Min resa till Australien

Jag har slängt ihop en liten video från resan hit.



Min resa gick från Sthlm och Arlanda och slutade i Brisbane Australien.

Sthlm – Bryssel

Bryssel – Abu Dhabi

Abu Dhabi – Singapore

Singapore – Brisbane


Friday night football

Sitter just nu och kollar på TV och på Friday night football (läs: rugby), det spelas slutspel (tror jag).  Jag är lite nyfiken på sporten så det ska bli intressant och se om jag fattar någonting. Om inget annat kan jag kolla in grabbarna ;)

Inga små killar direkt, värsta muskelpaketen


Intryck och fakta

Efter 24 timmar kan jag berätta följande:

- Priserna på mat är mer eller mindre samma som hemma i Sverige.

- Alla är sjukt trevliga och vill veta vem man är och vad man gör.

- Det blir mörkt vid 18-tiden nu under hösten.

- Solen tar sjukt mkt, var inte ens ute i solen igår mer än en 2 min promenad till poolen och tillbaka. Hann bli lite röd i fejjan.

- Det finns alldeles för många mynt här plånboken har en tendens att bli tung.

- Höst och över 24 grader, inte illa!

- Jag har inte träffat tjejen som redan bor här sedan innan. Hon är ute och reser innan nästa termin börjar. Allt jag vet är att hon är från Singapore och heter Yves.

- Alkoholbutiken med billigaste priserna ligger ca 50 meter ifrån huset, kan se butiksskylten från baksidan av huset.

- Vi svenskar har tydligen ett rykte här om att vi är BRA på att dricka alkohol.

Här bor jag


8 h före Sverige

Jag trodde jag skulle ligga 12 timmar före Sverige men det är endast 8 timmar vilket underlättar när jag ska skypa med vänner och familj. Det kommer inte behövas lika mycket planering för att skypa som jag trodde innan utan nu är det bara att tuta och köra.



Mina första 24 h i Australien

Det har gått ett dygn sedan jag kom hit och jag har hunnit med en massa. Det var inte det lättste att hitta fram till huset, tack och lov hade jag använt google earth hemma i Sverige och hade lite koll på var huset låg. Väl vid huset mötte ägarna upp mig och visade runt. Jag fick till och med välja rum vilket inte var speciellt svårt (visar bilder senare). Jag fick ta en snabb dusch, sedan körde ägarna mig till Robina Shopping center och droppade av mig. Där köpte jag allt jag behövde till sängen (dubbeluppsättning med lakan, kuddar mm.) samt tvättmedel, schampo/balsam och toapapper. Allt som kan räknas till basgrejer som inte kanske behövs varje gång man handlar. Det blev en hel vagn, full med grejer och jag fick ta en taxi hem.

 

Fanns en del kuddar att välja mellan

 

Min vagn var verkligen överfull

Väl hemma satte jag igång tvättmaskinen (tvättade sängkläder samt nya handdukar) och lagade middag. Det blev tonfisksallad och det avnjöt jag samtidigt som jag tittade på Queenslands nyheter på TV.

Hann med att skypa lite med pappa också, installerade min webkamera innan mina ögon började gå i kors. Höll mig medvetet vaken fram till 23.00 tiden för att komma in i Aussielivet snabbast möjligen. Jag sov som en stock och vaknade vid 09.00 imorse.


Framme i underbara Australien

Jag har inte spenderat många timmar i Australien men kan redan nu säga att australienare är sjukt service minded och trevliga som få. Jag kommer trivas hur bra som helst!

Min första tanke när vi kom bort från flygplatsområdet var; oj, det skulle lika gärna kunna vara i USA, sjukt likt på något sätt. Samma typ av vägar och välklippta gräsmattor runtomkring. Här skulle jag kunna bo resten av livet.

Jag har hunnit med en massa sedan jag kom fram men just nu är jag alldeles för trött för att skriva så jag sparar det till imorgon istället.


Abu Dhabi airport

Hittade lite gratis internet @ Abu Dhabi airport. Ska snart vidare till Singapore och sedan slutligen Brisbane. Det är så roligt att flyga långt  (ironi), man blir så härligt svettig och halvsunkig.

Har sovit ca 2 timmar, inte det bästa men jag överlever nog. Flyget har sjukt bra underhållning, ca 50 filmer att välja mellan, de senaste albumen med musik samt en massa spel, heaven för oss passagerare.

