Drama och skvaller

Haha, idag fick jag höra lite skvaller på skolan. Ibland undrar jag hur gamla människor är, värsta highschool filmen från Hollywood typ. Drama drama drama...

Hur kommer det sig att det alltid är tjejerna som blir osams om kallar varandra bitch och killen som är boven i dramat alltid kommer undan?



65 % på ett test om Sverige

Imorse hjälpte jag min flatmate med ett test om Sverige och hur vi beter oss i vissa sammanhang. Det var det knasigaste frågorna jag hört på länge och svarsalternativen var inte bättre dem. Av ca 10 frågor tyckte jag i de flesta fall att inget av svaren stämde in. Vi skrapade ihop 65 %, haha, snacka om att vi skrattade. Direkt efteråt gjorde Sam ett liknande test om Australien och lyckades bara skrapa ihop 50 % så ni ser ju mönstret. Antingen är vi helt främmande för vårt eget hemland eller så är frågorna knasigt ställda ;)




Zumba på schemat

Det känns riktigt skönt att jag kommit igång med träningen igen. Gymmet har sjukt roliga pass och det är riktigt roligt att prova på nya saker. Imorgon har jag lyckats byta min sena lektion i skolan så jag hinner hänga med Sunni och Basia till Zumbaklassen. Har hört sjukt mycket om Zumba men aldrig provat så det ska bli intressant att testa.

En sak jag insett under senaste veckan är att jag just nu har en spärr när jag tränar. Jag kan inte pressa mig lika hårt som innan när jag spelade innebandy. Jag vet att det sitter i skallen och jag tror att jag fått nog av känslan i kroppen när jag pressat mig till max. Skillnaden ligger ju trots allt i att jag nu kan träna för att det är skoj och avkopplande, innan var det ett måste och hela tiden målfokuserat. Förhoppningvis släpper spärren en dag...

Bara tanken av sugrörsandning får mig att rysa


Gillar inte schemat

Är inne i vecka 3 nu och har insett att jag inte riktigt gillar mitt schema. Det är en ekvation bara att hitta en tid att äta lunch. Oftast får det bli en sen frukost eller en sen lunch. Schemat fungerar ju men jag har hittills inte hittat någon bra rytm. Vet inte om jag pluggade mer förra terminen men redan nu känns det som att jag ligger efter. Blir till att offra en helg för att ta igen och återigen få känslan av att man hänger med i svängarna.



Nattplugg efter lång dag

Klockan börjar närma sig 22.30 och jag ska precis börja plugga inför morgondagen quiz i Strategic marketing. Det känns helt sjukt att redan under vecka 3 behöva sitta uppe och plugga, men jag antar att jag får skylla mig själv en aning eftersom jag prioriterat annat under dagen. Valde att jobba idag eftersom min lawlektion var flyttad och väl hemma gick jag till gymmet och sedan har jag suttit och fixat med en massa saker på hemmafronten. En sak kan jag säga, jag är såååå glad att jag har världen bästa föräldrar som ställt upp och hjälpt mig där hemma, GULD värt!

Vi satt stora delar av helgen och skrev på vårt grupparbete i Strategic Marketing och skickade en draft till läraren för att höra om vi var på rätt spår. Idag fick vi tillbaka ett svar och låt mig säga så här, business planen ska vara inlämnd senast 17.00 på onsdag och gruppen har en hel del att fixa till...det kommer med andra ord bli en lång morgondag!

Nä, dags att ta tag i allt även om jag helst nu bara skulle vilja sova...

Blir nog nattpasset i 24/7 labsen imorgon för att hinna klart med grupparbetet.


Fullt upp

Bloggen har fått lida lite i ett par dagar på grund av att jag haft fullt upp. Ett axplock om vad som hänt sedan sist:

- Var på gymmet klockan 05.30 i torsdags för ett spinningpass, kan inte direkt säga att jag var vaken. Klockan 06.40 var jag duschad och klar, då sov fortfarande hela min gata. Det var en intressant upplevelse att spinna klockan 05.30, åt lunch klockan 10 och var redo för att sova vid 14-tiden. Hela dagen blev knas!

