Vänjer mig vid värmen

Befinner mig just nu i Thailand på semester. När det är dags att åka hem kommer det vara ungefär fyra månader med jobb och annat innan det är dags att packa väskan och flytta till Australien. Jag längtar faktiskt, känner mig redo för ett nytt äventyr. Efter att spenderat ca två veckor här i värmen känner jag verkligen hur mycket solen påverkar mitt humör. Jag är en sommarmänniska och tanken av att komma hem till Sverige och traska runt i snön får mig att vilja stoppa tiden.


Fyra månader kommer gå snabbt och jag har ju en hel del småsaker att fixa innan avfärd så som; försäkring, boende, visum, vaccin och lite annat.

/Garpen

Massor att fixa

När beslutet om studier i Australien var taget hade jag ingen aning om hur mycket jag skulle ha och göra. Visst jag har gjort en liknande resa när jag skulle jobba i USA men då hade jag varken egen lägenhet eller jobb att ta hänsyn till. Det är en hel del att tänka på och på min ”att göra”-lista har bland annat följande stått:


- Ansöka plats på skola
- Söka stipendium
- Hyra ut lägenheten
- Boka flyg
- Fixa visum
- Fixa försäkring
- Ta sprutor
- Prata med jobbet
- Fixa boende
- Fixa nytt pass


Jag har säkert glömt hälften men med 5 månader kvar har jag inte alltför mycket kvar att göra. Det som återstår på listan ska jag ta tag i när jag är tillbaka från Thailand.

 

/Garpen


Knuffen jag behövde

I slutet av 2008 hände saker som fick mig att börja fundera över mitt liv och hur snabbt allt bara kan ta slut. Jag påverkades enormt, men ur det tråkiga fick jag den knuff jag behövde för att ta tag i en dröm jag faktiskt haft om att flytta till Australien och börja studera.

 

I den här bloggen kan du följa mitt äventyr innan avfärd men främst äventyret på plats downunder, därav bloggnamnet; garpendownunder

/Garpen

 


RSS 2.0