En oväntad överraskning

Idag fick jag mig en överraskning som verkligen gjorde min dag. När jag kom in i klassrummet för Public Speaking kom en tjej i klassen, som är från Kuwait, fram till mig och sa att hon hade en liten present till mig. Jag fattade ingenting men plötsligt satt jag med en påse lakrits i handen. Min klasskamrat hade fått syn på lakrits när hon var och handlade i en specialaffär och tänkte på mig. Hur snällt är inte det? Antar att min tal om svenskt godis satt sina spår...

Idag märkte jag verkligen hur små gester kan göra en annan person SÅÅÅÅÅÅ glad. Godiset gjorde verkligen min dag.


Kreativa Garpen var i farten

Idag var det Toga speech på schemat. Vi samlades i klassrummet, tog på oss våra togas och sedan begav vi oss ner till skolans mittpunkt. Inte nog med att en massa studenter var nyfikna och stannade till, vi utsattes för en massa nya moment som vi var tvungna att hantera. När en tjej var mitt i sitt tal började skolans klocktorn spela Australiens nationalsång. Inte ens en stor karl skulle kunnat ha överrösta musiken. Mitt tal gick helt ok, kände direkt efteråt att jag nog snackade lite för fort men själva innehållet är jag nöjd med. Ska bli intressant och se vad jag får för betyg.

Jag behövde någonting att visa upp till dagens tal så jag slog ihop mina 3 huvuddelar:

En glittrig hatt, ett kort på min bror och ett hjärta. (bilden är tagen bakifrån så min bror fortfarande får förbli okänd). Notera mina två topps som jag satt dit som stöd =) Kreativa Garpen var i farten idag, skönt att den sidan fortfarande finns kvar i mig med tanke på all stress under den senaste tiden.

One down several to go

Oj oj oj...ungefär så kan man summera allas blickar när vi öppnade tentan för Organizational behaviour klassen idag. Läraren hade i 3 avsnitt summerat ihop frågor på precis allt vi gått igenom på 7 veckor. Det var 9 artiklar, 7 kapitel och säkert 100 ord för mig att kunna. Jag fick smått panik de första 10 minutrarna när jag började läsa de första frågorna (de var flervals frågor). Jag var tuvungen att sluta skriva och bara gå igenom hela tentan fråga för fråga och göra små noteringar. Det var galet mycket att skriva och det var en hel del personer som slängde in handduken redan efter 20 minuter. Jag skrev bokstavligt talat i 90 minuter och hade kramp i armen, det märks att jag inte är van att skriva för hand.

Hur gick det då?
Ja, antingen riktigt bra eller precis godkänt, jag tror inte jag fick underkänt iaf *håller tummarna*. Det är svårt att avgöra, det beror helt på hur han bedömmer vissa svar, men i det stora hela var du körd om du inte kunde använda rätt ord. Min svåraste del var flervalsfrågorna som i stort sätt är alla andras lättaste del. Några av frågorna fattade jag inte ens vad de frågade efter och bara fyllde i ett svar. Vem vet, turen kanske var på min sida idag.

Skönt att det äntligen är över!

Dags att öva på mitt Toga speech


10 timmars plugg

Idag har jag spenderat 10 effektiva timmar åt att plugga. Jag aldrig pluggat så här mycket i hela mitt liv, nu får jag bara hoppas att det också ger resultat...


Nästan som att ladda inför match

Det känns nästan som dagen före en viktig match. Jag har laddat och laddat, förberett mig så gott jag kunnat. Iofs slarvat med maten och sömnen men annars är jag lika taggad för morgondagen som inför en matchsituation back in the days. Själva nervositeten ligger i att jag inte har kontroll över situationen. Det är min första midterm och mitt första prov i huvudtaget på Bond så jag vet liksom inte vad jag ska förvänta mig.

Ska iaf försöka sova ordentligt, sedan får det gå som det går.


Ångestfylld mardröm

Bara för att jag igår skrev att jag var ganska lugn inför morgondagens midterm, hade världens mardöm i natt. Jag vaknade vid 04-tiden helt kallsvettig, det sjuka är att jag minns exakt vad som hände. I drömmen satt jag med ett prov i handen och fick panik, kunde inte ett enda svar och blev helt hysterisk. Mina sk. vänner sa till och med mig åt mig att fuska, de satt och hetsade varandra för att få mig än mer galen. Klockan tickade och ångesten gjorde mig illamående...haha

Frågan är ju nu om jag känner mig lugn eller ångestfylld inför morgondagen...



Min första midterm närmar sig

Sista dagen på veckan och starten på min första midtermvecka. Hela helgen har handlat om plugg, jag har suttit från morgon till kväll med olika saker. Trots allt som ska göras känner jag mig ganska lugn inombords, vilket är väldigt märkligt. Får bara hoppas att känslan håller i sig och speglar min prestation senare i veckan.


I fredags fick jag bra feedback från två av mina lärare. Känns skönt att veta vad det tycker och vad jag faktiskt ska jobba på gällande de olika ämnena.