- Har suttit timmar med min grupp i Strategic marketing och gjort en businessplan för den tävling som drar igång om 2 veckor. Vi har fått öva lite i 2 veckor och som grupp konstaterade vi rätt snabbt att vi går för guld, förvånade? Tävlingsmänniskan i mig har inte dött bara för att innebandyn lagts ner. Det är helt sjukt att vi redan sitter med en massa arbeten fast vi bara är i vecka 2 av terminen. Det är sjukt mycket mer att göra denna termin än förra. Det märks att jag är i näst sista delen av min utbildning, ämnena kräver mera och det är mer att läsa.

- Vi var ett gäng som hade skräckfilmskväll där vi såg filmen Orphan. Ibland undrar jag hur sjuk personen är som skriver manuset...helt klart en vriden men bra film. Vägen hem blev riktigt underhållande...en tjej slängde sin handväska i backen och spydde meter i från mig, 2 killar jag mötte på gatan var lite väl fulla och blev stoppade av securitybilen...bara för att nämna något.

- Tillsammans med Basia och Sunni hade vi ett träningsmarathon i lördags. Vi började med ett spinningpass vid 08.15 sedan blev det ett yogapass följt av ett danspass. Danspasset var bland det roligaste jag gjort, snacka om att få shaka loss =) Vid 12-tiden var vi klara, trötta men glada!

- Jobbade i fredags och fick rycka in och hjälpa produktionsavdelningen. Jag hade en av mina roligaste jobbdagar hitills i mitt liv. Det låter galet men att få sy, klippa, klistra och bränna passar mig perfekt =) Vi gjorde alla skyltar, flaggor och en massa andra saker för en stor beachturnering i fotboll som påbörjades i helgen. Riktigt skoj att få vara med från början och vara med i skapandet av alla slutprodukter.

Det var allt jag kunde komma på just nu...back to schoolwork, har massa att ta igen och göra innan nästa vecka startar.

Spontaniteten kan straffa sig

Idag har jag varit spontan, nästan lite för spontan, näst intill dumdristig. Imorgon får jag lida för det...

Väckarklockan står på 04.50...

Handskrivet brev

Öppnade posten idag och hittade ett handskrivet brev till mig. Hoppade av lycka, dels för att jag fick post och sedan övergick glädjen till dubbelglädje när jag såg att det var ett handskrivet brev. Hur ofta får man ett handskrivet brev nu för tiden? I dagens samhälle med email, facebook och sms känns det extra speciellt att få ett handskrivet brev. Jag satt och läste medan jag åt lunch och kunde inget annat än att le.

Så dagens tips är
; skriv ett handskrivet brev då och då, personen som tar emot brevet kommer att uppskatta det mer än du någonsin kan ana =)


It´s a beautiful daaaay...NOT

Jag är sliten, trött, öm i nacken, missade tåget från flygplatsen, missade halva min lecture och möttes dessutom av spöregn så jag blev alldeles blöt. Det känns som om jag kunde ha fått en lite bättre start på denna vecka. Jag håller tummarna för att morgondagen blir bättre.


Hur som helst är det back to reality som gäller nu!

25 mail ligger i inkorgen (skolmailen) och väntar....puh!

Sydneytrippen i surrversion

Det har varit tyst under helgen men nu får ni ta se en bit av vad som hänt samt en massa surr. Inga omtagningar, bara äkta Garpen & Kirran surr!


I am alive

Dagarna går och jag och Kirran har så skoj att uppdatering här på bloggen blir lidande. Vi har filmat lite knäppa klipp som säkert kommer upp men det blir lite som när man skickar hem vykort från semestern, man hinner komma hem innan vykortet kommer fram =)

Nu ska vi ut och härja och göra Sydney osäkert...

Packad och klar

Blev precis klar med packningen, avskyr att packa men lyckades få ner allt i en liten ryggsäck. Ska alldeles snart bära med mig allt och bege mig till Uni för en sista lektion för veckan. Kommer dra lite tidigare från lektionen för att hinna med bussen. Ikväll väntar en resa med en del byten...