Jag som brukar vara petig när det kommer till flygplansmat åt som aldrig förr. Efter att ha studerat menyn blev det lax, spenat och potatis. Sjukt nöjd blev jag och det händer inte ofta när jag flyger. 

Nu ska jag vidare...

Time to go

Nu är det bara timmar kvar innan jag ska bege mig till Arlanda. Senare idag börjar min livs längsta flygresa på ca 32 timmar. Men just nu är jag mest glad över att planen går i huvudtaget med tanke på askan. Jag är ju en mästare på att sova så förhoppningsvis kommer resan gå snabbare än vad jag tror.

Vi hörs så snart jag kommit till rätta och fått igång mitt internet.

Bye bye Sweden, Hello Australia!






Mitt handbagage

Jag reser som värsta tekniknörden. I mitt handbagage hittar man bland annat:

Laptop
Systemkamera
Undervattenskamera
HD kamera i fickformat

För att hålla mig vaken;
korsord
2 st businessböcker på engelska
ett ritblock
mp3-spelare


För magen;
Frukt
Resorb
tuggummi


För att slutligen somna;
nackkudde
öronproppar x2

För att överleva i Australien;
3 par skor som inte fick plats i resväskan ;)


Bamsekramar från vännerna mina

Idag har det blivit några extra hejdåkramar. Vet inte hur många gånger jag sagt det men det tål att upprepas; jag har verkligen världens bästa vänner!

För bara en stund sedan lämnade min barndomskamrat lägenheten med en bamsekram. Jag vet att oavsett var i världen vi befinner oss kan vi ta upp snacket när som helst. Det kan gå dagar, veckor, månader....vi pratar precis som om det var igår. Vi har gjort det förr och det kommer förhoppningsvis fortsätta så livet ut, vilket jag verkligen uppskattar.

Jag & L

Nu kanske ni förstår varför jag måste använda solglasögon så fort solen tittar fram ;)



Dagens i-landsproblem

Jag älskar skor och det är inte det lättaste att välja vilka som ska ner i resväskan. Många säger att jag kan köpa nya när jag kommer fram men varför göra det när jag redan har sjukt många par att välja mellan.

Dagens i-landsproblem, vilka skor får följa med?


Bara en bråkdel och alla vår/sommarskor

Update: SS var här för en stund sedan och styrde upp mitt val av skor. I vanlig ordning kommer jag att lyssna på SS och faktiskt ta bort 2 par skor. Jag köpte hennes argument till 100 procent.


Imorgon åker jag

Vaknade precis och det var en märklig känsla att inte behöva stressa för att skynda iväg till jobbet.

Måndag vilket betyder att jag idag ska springa en massa ärenden och handla lite saker inför avresan imorgon.

Men först frukost och en långpromenad i solen!







Budget

Sedan jag kom hem från farmor & farfar har jag suttit och gjort en budget för Australien, inte det roligaste men ett måste. Känner redan att jag har bättre koll på allt och förhoppningsvis ska jag slippa sitta och äta nudlar varje vecka.




Middag hos farmor & farfar

Ikväll är det middag hos farmor och farfar, dvs. jag kommer rulla hem ikväll. Farmor har en förmåga att laga en massa mat och hon brukar se till att våra tallrikar aldrig står tomma. Nu när hon dessutom vet att jag ska åka iväg finns chansen att maten aldrig kommer ta slut...

Det är många hejdå den här helgen och det kommer nog ta ett tag för mig innan jag inser att jag inte kommer se mina vänner och min familj på ett tag. Polletten har inte riktigt ramlat ner än.


Lite röd om kinderna

Började dagen med en rejäl sovmorgon följt av en långpromenad innan det var dag att dra mig till Danderyd för att träffa A. Vi satt och fika i solen (läs i 3 timmar) och när det var dags att åka hem insåg jag att kinderna blivit lite röda. Antar att detta bara är en försmak av vad som väntar!

Förhoppningsvis är det inte långt kvar innan jag får ta ett dopp igen


Kirran på besök

Idag har jag packat vidare, resväskan väger nu 23 kg och innehåller endast 2 par skor. Övriga skor ligger just nu i handbagaget, får se hur jag ska fixa det här. Jag kanske måste solla bort ett par till för orka bära runt på 5 par skor i handbagaget =)

Kirran är här och hänger, vi har ätit middag och hon har hjälpt mig styra upp tweetDeck, ett riktigt bra hjälpmedel för twitter. Måste ju ha lite koll nu när jag ska iväg.

