lova och inte rumsrent någonstans. Det var länge sedan jag skrattade så mycket, hade ont i magen när jag gick därifrån.

Nu är jag helt slut och vill bara gå och lägga mig, det tar på krafterna att ha skoj!



Möttes av en del skratt

Jag klarade mig halva dagen i plugget innan folk började kommentera gårdagens händelser. De flesta gick runt och garvade och gav mig en klapp på axeln, folk verkar nästan lite stolta över oss som faktiskt deltog. Jag kommer ju fortfarande bara ihåg små delar av kvällen så jag kan liksom inte delta i samtalen riktigt. Vi är ett gäng som bestämt oss för att boka ett av rummen med bigscreen och se DVDn tillsammans när den dyker upp. Kommer garanterat ha vattenfast mascara då.



Dag 4 O-week

Dagarna går och det är nu onsdag. För juridikstudenterna väntar nu Boot Camp, alla är sjukt nervösa, lite roligt! Själv har jag fullt upp idag följande står på agendan:

Library Tour - lika bra att på en gång lära sig var alla bisinessböcker finns och hur man hittar dem i systemet.

Wednesday by the water- gratis bbq, lunch & mingel time

International students Information session - har ingen aning om innehållet, men ett MÅSTE

CV/Resume Writing Workshop - Bonds career center håller olika workshops genom terminen som är gratis att gå på. Man kan aldrig få för mycket hjälp när det kommer till jobbsökande och CV skrivande. SKa bli intressant och se om det skiljer sig något från svenska CVn.

Trivia and Comedy Night - Dagens kvällsaktivitet, ikväll slipper jag förhoppningsvis vara underhållningen och kan själv få skratta en del.


Som ni märker är det lite körigt och inte nog med att jag ska gå på allt, jag måste hitta också ;)

Överlevde toga partyt

Togapartyt slutade inte alltför sent vilket var rätt skönt. Det tog ett tag innan det blev drag på stället men det gav möjlighet att mingla runt. Hamnade bland en hel del medicinstudenter samt juridikstudenter. Det var ett antal personer som hade anlänt igår vilket syntes, de var sjukt jetlagade.

Min togaoutfit


Mitt första togaparty är nu officiellt över och det var intessant att se de olika kreationerna som kom gående genom dörren. En kille körde någon sorts kungoutfit a lá toga, en annan kille hade använt blått satinmaterial (?), vi skämtade och sa att han var upperclass...haha, ni skulle ha sett.




Hypnotiserad

Ikväll var jag i skolan och på hypnosafton. Det kända hypnotisören Mark Anthony var på besök och körde tydligen en 2 timmar lång underhållning. Orsaken till att jag skriver tydligen, är för att jag var delaktig i showen men inte minns speciellt mkt, snarare ingenting.

Mark Anthony, killen som hypnotiserade mig och 9 andra
http://www.hypnotist.com.au/

 

När jag kom hit till Australien bestämde jag mig för att göra saker som jag inte brukar göra, pusha mig själv och gå utanför min trygghetszon. Så idag när Mark ville ha ner frivilliga deltagare på scenen passade jag på. Jag minns att vi satt och lyssnade på skön bakgrundsmusik, knäppte ihop händerna stenhårt, tittade upp i ljuset och där försvann jag. Sedan var jag och 9 andra utvalda underhållningen i 2 timmar. Jag minns ingenting men lyckligtvis har de filmat hela kvällen så jag väntar nu spänt på att filmen ska dimpa ner i brevlådan.

 

Antar att jag kommer få skämmas imorgon...

 


Kurser termin 1

Det blev lite ändringar i sista stund eftersom många klasser var fulla eller krockade med varandra. Jag pratade med en advisor som hjälpte mig lite på traven, men schemat blev bara ok i mina ögon. Vi får väl se hur det känns när det väl drar igång. Nu vet jag iaf hur allt fungerar, så till nästa termin kommer jag kunna lägga det schema jag vill.