Buss - tåg - flyg - taxi - FRAMME!

Kommer förmodligen blogga från Sydney om Kirran är snäll att låna ut sin dator, för min laptop får stanna hemma.


Sydney närmar sig

Imorgon bär det av till Sydney för att möta Kirran, efter 5 månader utan att se varandra IRL. Hoppas att jag kan ta med mig lite av värmen från Guld kusten till Sydney så vi får ett par riktigt grymma dagar. Ska bli skoj att se en storstad som Sydney.

Nu ska det packas!
Uppdraget: endast ett handbagage på 10 kg

Viktigast: kameran
Roligast: min video från hypnoskvällen (tänkte att Kirran kunde få lite VIP treatment och se filmen först)


OS i Sydney

Igår var det Oprah som var huvudnyheten, idag var det OS-spelen i Sydney. För exakt 10 år sedan var det OS i Sydney. Idag har det varit full rulle runtom i Sydney med en massa event för att återuppleva det hela. Det känns helt sjukt att det var 10 år sedan, tiden går så galet snabbt.


Plugg the aussie way

Idag hade jag bara en lektion i Marketing Strategy och efter lärarens skräckinledning (läs: informerade oss hur intensiv kursen kommer vara och vad som krävs av oss) igår, var klassen minimerade idag. På 24 timmar gick vi från 18 personer ner till 12. Intressant att se hur många som viker ner sig pga. några skrämmande ord, varför inte se det som en utmaning istället?

Idag formade iaf jag en grupp tillsammans med en tjej från Tyskland, en från Frankrike och en kille från Australien. Gruppen känns riktigt bra och vi ska göra allt för att vinna tävlingen och suga åt oss all info vi kan få. Det kommer bli intensivt men riktigt lärorikt.


Efter klassen åkte jag och Jacky till Broadbeach och la oss på stranden och njöt av värmen. Vi hann även med lite plugg. Så underbart att bara kunna ta en liten spontantripp till stranden och njuta av aussielivet.

Intressant dag

Idag hade jag mina två första klasser i Human Resource Management och Strategic Marketing. Både lärarna var grymma och den ena klassen hade en bra blandning av studenter från hela världen, tom nästan hela Norden var representerat. I min andra klass var vi kanske ca 30 st och nästan bara amerikaner, det var helt galet!

Det kommer bli en intensiv termin den saken är klar, vi har grupparbeten och projekt som drar igång redan nästa vecka. Nu gäller det bara att hitta gruppmedlemmar som känns bra att jobba med, lättare sagt än gjort =)


Dagens samtalsämne i Australien: Oprah

Det var inte svårt att undgå vad som hände i gårdagens avsnitt av Oprah när jag satte på TVn imorse. Överallt snackades det om att Oprah bjudit med hela sin publik på ca 300 personer till Australien. Piloten var ingen mindre än John Travolta och det spelade klippet från sändningen flera gånger. Nu spekulerar hela Australien om var Oprah ska ta sina gäster, vad de ska se och var, när och hur aussiefolken kan fixa biljetter till TV-sändningen från Operahuset i Sydney. Det har pratats om en vingård, The Great Barrier Reef och att turistrådet i Queensland ska vara inblandad i en hel del grejer, men mycket är fortfarande hemligt. Alla är helt i extas, såg även att Aftonbladet skrivit lite om det, Oprah verkar inte spara på krutet under sin sista säsong. 



Aj, redan träningsvärk

Kom precis hem från morgonens träningspass, valde att joina styrka och konditionsklassen. Jag hade lite träningsvärk redan innan och fy bubblan vad mina muskler skakar nu. Jag kommer vara så öm imorgon att jag inte kommer kunna gå. Var enda liten muskel i kroppen värker och jag klarar inte ens att lyfta armarna just nu.

Det märks att det är fler studenter som börjat nu i september för redan klockan 8.00 är listan vi måste fylla i vid ankomst full. Med andra ord, det kommer bli kamp om biljetterna till de olika klasserna framöver. Nu räcker det inte att bara ta sig dit, nu måste man vara där i förtid också =)

Ska ta och göra mig i ordning innan jag ska promenera till skolan och ha min första klass för terminen. Business Law står på schemat!