Snart ska vi iväg för att träffa upp bland annat Smidiga Skoog, ska bli skoj! Vi får väl se vad kvällen tar oss...

Smidiga Skoog och jag





Full kalender

Nu har min gamla blogg gått i graven och allt fokus ligger nu på den här bloggen och det äventyr som väntar. Om fyra dagar bär det av och jag har fortfarande en del praktiska saker kvar att göra.

Kalendern är full fram tills jag åker men mest med roliga saker. Lika bra att passa på att träffa vänner och familj en extra gång eftersom det kanske dröjer tills nästa tillfälle.

Imorgon kommer Kirran förbi och ska bland annat styra upp min dator lite.


Sista dagen på jobbet

Idag gjorde jag min sista dag på jobbet, 3 ½ års slit är över och nya utmaningar väntar. Jag har varit rätt förberedd på att denna dag skulle komma (sa till redan i december förra året). Vi åkte iväg och åt en gemensam lunch i Djursholm och hann även med lite sightseeing. Det märktes att det var min sista dag, det var en avslappnad känsla på kontoret idag. Min närmaste chef hade fixat en paket till mig, med en massa roliga böcker. Det fanns en liten förklaring bakom varje bok och till slut satt jag med hela 5 böcker i famnen.

Min chef tyckte det var dags för mig att lära mig chilla lite ;)

 


Sista rycket på jobbet

Jag har spenderat en väldig massa tid här på jobbet under de senaste 3 ½ åren och nu återstår det bara en dag innan jag lämnar skutan. Det har verkligen varit en lärorik tid och jag har växt enormt både kunskapsmässigt och som människa. Vi får väl se vad som händer framöver...

Nu återstår det bara att slutföra ett par kampanjer för egen del under morgondagen, samt städa skrivbordet och tömma dator och telefon på diverse saker. Sedan är det dags att vinka hejdå och ha kramkalas.

Snart är det dags att hoppa i flippfloppen



Hjälp med packningen

Frågan jag har ställt mig ett tag nu när jag börjat packa är; hur packar man sitt matriella liv i en väskan på 20 kg?

Fick nys om en hemsida som hjälper till med en massa tips. På Onebag.com kan man läsa vad man ska packa, hur man ska packa och varför.

Vi får se hur mycket jag drar nytta av hemsidan, alla som känner mig vet att packlistan varit klar i månader.


Allt under kontroll

Imorse fick jag ett samtal från CIS som ville kolla att allt var ok innan min avfärd. Att jag hade fixat visum, Csn mm. och jag kunde med glädje meddela att allt var under kontroll. Det var skönt att höra att de kunde kontakta Bond utifall något skiter sig, så att jag kan få info om klasserna mm. och påbörja studierna hemifrån om så blir fallet. Men jag tror nog att allt har löst sig innan dess, håller tummarna för det iaf.

Snart börjar äventyret!

Sällskap?

Idag fick jag ett mail från en gammal klasskamrat som skrev att jag kanske får sällskap till Bond. Jag var tvungen att ställa några följdfrågor så nu väntar jag nyfiket på svar.



Sista jobbveckan

Dagarna går och jag har nog aldrig läst så många nyhetssiter som just nu. Askan är min största "fiende" men jag är något hoppfull, har ju trots allt 8 dagar kvar innan det är dags att åka.

Annars så handlar denna vecka om att avsluta diverse saker, träffa mina vänner, packa ihop mina saker samt packa resväskan.

Min röda resväskan åker med fast frågan är om den kommer kunna stängas... ;)


Aska från Island

Ingen har väl missat dagens nyhet om inställda flyg pga. askan från Island. Nu håller jag tummarna för att det löser sig tills det är dags att åka.

foto: nyheter24

2 veckor kvar

Nu är det bara 14 dagar kvar innan jag ska åka, dagarna bara går. Med tanke på att jag väntat i månader nu känns det skönt att det snart är dags.

Nu har jag dessutom åkt på en värstingförkylning, inte speciellt oväntat eftersom kropp och knopp nu börjat slappna av och all den stress jag upplevt har nu börjat släppa. Nu hoppas jag bara på att febern och förkylningen försvinner så jag kan hänga med på alla de aktiviteter som varit inplanerade sedan en tid tillbaka.