Schemat för kommande vecka är följande:

Måndag - 1 lektion, OB-plugg, slutföra outline för toga speech
Tisdag - lektion, midterm samt inlämning av outline för onsdagens tal
Onsdag - mitt toga speech där jag hyllar min bror, göra övningarna för torsdagens tutorial i ekonomi
Torsdag - möte med OB-läraren samt 1 lektion
Fredag - lektion, midterm i accounting
Lördag - påbörja talet för vecka 8
Söndag - ?

Någonstans mellan alla arbeten, tal och inlämningar ska jag också hinna plugga till fredagens accountingtenta. Just nu planerar jag verkligen timme för timme. Snart får jag säkert även planera in när jag ska äta, sova och skita för att hinna med allt.



Mycket gjort, mer väntar

Veckan börjar gå mot sitt slut och det innebär några dagar närmare mina midterms. Lämnade in min Personal Journal för OB klassen idag, en dag för tidigt *klapp på axeln*. Jag var även och hämtade våran Business Plan för samma klass och vi fick 8 av 10 vilket känns bra. Känns skönt att kunna beta av saker och ting.

Midsommar hemma, midterms här....närå, så illa är det inte, ska nog hinna med en och annan snaps också. Önskar att jag idag hade kunnat vara hemma i Sverige för att fira min brors födelsedag. Men som plåster på såren för att jag inte är där, bestämde jag mig idag för att hylla honom i mitt tal i nästa vecka eller veckan därpå, beror lite på temat vi har. Ska nog komma på något bra! ;)



Kö till löpbandet

Brukar hänga på gymmet på morgonen och kan då härja fritt mellan maskiner, vikter och matta. Idag fick jag för mig att gå runt 18-tiden, det var första och sista gången. Det var så mycket folk att man mer eller mindre fick köa till allt och jag avskyr sånt. Så dagens lärdom, gå till gymmet på morgonen.

Avslutade självklart med en shake

Talet gick bra

Mitt tal i onsdags gick bra men när jag var klar mindes jag ingenting av vad jag sagt, antar att jag var nervös. Det var en hel del roliga saker som vi fick lära oss, exempelvis hur man viker en tröja på kortast möjliga tid, hur man dansar salsa och någon annan dans som tydligen är ett måste här i Australien. Nu är det bara att börja ladda för nästa vecka då det är dags för toga speech. Talet ska hållas utomhus precis där alla går förbi hela tiden mellan klasserna.

Ovanför det oranga på bilden ska vi stå


Det kommer garanterat att komma fler människor än vanligt för att lyssna och självklart ska vi bära en toga. 

Provade på att bära en toga redan under första veckan (O-week), den här gången lär det behövas både långkalsonger och tjocktröja under

Dags att hålla tal

Dags att ge sig av till skolan för en Public Speaking lektion. Ska bli intressant och se vad jag får lära mig idag eftersom vi har "how to..." tal. Time to have fun!


Ett tal varje vecka

Idag var det föreläsning i Public Speaking. Från och med den här veckan kommer vi att ha ett tal i veckan som betygsätts. Självklart är det olika typer av tal, imorgon "how to..." och nästa vecka ett Toga-tal.

Idag gjorde vår föreläsare en intressant entré...

Skönt att lärarna vågar bjuda på sig själva ;)

 

Imorgon är det dags att lära klasskamraterna att vika ett hjärta av en servett...ska nog testa på Sam först och se hur lång tid det tar.


Party x2

Idag släpptes schemat för våra finals, dvs. sluttentorna. Just nu laddar vi alla för midterms som börjar i nästa vecka men många vill börja planera sitt lov så därför får vi schemat redan nu. Jag kunde snabbt konstatera att det kommer bli dubbelt party för mig när min sista tenta är över. Sista tentan är nämligen dagen före min födelsedag så det blir party x 2. Jag ska se till att fira ordentligt, dels min födelsedag men även det faktum att termin 1 är avklarad.




Tuff vecka

Den här veckan är lite tuffare än vanligt. Nästa vecka börjar mina midterms så det kommer bli mer plugg denna vecka än vanligt. Dessutom har jag ett tal på onsdag samt en stor individuell inlämning i OB-klassen till på fredag.

Allt går om man bara vill!

Jag har förberett mig genom att bunkra upp en massa mat i kylen för att slippa tänka på vad jag ska äta mitt i stressen. Ett problem mindre iaf!


Powernap

Var på gymmet imorse och tog ut mig ordentligt, vilket resulterade i en powernap mellan 14-15 idag innan jag var tvungen att springa till min ekonomilektion. Vet inte om det var min powernap, men plötsligt tyckte jag min ekonomiklass var skoj. Vi pratade om en del matriser och för en gång skull kändes det som att jag fattade allting på en gång. Det var inte längre en massa ekvationer som jag hatar.

Antar att jag inte kommer ha samma glada känsla när jag ikväll ska börja göra uppgifterna inför min tutorial senare i veckan.