Måndag
16-18 Principles of Economics

Tisdag
10-12 Introduction to accounting
12-14 Organisational Behaviour
15-16 Public Speaking

Onsdag
Ledig

Torsdag
10-12 Organisational Behaviour
14-16 Principles of Economics

Fredag
14-16 Introduction to accounting

Spännande värre! ;)



Dag 3 O-week

På dagens agenda står följande aktiviteter som jag tänkt gå på:

Seminarium - tips & trick för att skriva en uppsats som står ut i mängden

Sandstone at sunset - officiellt välkomnande

Hypnotic Hysteria - en hypnotisör kommer till Bond för att leka med oss. Det ska verkligen bli skitskoj, ska försöka ta med kameran och kanske filma lite. Vem vet, man kanske till och med blir hypnotiserad...


I min O-week bag

Köpte min O-week bag igår. Den var fylld med en massa bra saker inför allt som händer under veckan.

Fungerar utmärkt som skoväska, kanon!

 

Från och med nu kommer mina flaskor vara kylda

Billigare bio...yehhee!

Biljetterna för veckans alla höjdpunkter!

Ett coolt linne och sedan fanns det även med en vit t-shirt med tryck.

 

Dags att gå igenom alla olika broschyrer och flyers som jag fått under dagen.

 


Dag 2 O-week

Idag har jag varit i skolan och skrivit in mig, fått mitt id-card, fixat it-log in, köpt O-week pack, betalt SAM-avgift (tillgång till gym, pool samt billigare fester) gått på rundvandring samt pratat med en tjej från career center. Det har varit full rulle hela dagen.

Kvällens stora händelse är Togapartyt som börjar vid 20.00 och håller på natten lång. I O-week bagen låg ett togalakan så innan festen ikväll ska jag göra lite research på youtube om "how to do a toga dress". Haha, nu kommer även mina gladiatorskor som jag hade med mig från Sverige till nytta *ler*.

 

Update: det spöregnar här...det här kan bli en väldigt intressant afton...

Togaparty på schemat

Imorgon är det dag 2 av O-week och dags för tour av campus, inskrivning (förutsatt att min advisor är där) och val av kurser, köp av O-week paketet mm. Morgondagens kvällsaktivitet är Togaparty. Det blir nog intressant, väldigt intressant...

foto: amazon.com

Dag 1 O-week

Idag var det smygpremiär för O-week. Jag promenerade till Uni och träffade Cassie, en riktigt trevlig tjej som gav mig svar på det mesta. Hon gav mig en hint genom att säga, this first week is all about drinking and to get to know people. Efter att vi pratat ett bra tag gav hon mig slutligen några riktigt bra ideér gällande jobb.

Kom just hem efter min första aussie bbq. Ca 100 nya studenter (fler kommer imorgon och på tisdag) i olika åldrar, minglade och åt av maten. Jag har redan träffat massor av nya härliga människor och de allra flesta verkar vara väldigt öppna och lätta att umgås med.

Slutsats efter dag 1 av O-week:

- Har insett att jag kommer behöva pusha mig själv i vissa situationer denna vecka, gå utanför min bekvämlighetszon, flytta mina gränser.

- Jag ÄLSKAR att prata engelska, börjar dessutom bli lite varm i kläderna.

- Jag har fått några riktigt bra ideér för ev jobb att söka nu under studietiden. Inte för att jag måste men för att jag vill utvecklas.

- Jag har redan träffat en massa sköna människor från alla möjliga delar av världen. Har en bra känsla i kroppen.


On the board


Sand överallt

Tog sovmorgon och sedan promenerade jag till stranden. Väl framme tog jag några bilder innan jag satte mig ner och bara njöt. Det var väldigt blåsigt på stranden idag, jag insåg rätt snabbt att jag skulle ha sand precis överallt.


Jakten på "riktigt" papper

För er som inte vet så älskar jag kontorsmaterial, allt från papper till pärmar. Jag kan fastna i butiker med kontormaterial och pilla på allt och känna efter och se om det kommit in något skoj som jag inte sett innan. Jag älskar block och har alltid använt samma typ genom alla år. Pappret måste vara av rätt sort och lite tjockare än vanligt. Nu har jag märkt att det jag söker inte är så lätt att hitta här i Australien. Jag har redan köpt 3 block eftersom jag letat i fyra butiker och inte hittat det jag vill ha, jag får nog konstatera att papperskvaliten inte är något man satsar på här i värmen.


