På repeat

Sedan jag flyttade till Australien har jag inte tittat speciellt mkt på TV, det enda program jag verkligen följer är Biggest loser. Men ett och annat American Idol-avsnitt har jag även bränt av. Alla som följer American Idol kan ju knappast ha missat storyn om Chris Medina och hans tjej. Nu har Chris fått släppa en låt och jag kan inget annat än att sätta den på repeat, så himla bra. Vet man dessutom storyn bakom är låten perfekt.


Bevis på vikten av...

...att välja rätt gruppmedlemmar. Jag tror att jag nämde för någon vecka sedan killen i min ena grupp som inte dök upp och lämnade in sin del av vår rapport. Idag fick vi tillbaka rapporten, vi tjejer hade fått 100% på våra delar och sedan fick vi avdrag pga att killen inte lämnat in sin del i tid. Istället för 100% hamnade vi på 87 %. Jag bryr mig egentligen inte eftersom rapporten bara var 5% av slutbetyget men det finns andra i min grupp som är i större behov av poängen så för dem var det lite surt. Så med andra ord, för er som ska plugga på Bond i framtiden, VÄLJ rätt gruppmedlemmar.


Upp till bevis

Sitter och väntar på att min market research tenta ska börja, 2 h av analyserande, lika bra att förbereda sig på att hjärnan kommer gå på högvarv om en stund. Imorse satt jag och pluggade några minuter med Louise och Sara när läraren gick förbi oss och fälde kommentaren: "You will be fine, you are the smart ones". Oj, tänkte vi (läs: trodde inte att han gillade oss alls *ler*), så nu är det lite upp till bevis för oss tjejer.

Can´t wait until it is all over...


Äventyr i Brisbane

Den här dagen har varit en enda plåga, vaknade 6, gick i regnet till bussen och tog mig hela vägen till Brisbane. Där gick allt fel, missade bussen, gick på fel buss, gick av vid fel hållplats så att jag fick gå en bra bit...man kan säga att jag var smått vilse i storstan. Det enda som var positivt var att det inte kostade något att fixa visumet, imorgon ska de börja ta betalt igen. Så man kan ju säga att jag sparade en massa pengar, bra tajmat. Väl tillbaka i skolan var jag så trött, blöt och frusen att jag bara ville gå hem och sova, en riktigt skitdag!

Men jag får se det positivt, nästa vecka när det är dags att hämta passet vet jag exakt vart jag ska och hur lång tid det tar.

Tripp till Brisbane

Imorse var jag uppe 06.00 och imorgon måste jag upp samma tid eftersom jag måste hinna till Brisbane och tillbaka innan mina gruppmöten börjar. Ska besöka thaiambassaden imorrn för att fixa visum. Eftersom de inte är öppna alla dagar i veckan och dessutom inte har öppet speciellt många timmar blir det till att försöka matcha skola, möten, trippen och även returtrippen innan skolan är över.

Dags att göra klart allt pappersarbete inför morgondagen och dessutom klippa ut mina fina passbilder jag tog idag (ironi). Ser ut som en fånge, bara gallret som saknas =)


Försökte sätta dit oss

Imorse var jag i skolan vid 7 och gjorde en del "sista minuten"-ändringar i vår presentation. Jag och Sahara var först ut och det gick helt ok. Men i slutet hände det som många elever fruktar, läraren försökte se om hon kunde sätta dit oss, dvs. se vilka som läst på om ämnet till 100% och vilka som bara stod och snackade. Jag blev helt paff när läraren tog en mening jag sagt och ville att jag skulle förklara mitt påstående. Inte för att jag egentligen inte kunde utan mer för att jag aldrig upplevt att läraren varit så pushig. Det var nästan lite roligt och väldigt utmanande. Jag vet egentligen inte om jag svarade på frågan, jag försökte spara lite tid genom att börja prata runt ämnet och samtidigt tänka och det verkade fungera för läraren köpte det jag sa....eller jag tror det iaf, lär väl visa sig i betyget senare =)

Man kan väl lätt säga att grupperna efter oss var sjukt nervösa över vilka frågor de skulle få.


Flyg hit, flyg dit

Det är mycket nu, inte bara i skolan utan även planeringsmässigt för vad som händer efter att jag tagit examen. Bara igår bokade jag flygresa till Nya Zeeland samt en resa till Thailand. Riktigt skönt att ha något att se fram emot medan man kämpar sig igenom de veckorna som återstår på Bond. Det är lite sorgligt på ett sätt att allt nu tar slut, men samtidigt riktigt skönt att jag slutfört min bachelor.

