Tillbaka på ruta ett

Igår fick jag mail från det ställe där jag först ville bo under första terminen men någonting fick mig att tveka. Jag kan inte ta på det men jag kan få den här känslan ibland och då vet jag att jag ska lyssna på den. Stora delar av kvällen igår och någon timme idag har jag suttit och kollat runt på andra intressanta ställen. Jag vet inte om jag blivit klokare direkt men annars får jag väl helt enkelt bara åka dit och hitta något bra på plats. Allt löser sig, vägen dit kan bara vara lite krokigare än jag tänkt mig...



Skönt att jag har vänner som jag kan bolla med i dessa lägen!



Var vill jag bo?

Idag fick jag mail från Varsity Shores med information kring det mesta. Jag fick ett husnummer och diverse andra uppgifter som kan komma till nytta. Nu ska jag bara bestämma om det verkligen är där jag vill bo den första terminen...hmmm. Om jag väljer Varsity Shores måste jag bo någon annanstans de första 10 dagarna eftersom inflyttningen sker tidigast första dagen på O-week.

Tack och lov har ett par dagar på mig att ta ett beslut.



Avslappnad

Märklig känsla att gå från att ha häcken full med jobb och även en massa projekt privat, till att plötsligt sitta utan några måsten och tider att passa. I like it! För första gången på väldigt länge känner jag mig avslappnad. Jobbdagarna räknas sakta ner och jag fungerar nu som ett bollplank för mina efterträdare, ja, de är faktiskt fler än en. Antar att jag tar det som en komplimang =)

Eftersom jag fungerar bäst med ett projekt i sikte är nästa uppgift att börja styra upp alla kläder och prylar som ska ner till källaren och sedan fortsätta småpacka. Hur packar man ner sitt liv i en väska på 20 kg?

28 dagar kvar...


Snart är det flippflopp time!


En månad kvar

Igår var det exakt en månad kvar innan det är dags för mig att sätta mig på planet för mitt livs längsta flygtur. Jag har haft så fullt upp med jobb och diverse projekt att jag inte tänkt på hur kort tid det faktiskt är kvar.

Lite nytta inför resan hann jag med under veckan. Jag var och fixade mitt internationella körkort, inte för att jag planerat någon bilkörning men man vet aldrig vad som händer och det är lika bra att vara förberedd.

Har tittat lite i kalendern och nu är det fyra helger kvar innan avfärd och tre av dem är redan bokade med en massa skoj. Där emellan måste jag passa på att hänga med familj och vänner.

Igår passade jag på att tacka mina kära lagkamrater (min andra familj) för en kanonsäsong. Det kommer kännas tomt utan dem vid min sida...


Jag gör som Hollywoodfruarna

...och kör med leopardmönstrat





Dessa åker ner i resväskan kan jag lova, så sköna!

Allt börjar falla på plats

I december satt jag ihop en liten checklista över saker jag var tvungen att göra inför Australien. Då såg det ut så här:

- Ansöka plats på skola
- Söka stipendium
- Hyra ut lägenheten
- Boka flyg
- Fixa visum
- Fixa försäkring
- Ta sprutor
- Prata med jobbet
- Fixa boende
- Fixa nytt pass


- Ansöka plats på skola
- Söka stipendium
- Hyra ut lägenheten
- Boka flyg
- Fixa visum
- Fixa försäkring
- Ta sprutor
- Prata med jobbet
- Fixa boende
- Fixa nytt pass

Egentligen är det bara lite jobbrelaterade saker kvar sedan är allt klart. Skönt skönt skönt! Boendet kan jag inte göra så mycket åt, jag får info i mitten av april men det ser lovande ut.

Innanför dessa grindar ska jag bo om allt går som jag vill


Kom faktiskt på att jag glömt fixa två saker; internationellt körkort samt att boka hämtning vid flygplatsen.

Skönt att allt börjar falla på plats!



37 dagar kvar

Innan jag står på Arlanda för nya äventyr!

 


Tips från andra

Jag tycker nog att jag har det mesta under kontroll inför avfärd, men man kan alltid få mer information om saker och ting som underlättar. Igår var jag inne på fler sk. Australienbloggar och fick faktiskt en hel del tips. Det är så lätt att missa något även om jag har en lista att bocka av. Visst, det mesta går säkert att fixa på plats, men kan jag underlätta förvirringen en aning redan nu gör jag gärna det.


 


Ett smakprov på vad som väntar

I helgen ska jag träffa Cara, en tjej från Nya Zeeland som jag hört sjukt mycket om men som jag aldrig träffat. Cara är syster till min kompis från USA-tiden. Det ska bli spännande och höra hur hon upplevt Sverige och Stockholm och samtidigt kan jag ju passa på att öva lite engelska =)


foto: taranakichronicles

 

Det kommer definitivt bli en resa till Nya Zeeland framöver och gissa om jag kommer ha världens bästa guider.




43 dagar kvar

Tiden går och arbetsdagarna blir färre. Idag har jag faktiskt suttit och läst en massa reviews från studenter om Bond University på nätet, alltid kan man lära sig någonting nytt.

Började skriva på min packlista igår kväll och redan nu känner jag att det finns en risk att jag får packa om ett antal gånger. Det blir att packa och sedan ta bort 1/3. Dessutom hatar jag att packa, vilket gör det hela rätt intressant.

Men som med allt annat kommer det att lösa sig...


Färgpennor som handbagage

Idag fick jag ett sms från en kompis med följande text:

"Jag har hittat den perfekta saken för din långa flygresa. Se till att ta med färgpennor i handbagaget!"

Nu är jag supernyfiken!


Ny header

Har suttit lite i helgen och pillat på en header. Den blev iaf lite roligare än den förra jag hade slängt upp. Dessutom har jag gjort bloggen bredare så jag kan ladda upp riktigt fina bilder från Australien.


Spruta 2 av 3 avklarad

Lite update sedan sist:

- Jag tog idag spruta 2 av 3, den sista måste jag ta senare i år i Australien. Men det känns skönt att ha ytterligare en sak ur världen innan avfärd.

- Min kamera kom igår, ja en sprillans ny. De verkar ha bytt ut den istället för att laga den gamla, skönt! Nu står även kameran uppskriven på packlistan.

- Kom på att jag måste fixa internationellt körkort. Blir till att googla lite och hitta något bra ställe.





Tiden går

30 arbetsdagar kvar

 

50 dagar till avfärd

 

Nu börjar det komma en del mail från Bond University angående boende, checklista mm. och det känns skönt att veta att jag har allting klart bortsett från hämtningen från flygplatsen samt mitt internationella körkort. Istället för att vara stressad över allt som faktiskt måste fixas kan jag nu njuta sista tiden, avsluta allt på jobbet och umgås med mina nära och kära.

 

Just nu inväntar jag svar från servicestället som har min kamera, vore ju bra om den är hel och i min resväska när jag åker.

 

 


RSS 2.0