De här får duga än så länge, kanske skolans bookstore har det jag söker.

Inte använt mitt förnamn på 10 år

Det slog mig ganska snabbt när jag bestämde mig för att flytta hit att jag kommer behöva börja använda mitt förnamn igen. Det namn jag knappt använt på 10 år, bortsett från när jag svarat i telefonen på jobbet eller skrivit under papper. Alla mina vänner och de flesta arbetskamrater har kallat mig för Garpen, men det kan nog bli svårt att föra vidare här i Australien.

Haha, ja vi får väl se om jag reagerar på mitt förnamn i huvudtaget *ler*



Social Media

Jag har ju jobbat en del med sociala medier hemma i Sverige och tycker det är intressant med den utveckling som sker. På vägen hit till Australien påbörjade jag boken Socialnomics av Erik Qualman. Är du intresserad av Sociala Medier tycker jag absolut att du ska läsa boken.


Här har ni intressant information om den utveckling som skett


Fredag

It´s Friday och O-week närmar sig.

Vaknade imorse och tog tag i tvätten direkt, skönt att kunna hänga upp kläderna i solen och få allt klart på en gång. Renbäddade även sängen och passade på att städa upp lite i mitt rum. Det är inte bara en massa skoj här i Oz.

Solen skiner och jag funderar på att ta mig en promenad till stranden för att kolla läget. Men det förutsatt att jag får på mig joggingskorna idag (läs: har skavsår). Jag tänker nämligen inte offra mina fötter också genom att gå sträckan i flippflopp.

Dags att hänga tvätt!




Mitt Aussie hem

Jag trivs jättebra!

Ps. ser på bilderna att jag måste städa mitt rum och faktiskt packa upp ALLT så att jag kan packa undan resväskan.

3 dagar till O-week

Dagarna går och nu närmar sig O-week, 3 dagar kvar!


Rödmarkerade bananer...hmmm

Idag när jag var och handlade stötte jag på rödmarkerade bananer bredvid de vanliga. Jag fattade ingenting, varför har man markerat bananerna röda för, någon som vet?


Min dag

- Vaknade innan väckarklockan (08.10)

- Kollade mailen för att se om jag fått svar på de viktiga mailen jag skickade igår

- Åt frukost

- Tog en morgonpromenad i flippflopp med mission att köpa lite mjölk. Inte det bästa skorna att gå långt i men vad gör man när man har skavsår.

- Hängde vid poolen en timme, lyssnade på musik och löste lite korsord

- Åt lunch

- Duschade och drog sedan till Robina Town Center

- Väntade på bussen, väääldigt länge

- Lagade middag

- Skypade med mamma & pappa samt Kirran

& nu sitter jag här och har en del småsaker kvar att göra innan det är dags att sova.




Sämre än SL

Idag har kollektivtrafiken (läs: bussarna) varit katastrof och sämre än SL. Jag satt och väntade på bussen i ca 1½, till slut lyckades jag ta en annan buss. Det positiva i allt är att jag nu har vetskap om två st bussar som jag kan ta hem från Robina Town Center.

Det är lite thaifeeling över att åka buss i Australien. Ingen brådska att gå på eller av däremot kör chaufförerna rätt fort, men de har och andra sidan inte de lättaste vägarna att köra på. Exempelvis är rondellerna mindre här än hemma, vilket gör att bussarna får ta en väldigt snabb sväng och det känns ibland som att åka karusell på tivoli.

Fina blommor

Jag är inget fan utav blommor men jag har sprungit på en del färgglada sorter här i Australien. Visst är de fina?




Poolhäng

Tredje gång gillt brukar man väl säga och i detta fall stämde det. Jag fick ÄNTLIGEN upp grinden till poolområdet. Den är barnsäker och tydligen även Garpensäker. Det var skönt att lyssna på musik, relaxa lite vid poolen, ta sig ett dopp och lösa lite korsord.