Hade svårt att sova igår kväll eftersom jag hade en massa saker som poppade upp i skallen över saker som måste fixas innan jag åker till Nya Zeeland. Det var bara att göra det jag är bäst på, skriva en "to do"-list, den blev lång kan jag lova. Allt praktiskt man skulle fixa när man skulle lämna Sverige, sker en gång till när man ska lämna det som varit ens trygghet det senaste året. Det är bara att inse, Life goes on..


Ska bli så skönt att få åka "hem" till Thailand och vila upp sig lite och få njuta av lite ledighet, gå på massage, spela golf men även hinna med lite nytta.

Jag håller vad jag lovar

För 7 år sedan bodde jag 3 månader i skogen i Colorado. Att gå från en storstadstjej till att bo i tält och stugor i 3 månader var inte det enklaste, att dessutom ta hand om ungdomar 24/7 gjorde inte upplevelsen mindre intressant. Tack och lov träffade jag helt underbara människor från hela världen som jag än idag har kontakt med. Under min tid i USA blev jag riktigt god vän med en tjej från Nya Zeeland och när vi väl åkte hem från USA lovade jag henne att en dag komma och hälsa på. Nu 7 år senare har jag äntligen köpt min biljett, efter min sista tenta på Bond ska jag åka över till Nya Zeeland och fira påsk, ska bli såååå skoj.

Shelley kunde inte sluta njuta av solen och värmen när hon kom och hälsade på mig i slutet av förra året

Framtiden?

Håller just nu på med ett arbete i Information system om Smart cards. Vi har en presentation i veckan och jag satt och letade lite videoklipp om just Smart cards och framtiden och kom över filmen nedan. Filmen får en verkligen att fundera, är det så här samhället kommer att se ut om några år?


Utsikten är det ingen fel på iaf

Är tillbaka i biblioteket för en dag med plugg och gruppmöten. Jag har mycket att göra inför nästa vecka men med en lunchlåda och musik i lurarna ska det nog gå bra. Fullt ös medvetslös!

Jag kan ju iaf inte klaga över min utsikt, vattenfall och grejer ;)


Ny musik, nytt pass och ny träningsvärk

Imorse hängde jag på låset på gymmet och vid 07.15 drog den nya musiken samt rpm-passet igång. Det var riktigt skoj med variation från tidigare och jag kan lova att det var jobbigare än innan. Kändes som att jag använde nya muskler i benen trots månader med rpm. Lite träningsvärk har aldrig skadat och bästa receptet för att bota träningsvärken är att köra ett pass till imorgon...haha, vila existerar inte på den här sidan jorden =)


Poolhäng


Jag tidigare idag fast utan bok idag. Trots sol kändes det inte lika varmt som det brukar, det märks att hösten är här.

Planerar

Sitter fortfarande i skolan och fixar och trixar med en massa saker, dels skolarbete men mest mina planer för slutet av april och framåt. Det var mycket att fixa när jag åkte till Australien och jag funderar på om det inte är mer att fixa nu när det börjar närma sig slutet av universitetstiden. Man tänker inte på hur många praktiska saker som behöver göras, det känns som om min "att göra"-lista bara blir längre och längre för var dag som går.


Premiärpass imorgon

I morgon lördag ska jag hänga på låset på gymmet klockan 07.00, allt för att få min favoritcykel i spinningsalen. Imorgon är det nämligen premiärpasset med nya rpm musiken. Jaha, tänker ni, men för mig som cyklat till samma musik sedan december förra året känns det som en nystart. Vi kommer inte bara ha en instruktör på plats utan två och de är dessutom båda mina favoritinstruktörer. Snacka om att det kommer bli drag imorgon...can´t wait!


Bondvecka 10 avslutad

Jaha, då var ytterligare en vecka avslutad, 2 nya rapporter inlämnade. Nu återstår bara:
3 finaltentor
1 analyseringstest
3 presentationer
2 slutrapporter

Allt detta på 3 1/2 veckor. Där har ni Bond i ett nötskal, vila får man göra på lovet =)

Den här veckan har varit både upp och ner, mycket pga för lite sömn samt en massa tankar som snurrat i skallen. Mycket har löst sig nu i slutet av veckan och jag har en massa skoj att se fram emot om ca en månad. Nya ideér och planer bollas med en del människor, en sak är säker...det blir inte alltid som man tänkt sig...