Dags att inta dagens dos av C-vitamin


Boende klart

Åhhh så skönt, nu är kontraktet påskrivet och boendet klart för den första terminen (kan förlänga om jag trivs). Jag vet inte än vilka jag ska bo med men det gör det hela lite mer spännande. Men det jag däremot vet, är att jag bara kommer ha ca 2 minuter till universitetet, 10 minuter till stranden och en pool att bada i.

Här ska jag bo:

Insidan får ni se när jag är på plats, håller lite på det.

Världens bästa vänner

Gårdagen blir en dag att minnas!

Efter en underbar förmiddag fortsatte dagen med partaj hemma hos SS. Alla som deltog på förmiddagen var även med på kvällen men ju längre tiden gick ringde det på dörren och fler och fler av mina kära vänner dök upp. Det visade sig att dem planerat detta i veckor och jag har varit helt ovetande.

Hjärnan bakom allt; Kirran


Jag fick fina "avskedspresenter" som jag kommer hålla hårt i. 2 st fotoböcker med riktigt fina ord, en zessabok, samt en premunation av svenskt godis när jag är i Australien. Igår insåg jag även att jag inte är helt bekväm i att få saker, föredrar att ge och göra andra glada, men även jag måste kunna lära mig att ta emot ibland.





Var hemma 04.00 och började då läsa några sidor ur fotoböckerna, ingen bra idé. Jag fällde en hel del tårar och blev täppt i näsan =)



Jag har verkligen världens bästa vänner, tack för att ni finns i mitt liv!

En dag med mina vapendragare

Idag ska jag iväg och träffa SS och Kirran (mina vapendragare) och ha lite av en "hejdå"-fest. Festen hålls lite tidigt (ca 20 dagar kvar) men våra veckor fram till avresa är rätt fulla så vi passar på nu. Jag vet inte vad som ska ske men de verkar ha planerat. Sent igår kväll fick jag ett sms med info om ett uppdrag. Jag ska befinna mig vid Centralen idag vid ett viss klockslag och på en speciell plats, jag fick tom klädbeskrivning.

Bör jag vara rädd? *ler*

SS & jag

Väntar på kontraktet

Nu verkar allt vara löst gällande boende för första terminen. Inväntar de sista papprena från husägaren sedan är det klart. Känns bra även om nu allt inte riktigt är klart än, men det går i rätt riktning iaf. Ni får veta allt sen när det är klart.






Börjar lösa sig

Nu har jag varit i kontakt med 2 st personer och väntar på ett mail för att sedan ta ett beslut på var jag vill bo. Känns skönt att det börjar lösa sig, vill få klart allt så jag kan släppa boendet och börja ta tag i packningen, för packningen kommer att ta tid. Det kommer säkert krävas flera ompackningar där jag gång på gång får plocka bort saker.



Massor av bostadsannonser

Jag letar fortfarande boende eftersom jag ännu inte bestämt mig för vad jag vill göra. Jag har nog aldrig läst så många bostadsannonser i hela mitt liv, rätt skoj faktiskt.

Dagarna går och jag hoppas faktiskt att jag bestämmer mig snart, allt blir så mycket enklare då...


22 dagar kvar

Sista dagen på påskledigheten, snacka om att dagarna rusat förbi. Idag är det 23 dagar kvar innan jag åker och 14 arbetsdagar kvar att beta av. Jag har umgåtts med familj och vänner under ledigheten och verkligen försökt njuta av ledigheten. Det känns lite som att min kropp gått ner i varv och börjar inse att jag snart ska åka iväg.

Veckans uppgift blir att sortera alla papper för Australien och se till att det finns kopior av allt till mina föräldrar utifall någonting händer. Sedan ska jag nog även passa på att börja packa ner kläder som inte ska med till värmen i påsar och gå ner med dem till källaren.

Som ni märker finns det saker att göra och nu när jobbet inte är alltför krävande (fungerar som bollplank och håller i en del utbildningar under sista tiden) ska jag nog ha energi att orka med annat när jag kommer hem på kvällarna.





1 April

Jag väntar fortfarande på svar på de mail jag skickat i väg angående boende. Jag lär ju få vänta till efter påsk på svar men det är nog lika bra, nu hinner jag tänka igenom allt en sista gång och faktiskt ta ett beslut på vad jag vill göra.

Idag har jag spenderat ett antal timmar hos Brännis på salongen och fixat håret. Vi snackade om allt mellan himmel och jord men framförallt bollade vi lite idéer om framtiden.

Blev av med en del hår 

Skönt att man kan få sova ut imorgon och slippa skynda sig till jobbet


RSS 2.0