Träningen är igång igen

Igår sprang jag och det kändes i ljumskarna idag kan jag lova. Trots ömmande ljumskar var jag på gymmet en timme och körde 3 km rodd och lite styrka innan jag hoppade i poolen och simmade 1 km. Kändes så skönt när jag var klar och det bästa av allt är att jag verkligen kan variera träningen, det finns så mycket att välja mellan. Imorgon ska jag upp tidigt för 9.15 är det dags för box circle med Richard, militärsnubben. Jag vet att sugrörsandning väntar...


Hur lyckas jag?

Idag var jag iväg och köpte en cykelpump eftersom mitt framhjul plötsligt inte hade luft i sig, punktering? Jag lyckades sedan på 20 minuter förstöra 2 st cykelpumpar (hittade en gammal i garaget) och även tömt min andra cykel på luft. Hur lyckas man? Åhhh, jag blir så trött, varför kan inte allt bara fungera!?


Underbar dag

Började dagen med en löptur, det var veckor sedan sist och det kändes kan jag lova. Det är galet hur snabbt man tappar allt.

Idag har det förövrigt varit en underbar dag vädermässigt, värsta sommarvärmen. Har legat vid poolen och bara njutit, kändes som värsta semestern. Passade även på att läsa några av de kapitel de förväntar sig att vi ska ha gjort när klasserna startar på måndag. Mitt i läsandet slog det mig att det är nog så där jag kommer att plugga den här terminen, med böckerna vid poolen =)


Saknar svensk mat

Just nu är det Jamie Oliver på TV och han är i Sverige och provar typiskt svenska maträtter. Han verkar helt tagen av allt, blåbär och kantareller i skogen, kräftor, lax, surströmming och svenska tjejer. Haha, rätt roligt att se men jag inser just nu hur mycket jag saknar svensk mat.

foto: leitesculinaria.com

Jamie försökte precis komma på någonting negativt med Sverige och det enda som poppade upp i huvudet var skatten. Bra betyg för lilla landet i norr!


Skön blandning av ny kunskap

Under termin 2 kommer jag läsa följande kurser:

Ethical and Culture Values
Human Resource management
Strategic Marketing
Business Law


Jag måste säga att det är en skön blandning av kurser. Ethical Values är värsta filosofiämnet och ett av skolans Corekurser, dvs. ett ämne som du måste läsa. Eftersom jag inte läste filosofi på gymnasiet kan det vara bra att få lite av den kunskapen också. Har en känsla av att ämnet inte har något rätt och fel svar utan så länge du förklarar ditt svar kan du svammla en hel del.

Human Resource management ska bli skoj, jag gillar managementkurser och lärarna är super. Nu vet jag att det här ämnet är uppbyggt lite som OB som jag läste förra terminen, så jag vet vad som väntas på tentorna. Dessutom väntar ett stort grupparbete åt ett företag i kursen som pågår i 13 veckor.

Strategic Marketing är det ämne jag kommer kunna utnyttja direkt i det jobb jag har utanför skolan. Ska bli intressant och se hur jag kan tillämpa kunskapen i praktiken. Har läst att vi även ska jobba online med någon sorts simulation och tävla mot andra för att få allt att bli så verkligt som möjligt.

Business Law var kursen jag försökte prata mig ur eftersom jag redan läst en liknande kurs hemma i Sverige. Men efter att jag läst igenom vad kursen handlar om känns det rätt bra. Finns en hel del intressanta delar + att en del av delarna är riktade för den Australienska marknaden, alltid intressant!


En jobbdag kvar

Snart är lovet över och jag är tillbaka i skolan. Imorgon är det sista jobbdagen på lovet sedan påbörjar jag mina strödagar. Känns skönt att jag kommer kunna jobba ett par timmar i veckan och kombinera det med plugget. Dessutom har jag styrt upp så jag kommer kunna göra mitt stora Human Resource management arbete i samarbete med mitt företag. Känns super att jag utnyttjat mina kontakter och redan hittat ett sponsorföretag.