Om ca en månad kommer jag flyga ut ur landet, resmålet får ni veta senare...

Grymt boxningspass

Idag var det dags för ett boxningspass med Elin och Chris igen. Vår vanliga instruktör var inte där idag men till vår glädje fick vi prova på ett annorlunda pass med en ny intruktör. Det var bland det roligaste passet jag någonsin gjort, Elin och jag körde en 7 slags kombo med slag, knä och armbågsslag. Det var tempo från första stund och jag var supertaggad när passet var över. I slutet av passet slog det mig, hade jag lirat innebandy en säsong till hade jag helt klart infört boxning på matchuppvärmningen. Glöm hopprep och repstegar, nu är det boxningshandskar som gäller!


Lång dag

Idag var jag i skolan från 8-22.30, dagen tog aldrig slut. Tack och lov hann vi långt på vårt arbete som ska in imorgon så det blir en kort sovmorgon imorgon och sedan tillbaka till skolan för att göra klart allt. Ingen vila, ingen ro!


Flygande skalbaggar

Alla har ju talas om de döda fåglarna som någon hittat på vägen. Jag kan nu berätta att vi fått döda skalbaggar i massor. Idag på väg hem från skolan cyklade jag plötsligt in i ett moln av skalbaggar, de kom från alla håll och ramlade ner i backen och var döda. Det var som att det regnade döda skalbaggar. Nu snackar vi inte om en eller två utan 100-tals. De fanns överallt och ljudet från när mitt cykelhjul åkte över dem kommer få mig att drömma mardrömmar i natt.
Vad är det som händer egentligen?

Sista månaden på Bond

Mycket nu, allt går i 100...precis som det brukar göra under den sista månaden för terminen på Bond. Jag har precis tagit en paus, blev klar med min del för inlämningen imorgon och ska snart sätta igång med nästa arbete som jag kanppt börjat med och som ska in på fredag. Som sagt fullt ös medvetslös!


Kommer behöva ta en låååång powernap efter fredag klockan 16.00 då sista inlämningen för veckan ska in.

Lite uppmuntran mellan andetagen, fick reda på att jag nu ligger på 12:e plats i statistikklassen efter en tenta och en assignment, har fått 38% utav 40. Vet inte hur många elever som tar klassen den här terminen men det brukar vara runt 100. Skönt att se att det ämne jag fruktat för mest gått så pass bra.
Back to the books!

PANIK

Om jag för någon dag sedan var coollugn, kan jag nu meddela mina läsare att paniken infunnit sig. Tankarna vänder snabbt i huvudet kan jag lova...

Lugnet före stormen

Jag borde nog känna panik men konstigt nog gör jag inte det...

Andra verkar känna paniken åt mig...

Allt händer av en anledning & det mesta löser sig på ett eller annat sätt...

Allt blir lättare med tiden

Nu när jag gör min sista termin på Bond inser jag att det ändå tar ca 2 terminer innan man känner sig trygg i vad man behöver kunna och hur man ska plugga för att få bäst resultat. Jag har denna termin haft en ganska lugn approach jämfört med de första två terminerna. Visst, ämnena jag läser den här terminen tilltalar mig mer än innan men samtidigt vet jag vad jag behöver göra och vad som krävs. Jag är mer än nöjd med mina resultat från mina midterms och alla grupper och arbeten än innan, fortsätter jag så här kommer jag få ett grymt bra slutresultat och avsluta med flaggan i topp.

Jag är egentligen ingen person som gillar att plugga, jag är mer praktiskt lagd men jag gillar livet här. Det var länge sedan jag mådde så här bra både i kropp och själ...


Hösten är verkligen här

Nu är sommaren verkligen över, hösten är här och jag undrar fortfarande var sommaren tog vägen, den liksom regnade bort. Regn regn regn, så ser prognosen ut dagar framöver. Jag avskyr att vara blöt och allt blir så jobbigt med regn. Jag har under mitt år här lärt mig att flippfloppen fungerar bäst som skor, fungerar i alla väder. Nytvättade kläder tar dagar att få torra, kan skapa en del problem. Men i det stora hela ska jag inte klaga: jag kan fortfarande gå ut med shorts trots att hösten är här, och det känns nästan lite mysigt att få dra på sig en tjocktröja.