Vattnet i poolen var förövrigt svinkallt och då menar jag verkligen iskallt. Lite märkligt eftersom solen legat på hela dagen.

Det lär garanterat bli fler dagar på solstolen vid poolen, har ju trots allt bara 50 meter dit!

Ett vattenfall längs ena sidan

 

 


Bank of Queensland

Idag var jag och fixade ett bankkonto på Bank of Queensland. Jag fick gå fram och tillbaka eftersom jag glömde ett viktigt papper hemma men jag klagade inte, fick ju lite extra motion. Jag har aldrig upplevt en bättre och personligare service på ett liknande ställe. Det var helt galet och nu förstår jag varför bankkontoret är så populärt. Själv blev jag tipsad av ägaren till huset att välja kontoret och allt de sa stämde.

Supernöjd!
Service på hög nivå


Skavsår

Det slår aldrig fel, jag och mina skavsår. Jag lyckas alltid få skavsår och mina hälar har blivit rätt känsliga med åren. Idag promenerade jag till banken i värmen och mina strumpor hade halkat ner så jag kom hem med nya skavsår. Skulle ta mig en joggingrunda nu på eftermiddagen men det var bara att glömma, får leva i flippflopp i ett par dagar nu.

Så här illa har det sett ut förr, kanske inte så konstigt att mina hälar är lite känsliga



Nytta i regnet

Det har verkligen regnat hela dagen och nu, lagom till att det blivit mörkt, har regnet upphört. Mina planer för dagen sköt jag upp och gjorde lite nytta istället. Jag har spenderat dagen med att kolla upp vilka klasser jag måste ta och även en hel del annan information jag har nytta av nu i början.

Imorgon tänker jag gå till banken och öppna upp ett konto och även gå till förbi Bond Uni och skriva in mig. Måste även prata med en vägledare för att få hjälp att välja vilka kurser som är lämpligast att börja med. Nu håller jag bara tummarna för att solen tittar fram imorgon så jag kan göra lite nytta imorgon också.

Dags att titta på film!




Gör mig glad

Vi har en tavla i vårt hus som jag bara älskar att stirra på, den gör mig GLAD, svårare än så är det inte. Jag vet inte om det är färgerna, formerna eller kombinationen men den passar mig i smaken.

Visst är den härlig?

Regn regn regn

Vaknade i natt av en massa oljud. Det visade sig att det var regn kombinerat med kraftiga vindar. Det höll på hela natten och nu har vinden lagt sig men det regnar fortfarande en massa. Alla mina planer för dagen har jag lagt på is och vi får se om vädret lättar upp eller om det blir en dag i hemmamiljö.

Har insett att jag måste köpa ett paraply, för det vore ju bra att kunna ta sig till skolan utan att se ut som en blöt hund när jag kommer fram. 

foto: http://www.atiger.se

Intryck och fakta 2

Ytterligare en dag har gått och följande har jag konstaterat:

- Aussie personer gillar att mata fåglarna med bröd, bara idag såg jag 5 personer under olika tidpunkter och på olika platser.

- Människor är så extremt öppna här, de är raka motsatsen till svenskar när de åker kommunalt. I Sverige sitter folk med musik i öronen och bara glor, läser tidningen eller pillar på sin telefon medan människor här börjar prata med vem som helst och pratar på som om de kände varandra.

- Man får vänta väldigt länge innan det blir grön gubbe här och när det väl blivit det går det typ 4 sekunder sedan blinkar gubben rött. Idag läste jag att en blinkande röd gubbe betyder att man får gå men ska vara uppmärksam på att bilar kan komma.

- Det finns riktigt bra cykelvägar här

- Jag såg att det såldes vinterjackor i affären. Hmmm...för mig känns det nästan som ett skämt, jag går fortfarande i shorts och linne.






Vilse

Min powerwalk i morse höll aldrig på att ta slut. Jag gick lite vilse kan man säga men jag hittade en ny strand iaf. Efter ca 2 h hittade jag äntligen hem och då hade jag gått runt i diverse bostadsområden. Ska nog kolla kartan och se var jag faktiskt var imorse.