Idag gjorde vi klart layouten på en båt som används av en organisation som består av kvinnor som överlevt bröstcancer. Jag kände mig som hemma när jag såg allt rosa, känns skoj att kunna göra någonting bra för ett bra syfte.

Det var ingen liten båt som stod på parkeringen idag


Spending money

Imorse var jag i skolan för att köpa ett häfte och en bok innan plugget drar igång på måndag. Passade även på att förnya mitt students activity membership (SAM-kort) så jag kan utnyttja skolans alla faciliteter i form av gym, pool, sporthall, tennisbana mm. Poff sa det och 1500 kr var borta från kontot, de är precis nu i början man bara håller för ögonen för att slippa se alla pengar försvinna från kontot.

I helgen ska jag fixa det sista i form av block, nya överstrykningspennor mm. Jag är ju lite petig när det kommer till kontorsmaterial, måste vara rätt sorts papper mm. Jag vet, jag är knasig! Men jag slipper iaf köpa tejp för det har ju Australienska tullen varit snäll nog att skicka till mig =)



Kvällsnöje

Har precis insett att jag just nu gör allt annat är det jag bör göra, nämligen vika all min tvätt. Ska snart ta mig i kragen och förena nytta med nöje, dvs vika tvätten samtidigt som jag kollar på favvoprogramet Undercover boss.


Smider planer för vinterlovet

Det är månader kvar och en hel termin att ta sig igenom, men trots det har jag nu börjat planera mitt vinterlov. Mina föräldrars biljetter är bokade och de kommer joina mig över jul och nyår. Även om jag bott här i ca 5 månader har jag inte sett så mycket av landet, mitt fokus har legat på annat. Men förhoppningsvis kan vi ta oss runt en del när mina föräldrar kommer. Jag ville ju åka till Fiji men tydligen är det stormsäsong då, så jag smider nya planer just nu. Det lutar åt att vi tar oss till Cairns och the Great barrier reef och njuter av ledigheten. Skönt att ha en liten morot framför sig...

foto: www.snorkelcairns.com


Slutresultatet blev kanon!

Jag lovade ju att visa den 20x20 meters banner som vi gjorde på jobbet förra veckan. Inte den bästa bilden men man får iaf en uppfattning om hur stor den var. Idag fick jag även se bilder från fredagens Titansmatch, där ca 50 barn sprang ut på planen och vecklade ut bannern.

Det känns konstigt att så många la ner sin själ i slutresultatet och att bannern bara visades i ca 5 minuter. Men jag antar att det är en del av jobbet. Ibland tar saker och ting lite längre tid, huvudsaken är ju att slutresultatet blev kanon.

Tejprullen är ett mysterium

För någon vecka sedan fick jag ett paket från Sverige med godis. Jag skrev ett inlägg där jag förvånat hade hittat en tejprulle i paketet. Ingen vill känna sig vid tejprullen och efter en diskussion på FB har vi nog kommit fram till att Australienska tullen öppnat mitt paket, bytt kuvert och skickat med en tejprulle. Det roligaste av allt är att rullen inte kunde ha kommit till en mer passande person...haha


Minnena finns alltid kvar

Jag har inte saknat innebandyn för 5 öre förrän för några dagar sedan då jag tog mig runt på ett par bloggar för att se vad som hänt. Jag kunde snabbt konstatera att det är alldeles för få lag som fattat hur viktigt det är att ha en blogg eller uppdaterad hemsida för att öka intresset kring laget, sporten och föreningen. Jag är glad att se att t.ex. Täby fattat grejen och infört en YouTube channel med diverse klipp. Personligen tycker jag att deras blogg skulle behöva ett ansiktslyft men i slutändan är det ju innehållet som räknas =)


Efter en massa år med laget har jag samlat så många minnen och oavsett var jag än i världen befinner mig finns minnena alltid kvar. Att kunna gå tillbaka till min innebandyblogg och kolla på alla bilder, läsa knasiga inlägg och bara minnas får mig att le både inombords och på utsidan.