Hösten här i Australien är ju inte som hösten hemma i Sverige

En sömnig lördag

Jag skulle ju vara effektiv igår var planen, det gick ju inte som planerat. Somnade på soffan och tog en 3 timmars powernap mitt på dagen. Den var välbehövd men förstörde mitt tempo, orkade inte göra någonting när jag väl vaknade upp. Så idag sitter jag med en dubbelt så lång "to do"-list än igår och försöker ta igen lite.


Bra karaktär trots festligheter

Trots Black & White partyt igår var jag upp alldeles för tidigt imorse för att hinna gå på veckans bästa rpm-pass. Det blev faktiskt ett dubbelpass, då jag knappt hann av cykeln innan nästa klass drog igång...kändes som att det var lika bra att sitta kvar och trampa.


Men det mest intressant imorse var att jag vaknade upp av ett hundskall precis utanför sovrumsfönstret. Väl nere i köket fick jag syn på en hund utanför glasrutan. Tydligen hade min flatmate blivit hundvakt mitt i natten...märkliga saker verkar ske här hela tiden och på något underligt sätt har jag börja vänja mig =)

Black & White outfit

När man dagarna i ända går med vanliga kläder är det rätt skoj att få klä upp sig när tillfälle ges. Igår var jag och mina flatmates på Bonds postgraduate party, även kallat Black & White.


Hittade tillslut en svart klänning längst in i garderoben...strike a pose!


Vi var uppe i the Q1 building, 77 våningar upp med utsikt över hela Guld kusten. Det var riktigt mysigt, dessvärre hängde inte kameran med igår men jag tog iaf någon bild med min mobil (sorry for bad bad quality).


Hissen hade en kamera på toppen så vi kunde se hela färden 77 våningar upp. Jag mådde typ illa...

En riktigt dålig bild men ni fattar konceptet, mysig utsikt med både havet och stad

Så sant!

Kollade igenom min gamla blogg idag och hittade en av mina favoritinlägg:

Resultatet av träningen visar sig med tiden men din karaktär syns på en gång!



Nytta innan nöje

Ikväll bär det av till Bonds Black & White party, ska bli skoj och dessutom har jag sällskap av mina härliga flatmates så kvällen kan inte bli annat än skoj. Men innan allt nöje ska jag se till att göra lite nytta, måste svara på en massa Thailandsmail, sköta bokningarna, göra lite research angående hemsidan mm + allt skolarbete. Det är som sagt rätt mycket just nu och mer kommer det att bli...

Ps. skulle göra nästan vad som helst för att få thaimassage just nu, mina axlar skriker efter massage.


En tripp till Thailand skulle inte sitta helt fel just nu, mest för massagens skull ;)

Black and white party

På fredag är det postgraduate party på Bond, eller inte på skolan utan i Q1 huset. Jag har aldrig varit där så det ska bli riktigt skoj och se utsikten, tydligen ser man hela Gold Coast. Har inga förväntningar what so ever och vet inte ens vilken tid det börjar. Tjejen som alltid vill ha kontroll har 0-koll, det här kan sluta hur som helst....haha, skoj!

 

Dags att rota i garderoben efter en svart klänning...

 

Önskar nästan att jag hade haft min svenska garderob just nu, skulle lätt ha valt klänningen ovan i så fall.


Jag erkänner

...jag älskar att stretcha!

 

Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle säga en sådan sak, men saker och ting förändras och så även kroppen. Under innebandykarriären orkade jag inte stretcha, jag satt hellre och snackade med lagkamraterna och det märktes även på kroppen, stelare tjej fick man leta efter. Sedan årsskiftet har jag verkligen kommit in i träningen igen och njuter verkligen av varje sekund, skulle till och med säga att jag blivit beroende av att få träna. Jag har märkt att jag inte klarar av att plugga om jag inte fått träna innan. Den där spärren som jag hade av att inte kunna pressa mig är som bortblåst, nu är det inte ovanligt att jag ligger nära min maxpuls.

 

Stretchen då? Jo jag fick en riktig aha-upplevelse igår, insåg hur ”vig” jag blivit på bara ett par månader, helt sjuk egentligen och en riktigt skön känsla.