En vecka till Bond week

Idag är det precis en vecka kvar innan Bond week startar. Bond week eller O-week (Orientation week) som många kallar det är en introduktion till allt på skolan. Hur man skriver in sig på skolan, det hålls diverse föredrag, du lär känna andra studenter, man får en tour runt skolan, väljer klasser, går på roliga event på kvällarna och en massa mer. Jag har fått ett schema skickat till mig så nu får jag själv välja vad jag vill gå på. Vissa saker är obligatoriska andra valfria.

Jag hittade ett litet klipp som förklarar Bond week


Poolhäng blev en tripp till beachen

Idag hade jag tänkt att ta första doppet i poolen i området och packade ihop en liten väska med korsord, bok, mp3 spelare och handduk. Väl framme vid poolen blev jag en dum blondin och lyckades inte få upp grinddörren. Jag stod och drog, slet och kollade runt grinden för att försöka hitta en lösning. Det gick inte att komma in och det fanns inte heller någon i närheten att fråga, typiskt. Istället gick jag hem packade om väskan och satte på mig joggingskorna. Mitt nya mission blev att hitta stranden och det tog ca 40 minuter, sedan stod jag där med sand mellan tårna och njöt av solen och utsikten ;)


Ögongodis

Idag kan jag bekräfta att det finns massor av ögongodis på stränderna här i Australien *ler*


Stor spindel

och säker giftig.

På min promenad idag fick jag syn på spindeln nedan. Den var ca 10 cm och hade gula inslag. Usch, avskyr kryp men samtidigt är jag glad att det inte var en orm...*ryser*.


Dag 3 i Australien

Idag inledde jag morgonen med en powerwalk/joggingrunda. Jag hade som mål att hitta stranden till fots men det gick så där. Jag tror att jag var väldigt nära men eftersom jag hade en tid att passa valde jag att jogga hemåt. Jag får försöka imorgon igen när jag har mer tid.

Här åt jag lunch igår, ca 3 minuter från skolan

Efter min joggingtur tillbaka mötte jag upp ägarna till huset och även en spekulant på sista rummet i huset. Det var en kille från Brasilien som dels pluggar engelska och dels jobbar som kock ett par dagar i veckan. Vi får se om han vill flytta in eller inte.

Dagens andra mission var att åka och handla mat i Robina Town Center. För att ta mig dit behöver jag först gå till andra sidan universitetet vilket tar ca 5-7 minuter och sedan ta en buss. Eftersom jag aldrig åkt buss förr var det extra skoj att se hur allt fungerar med kollektivtrafiken.


Följande noterade jag;
1. Man måste vinka på bussen så att chauffören vet att du vill på.

2. Man måste hälsa vänligt på chauffören både när man kliver på och av, alla gör det och det är tydligen jätteviktigt!

3. De flesta har ett busskort som de blippar, precis som i Sverige. Skillnaden är att du måste göra det när du går av också, då dras pengarna från kortet. Med andra ord laddar man busskortet med pengar och när pengarna tar slut fyller man på.

4. Fönsterrutorna på bussarna är svarta vilket är skönt då man slipper solljus.

Det var allt jag hann att notera från dagens bussresa men det kommer säkert fler punkter längre fram.


My housemate

Eftersom jag inte har träffat tjejen som jag bor med har jag försökt få en uppfattning utifrån det jag sett i huset.

Jag vet följande;

- Hon är student på Bond
- Hon är från Singapore
- Hon har sjukt mycket grejer
- Hon har fått massor av stora paket skickade till sig (i IKEA kartonger) från sin familj som står i garaget
- Hon har skostorlek 38-40
- Hon verkar gilla läsk
- Hon verkar inte vara speciellt pedant, kan ha fel men det är mitt intryck än så länge

Blir intressant och se hur hon är när hon väl kommer hem.

Idag var det även en kille från Brasilien här och kollade på sista rummet. Han verkade helt ok, inte jättebra på engelska, tydligen så jobbar han som kock ett par dagar i veckan. Vi får väl se om han vill flytta in eller om jag skrämde bort honom =)

RSS 2.0