Projektet "Hollywoodfruarna goes Zundaland" är nog en av de roligaste saker jag gjort i mitt liv. Som vi kämpade för att våra lagkamrater skulle få skratta på avslutningen. Jag svor och skrattade vart om varannat under redigeringen. Jag har filmen sparad och i tryggt förvar, brukar plocka fram den ibland om jag känner för att skratta. Helt klart ett av mina starkaste minnen från Zundatiden.


Skönt att bara kunna lyfta på luren

Idag insåg jag att jag är så glad att Kirran befinner sig i Australien, även om hon inte är precis där jag är. Att bara kunna lyfta luren och ringa utan att behöva tänka på vad klockan är och behöva ta hänsyn till någonting annat. Att Skypa är riktigt bra men att kunna leva "normalt" och skicka iväg ett sms med en flumtext och bara lyfta luren för att säga hej underlättar så mycket. Ibland kan små saker betyda så mycket.

Om 2 veckor väntar nya äventyr med Kirran, ska bli grymt skoj!

Glad & lättad, men kan bättre

Såg att mina resultat från termin 1 lagts upp. Pulsen gick upp för ett ögonblick när jag med fasa kollade efter mitt betyg i Accounting. Det var egentligen den enda kursen som jag var riktigt osäker på efter sluttentan. Det gick verkligen inte bra på sluttentan och jag behövde bara 12 poäng för att få godkänt på kursen, men känslan efteråt var inte bra. Mentalt hade jag ställt in mig på att få göra om kursen. Blev faktiskt förvånad och riktigt lättad när jag insåg att det stod 70 % i slutbetyg. Mitt sämsta betyg men vad gör det, mitt medel blev 77 % och det är absolut godkänt för att vara första terminen. Trots 77 % vet jag att jag kan bättre och det hela blir lite som en tävling mot mig själv, tävlingsmänniskan i mig skriker efter en ny utmaning. Men jag har insett att det inte är värt det, varför stressa upp sig när resultatet inte betyder något mer än en siffra på ett papper.

Mest nöjd är jag helt klart med High Distinction i Public Speaking, min favoritklass. Lärde mig så mycket i kursen och hade verkligen så roligt under 14 veckor, skönt att det även speglade slutbetyget.

När man har lärare som vågar bjuda på sig själva är det inte svårt att bjuda tillbaka och slutresultatet blev ju riktigt bra =)

Fix och trix inför termin 2

Idag smygstartar terminen för alla nykomlingar, vi andra rutinerade har en veckas lov kvar. Men eftersom det är en hel del fester som pågår under veckan brukar en hel del personer komma tillbaka och joina nykomlingarna. Nu när jag har en termin i ryggsäcken är det lättare att veta vad som behövs göra inför termin 2. Så idag blir det lite trix och fix, har en massa papper som behöver skrivas ut och sorteras. Ska kolla upp vad som väntas av mig i varje ämne, dvs. hur många arbeten som ska in, om vi har en midterm eller småprov genom terminen. Det är rätt skönt att fylla i kalendern redan nu så man har lite bättre koll på vilka veckor som kommer kräva lite mer.

Jag känner faktiskt att det ska bli skoj att komma igång igen med nya ämnen. Det är skoj att jobba men "friheten" man har på dagarna när man pluggar är rätt skön.




Man kan inte alltid ha flyt

Idag har ingenting riktigt gått min väg...

- Hade planerat att sova ut men vaknade vid 7-tiden av en massa oväsen utanför huset.

- Tog mig en promenad till Market Square för att besöka sushistället för att köpa lunch. Stället är alltid öppet men idag satt det en lapp på dörren och jag blev utan lunch.

- Besökte skolans pool för att njuta av solen och läsa en bok, hann inte mer än att sätta mig ner förrän solen försvann och vinden tog vid. Väl hemma försvann alla moln och solen tittade fram igen.


Sydney bokat!