 

foto:biggerdrives.com

En av mina favoritövningar, så skönt att få stretcha ryggen


Rpm marathon

Den här veckan är det international fitness week på gymmet. Veckan är fylld med en massa skoj, nya klasser, ny musik etc. I tisdags var jag på ett rpm marathon...alltså, jag skulle nog inte kalla det marathon för det var ju trots allt bara 90 minuter, men oj, vad det var skoj. Stämningen i rummet var kanon, vi tjoade och körde på som aldrig förr. Jag hörde till och med instruktörer från andra klasser prata om det dagen efter. Tydligen var det så populärt att det funderar på att göra det en gång per månad, jag skulle lätt göra det igen, trots att jag svor för mig själv i slutet =)

 


Fullt ös

Jag sa det redan förra veckan, det känns att vi börjar närma oss slutet av terminen. Veckorna bara springer iväg och antalet inlämningar och presentationer ökar i antalet. Började redan förra veckan att planera in varje dag med möten och "att göra"-listor, enda sättet att få ihop alla grupparbeten och se till att allt är klart i tid.

För första gången är jag klar med en uppgift två dagar innan den ska vara inlämnad, känns sååå skönt. Det enda tragiska är att man knappt hinner att njuta, det är bara på´t igen.


Ny vecka

Ny vecka, nya möjligheter och än mer att göra. Nu befinner vi oss i vecka 9 av Bonds 14 veckor, det märks kan jag säga. Just nu har jag en massa gruppmöten samt inlämningar. Att få ihop 4 personers tider och klasser och hitta en timmes hål tar en evighet, alltid är det något som kommer i vägen. Man gör det bästa av situationen men ibland blir resultatet inte så bra som man hade velat. En sak har jag iaf konstaterat, inga fler lediga helger innan skolan är över....tråkigt men sant!

Ps. Jag och Elin fösökte tänka tillbaka och komma på när vi senast låg vid poolen. Det var första veckan i januari, tragiskt...och nu är det typ höst.


I mål även denna vecka

Även den här veckan tog jag mig igenom, det har varit mycket att göra och jag var lite orolig i måndags om vi skulle hinna klart med alla arbeten innan veckans slut. Snacka om att vara effektiva, svenskgruppen jag jobbar med gjorde 2 veckors arbete på 2 1/2 dag. Att få prata svenska har ju underlättat en del kan jag lova, även om vi stundtals varken fått till de svenska eller engelska meningarna ;)

Nästa vecka är lite lugnare men det betyder att det finns tid att börja förbereda sig inför sista stormen. Men först HELG!


Inte tid att vara sjuk

Idag skulle jag och Elin gå och boxas som vi alltid gör på fredagar, men vi båda lider av träningsvärk sedan Body Pump-klassen i onsdags så vi bestämde oss för att ta det lugnt idag. Jag tänkte ändå gå till gymmet, men nu sitter jag här iklädd träningskläder och kommer inte iväg, känner mig dessutom lite hängig. Det blir nog sofflocket istället för gymmet. Har jobbat med Louise hela veckan och hon hade tydligen halsfluss, så jag hoppas innerligt att det inte är det som spökar. Har varken tid eller lust att bli sjuk.

Handskarna får ligga i väskan en vecka till

Ingen ledig fredag

Idag är det torsdag vilket oftast betyder helg men inte den här veckan, imorgon ska jag möta upp Sara och Louise klockan 08.00 i skolan för att köra ett marathon med market research & analysis- Det är första delen av vårt arbete och det ska in senast klockan 16. Antar att det bara är att tuta och köra....


Vem vet, vi kanske provar powernaptekniken imorgon...kommer nog behövas!

Födelsedagsmiddag

Idag fyller min flatmate Chris år så jag och Elin fixade födelsedagsmiddag. Elin berättade hur hon under två dagar gjort allt för att blåsa upp ballonger och försökt gömma dem i sin garderob utan att Chris skulle märka något....haha, inte lätt att smida planer när man delar rum med födelsedagsbarnet och dessutom har alla klasser ihop.


Film om Sverige

Idag hade jag den enklaste lektionen under min tid på Bond. Vi fick se en film om Sverige i min Consumer Behavior klass och därefter hade vi en lång diskussion om skillnaden mellan Sveriges kultur och Chiles, USAs, Australiens, Frankrikes och Tysklands (Läs: de var de länder som var representerade i klassrummet). Tydligen var alla väldigt överraskade över Jantelagen, ja fatta, det var en av de saker som filmen tog upp. Måste säga att det var rätt skoj att få vara den som "vet" allt om ämnet för en gång skull, nu får man bara hoppas att läraren använder materialet i filmen på tentan....haha, hoppas kan ju alltid göra =)


Vi snackade inte om de här produkterna men IKEA var en av huvudpunkterna i filmen

Rpm marathon väntar

Nästa vecka är det fitness vecka på gymmet då det har en massa extra aktiviteter. Jag anmälde mig imorse till ett Rpm-marathon, ska bli riktigt skoj, speciellt nu när jag typ blivit beroende av Rpm. Dubbla vattenflaskor, pulsklocka och dubbla svetthanddukar ska med för jag tror det kommer bli extra svettigt och förhoppningsvis även extra skoj!


Stirra sig blind

Just nu handlar det mesta i skolan om surveys, nästan alla mina grupparbeten innehåller någon sorts survey. Den ena undersökningen är för vår market research klass och där är det lite skönt för jag jobbar med Sara och Louise så vi snackar svenska hela tiden, lite skönt att kunna uttrycka sig precis som man vill och kan för en gång skull. Vi gör en undersökning för skolans gym och bokningssytemet för alla gruppklasser. Det kommer bli väldigt intressant att sammanställa resultatet, för redan nu sitter folk och engagerar sig i våra frågor utan att frågeformuläret är klart.


Min skalle går på högvarv och jag tror att jag stirrat mig blind på frågorna för just nu känns ingenting logiskt. Lika bra att lämna det för idag och återgå imorrn när hjärnan fått vila en aning.

You are one of the lucky ones

Idag fick jag höra; You are one of the lucky ones...

I och med det hoppade jag just över ett rätt stort hinder...


Huvudvärk

Idag har jag sprungit från möte till möte, en del viktigare än andra. Allt spring och småstress har resulterat i huvudvärk. Antar att brist på mat och sömn även gjort sitt. När jag kommer hem ikväll blir det sofflocket och någon dålig serie, det är jag värd efter en dag som denna.

Inte blev det bättre av att jag skulle lära mig fler statistikformler dagen till ära, helt enkelt fel dag att ta in ny information

Hösten är här

Ja, då var det officiellt höst här i Australien och idag var första gången på länge som jag faktiskt frös när jag var ute. Så tjocktröjan åker nu med vart jag än går samt paraplyet. Jag hoppas innerligt att det kan bli en kanonhelg med sol typ till helgen så man iaf kan få hänga på stranden eller ligga vid poolen en sista gång innan stressveckorna i plugget drar igång och man inte har något liv längre. Hoppas kan man ju alltid...

Jag undrar fortfarande, va F** hände med sommaren?


Datanörden i mig briljerade

Idag fick jag tillbaka resultatet från min midterm i Information system och jag blev verkligen supernöjd först och jublade lite inombords, speciellt med tanke på hur det kändes när jag skrev tentan. Jag fick 81%, inte kanonbra men med tanke på den tid jag la ner på pluggade så är jag nöjd. Men eftersom jag var så nära ett HD blir jag nästan lite småsur på mig själv att jag inte hann plugga mera. Medel i klassen var typ 65% så jag antar att datanörden i mig gjorde rätt bra ifrån sig *klapp på axeln*.

Dags att dyka ner i morgondagens tutorialövning för just Information system. Lika bra att förbereda sig för om någon vecka ska jag lära mig allt om smartcards. Intressant värre tänker ni lite ironiskt, medan datanörden i mig knappt kan vänta på att dra igång =)


Möten och fler möten

Jag har aldrig upplevt en vecka så här tidigt på terminen som haft så många möten. Bara idag hade jag två och imorgon har jag fyra. Veckan kommer bli intensiv och vid 16-tiden på fredag kan jag äntligen andas. Innan dess ska två grupparbeten in och med tanke på hur svårt det är att få ihop mina grupper den här veckan känner jag mig lite orolig att vi ska hinna med allt. Men det är bara att tuta och köra, allt går bara man vill!