Nu är allt bokat och klart, om ca två veckor sätter jag mig på planet till Sydney för att träffa Kirran. Att gå från att se varandra 3-4 ggr per vecka till att inte träffas face to face på 5 månader har varit märkligt. Ser verkligen fram emot att få en BIG update live. Kirran är en av de personer som ger mig så mycket energi och ideér, så min lilla tripp till Sydney kommer bli en perfekt start för den intensiva tid som väntar framöver...I can´t wait!


Dagens...

Väder: varmare än igår, 25+

Humör: glad

Bästa: bokad resa till Sydney

Sämsta: betalat skolavgiften

Men driver du med mig: min vän har en stalker (polisärende)

Det var länge sedan: blev lite tzatsiki i lunchen idag, stank vitlök efter det

Jag borde nog: börja träna igen...

Måste lära mig: att gå och lägga mig innan 01.00

TV-program: X Factor Australia

Co-worker: min hemsidekompanjon Michael, killen är grym!

Replik: Yes, I will fix that boss! Det intressanta i det hela var att det var min chef som sa så till mig. Idag fick jag bossa runt och organisera jobbet, passade mig perfekt =)


Godis och tejp....hmmm

Öppnade brevlådan och log, ett nytt paket från mina kära godisvänner hemma i Sverige. Öppnade paketet och hittade godis och en tejprulle...hmmm? Är inte helt 100 på varför en tejprulle fanns med i paketet, men mina vänner vet att jag gillar kontorsmaterial, ja jag vet, jag är knasig. Hur konstigt det än låter så stod jag där med ett leende på läpparna. Ett leende pga av en tejprulle men också över gesten från mina vänner =) Är jag fel ute får ni gärna förtydliga varför rullen låg i paketet...haha

1000 tack än en gång för det SVENSKA godiset...och tejprullen! ;)


Det börjar hetta till nu

Imorse satt jag på cykeln vid 07.00 och påbörjade min tur till jobbet. Det var redan då shortsväder och jag kunde se att folk hade mindre kläder på sig än vanligt. Senare under dagen var det riktigt hett, en av de finaste dagar jag upplevt sedan jag kom hit. Lite tråkigt att jag behövde sitta inne och jobba men det är ju fortfarande vår och det kommer fler soliga dagar, många fler.

Hörde på nyheterna att det var den varmaste inledningen på våren i Sydney på 104 år. Kallaste vintern någonsin, varmaste sommaren...var är världen på väg egentligen?

Snart bli det till att hänga i poolen så snart tillfälle ges

Är Sverige och UK samma sak?

Idag har jag skrattat åt människors lack of knowledge om världsgeografi. Jag fick exempelvis frågan om Sverige och UK var samma sak, varför vi är konstiga och kör på fel sida av vägen, varför jag pratar så bra engelska om jag bara varit i Australien i ca 4 månader.

Efter alla mina äventyr utomlands världen över börjar jag inse att jag är rätt världsvan och har rätt bra koll på världen. Men vart jag än i världen befinner mig får jag höra att jag är från Switzerland, lever med isbjörnar på gatorna och har snö året om. Jag är van så nu reagerar jag knappt men samtidigt tycker jag att det är lite tragiskt att människor inte har bättre koll på världen och vad som finns där ute...man kan lära sig så mycket!



Äntligen klara

Idag har vi haft en kanondag på jobbet, jobbade med hemsidan tillsammans med Michael, en Kanadensisk kille. Vi hann med en hel del innan det var dags att hjälpa till med 20x20 meters bannern. Vi var tvungna att bli klara idag och jag hjälpte Lisa som sydde med diverse saker. Efter ett tag sprang jag även över och hjälpte till med laminering och en massa annat skoj. Jag verkligen älskar att vara ute på "golvet" och försöker suga in så mycket information jag bara kan, man kan aldrig lära sig för mycket. 


Klockan 17 var vi äntligen klara med bannern och skulle då prova att fälla ut den. En 20x20 meters banner både väger mycket och tar sjukt stor plats. Vi var 9 personer som bar bannern på axeln och gick ut på parkeringen. Där lyckades vi veckla ut den och även ta några bilder. Det var skoj att se allas leenden när allt var klart och vi insåg att resultatet blev super.

Visar er en bild när jag kommer över dem!


RSS 2.0