Hindren kommer alltid finnas där

Jag har funderat mycket på senaste tiden och insett att många vill samma saker här i livet men alla kan inte få chansen. Det finns alltid hinder i vägen och hindren kommer alltid att finnas där för en anledningen; att sålla bort folk. Vill man någonting riktigt mycket måste man även visa det, dvs. ta sig över hindren, slå ner väggen, ja kalla det vad du vill. För det är trots allt en skillnad mellan människor som vill och människor som verkligen VILL. Allt som oftast ligger bollen i dina händer och det är upp till dig själv vad du vill göra...ge upp eller kämpa dig över/igenom hindren.

Men vad gör man om hindret känns omänskligt stort/högt?


foto: twip.org

Intensiv vecka väntar

Nästa vecka går i mötenas tecken, jag har mer eller mindre minst ett möte per dag. Vi har två grupparbeten som ska in i slutet av veckan och vi har mer eller mindre inte börjat på något av dem. Det kommer med andra ord bli långa dagar på skolan i nästa vecka. Lika bra att börja ladda mentalt, ingen vila ingen ro!


Vilka hjältar

Igår när jag hängde med Ellen fick jag mess av mina flatmates som var på väg till IKEA. När jag kom hem låg allt detta och väntade, vilka hjältar jag har till flatmates!


Spontandag i Surfers

Spenderade gårdagen med Ellen inne i Surfers, vi strosade runt lite i affärer, snackade om allt mellan himmel och jord och satt sedan och kollade på folk. Måste säga att det var lite extra skoj att glo på folk eftersom det ösregnade. En sak jag märkte var att folk skrattade över ösregnet, alla såg ut att ha skoj medan de sprang mellan hustaken. Är inte så säker på att vi svenskar hade gjort samma sak =)

Var sjukt nöjd över gårdagen (sol hade varit pricken över i:t), en spontandag utan plugg och med trevligt sällskap. Tack för en kanondag Ellen!


Märklig dag rent sömnmässigt

I fredags hängde jag med Basia och Sunni som jag inte sett på veckor. Vi körde en mega update och jag var inte hemma förrän klockan 02.00. Klockan 07.15 satt jag på en spinningcykel efter bara 4½h timmes sömn. Kom hem efter spinningen, åt frukost och gick och la mig igen. Jag sov till klockan 11.30 då Ellen ringde och frågade om jag ville hänga i Surfers. När jag var uppe och påklädd kändes det som om jag var bakfull, huvudvärk och allmänt snurrig. Spenderade dagen med Ellen innan jag var hemma efter 6-tiden, åt middag och sedan gick och la mig vid 9-tiden. Har precis vaknat, sov hela 12 timmar inatt, helgalet...men antagligen behövde jag det!

Många tankar just nu

Det har inte bara varit en tuff vecka rent skolmässigt, just nu snurrar en hel del tankar i mitt huvud. Det är sällan jag känner mig i ingenmansland, men jag är där nu...

Jag måste bara komma ihåg att everything happens for a reason!


Trötta Bondisar

Vissa verkar verkligen plugga 24/7 och köra powernaps mellan varven =)


Nattplugg

Det pågår nattplugg i mitt hus, iaf för tre av oss. Det är lite småstressigt för mina norska vänner. Jag sitter just nu nere vid middagsbordet och försöker göra lite nytta. Inte nog med att jag sitter och mumlar Consumer behavior termer, värmen håller på att ta kål på mig. Jag har fått i mig 1,5 liter vatten på bara en timme. Hur som helst har jag bara en midterm kvar att ta mig igenom och eftersom jag har en laidback approach den här terminen får det gå som det går. Har ju fungerat rätt bra hittills, så varför förstöra ett vinnande koncept!?


Lite hjälp på vägen

På torsdag har jag min sista midterm i Consumer Behavior. Idag fick jag en studieguide från en av mina gruppkamrater, snacka om snällt. Så istället för att själv sitta och sammanfatta allt har jag redan fått det gjort. Hur ofta får man allt serverat på ett silverfat liksom? Vad ska jag säga; snällare gruppmedlemmar får man leta efter.


Värmerekord

Det här ska ju vara sista veckan av sommar men jag vet inte direkt om det kan stämma, inte med tanke på den värmebölja som drog in idag. Vi har haft vindstilla och ca 35 grader, det liksom bränner i huden när man är ute. Att promenera den korta vägen till skolan brukar inte vara några problem, men idag var det jobbigt och svettigt. Jag hade uppskattat lite vind iaf, men det var tydligen för mycket begärt =)


RSS 2.0