Blev sent igår

Satt uppe till 02.00 igår och kollade på livesändningarna från bröllopet. Är så sjukt glad att SVT körde livesändning, man inser först när man varit borta från Sverige ett tag hur mycket man älskar landet, iaf under sommaren =)

Med tanke på att jag startade den här dagen lite senare än vanligt (läs: tog sovmorgon) tänkte jag faktiskt göra lite nytta nu medan tvättmaskinen rullar i bakgrunden. Sedan blir det att hänga tvätt, massor av tvätt.


Igår hann jag även med en Skypedejt med bästa L, som vanligt snappade vi upp allt precis som om det var igår. Jag blev så avis när jag hörde att hon skulle till landet och spela golf....åhhh, jag vill också följa med!

Från vår relaxtripp till Turkiet förra sommaren


Livesändning på SVT live

Sitter just nu och tittar på livesändningarna från Stockholm och det kungliga bröllopet. SVT har varit smarta att integrera facebook bredvid livesändningarna så alla kan även följa facebook diskussionerna. Vad jag kan se är att det sitter en mängd utlandssvenskar och följer detta historiska ögonblick.

Bild lånad från detkungligabrollopet.nu/brollopsbloggen/

Glädje inombords

Idag har jag haft en känsla av glädje inombords. På väg till skolan möttes jag av en massa förväntasfulla studenter som skulle ha sin examen idag. Både studenter och släkt och vänner sken av lycka och stolthet.

Sedan är ju den stora dagen här, Viktoria och Daniels bröllop. Trots att jag inte är i Sverige har jag försökt följa allt via tidningar, det är ju trots allt en stor dag i svenska ögon, förutsatt att man gillar kungafamiljen vill säga.

bild lånad av: detkungligabrollopet.nu/brollopsbloggen/

Sudda sudda sudda bort din sura min...

ja, eller dina fel.

Den här veckan har mitt sudd fått jobba hårt, jag har lagt av med bläck och gått tillbaka till blyerts. Jag insåg redan efter andra veckan av accounting- och economiklasserna att det var blyerts som gällde.



Vill du imponera på din middagsdejt?

Idag har jag bestämt mig för vad jag ska göra för mitt "how to"-tal i nästa vecka. Det blir att lära klassen följande;

How to fold a napkin into a heart

Ett lätt sätt att piffa till dukningen inför en middagsdejt eller middag med nära och kära.

Med en skön inledning och ett bra slut ska nog även detta tal göra succé!

Min dag

09.25 öppnade ögonen

10.30 signade in på gymmet

12.10 signade ut från gymmet

12.30 frukost/lunch

13.00 kollade mailen

14.00 accounting tutorial

15.35 Klev på bussen till Robina Town center

17.25 klev av bussen vid Bond uni med en fylld ryggsäck samt 4 matkassar.

18.30 Middagen klar

Blev en favorit i repris

19.30 loggade in på datorn

Just nu: sitter och gör 5 saker samtidigt, dags att tömma datorn på bilder och bränna skivor.

Vänt på dygnet

Usch, har verkligen börjat vända på dygnet, igår kom jag t.ex. i säng först vid 03.00 och var tvungen att vakna vid 08.00. Hade iofs lite akuta saker att fixa igår, men idag har jag varit som en zombie, klarar mig inte utan min skönhetssömn. Det är inte ens så att jag gör roliga saker fram till efter midnatt utan oftast är det plugg eller andra saker jag måste få gjort. Det är tufft att vara student igen, speciellt när man är van att komma hem och vara ledig.

Ikväll kommer jag iaf att slockna utan problem, den saken är klar!

Dags att stänga böckerna och hoppa i säng


I hörlurarna...

när jag pluggar

KennyG

 

Alla hans låtar gör mig avslappnad, perfekt när jag är stressad och har 1000 saker i huvudet på en och samma gång.

 


Tårarna sprutade

Det är skönt att ha min tutorial för public speaking mitt i veckan. Jag har alltid så roligt i PS-klassen och läraren är helt underbar. Nu när det dessutom är mycket att göra kan det vara skönt att gå till en lektion där man faktiskt skrattar och är på bra humör när man lämnar klassrummet.

Använde stolen som midsommarstång

Idag sprutade tårarna under lektionen, inte av sorg utan raka motsatsen. Jag skrattade så tårarna sprutade inte bara en gång utan säkert 3-4 gånger. Idag skulle vi stretcha våra gränser och göra bort oss, jag sjöng och dansade "små grodorna" inför klassen, både på svenska och engelska. Det bjöds även på diktläsning, rap, polsk bröllopslåt, South Africas nationalsång och en massa andra roliga saker.

Uppgift två för dagen var att slänga pappersbollar på läraren, inte ofta man får göra det. Vi fick sedan en och en göra ett tal på ca 1 minut och de andra skulle störa talaren genom att göra knasiga saker. Lampan släcktes, bollar flög runt, folk pratade...ja det hände en massa knasiga saker och som talare var det sjukt svårt att koncentrera sig, det hela var väldigt lärorikt.

Nästa vecka är det dags för tal nummer 2 "How to...", dags att börja få igång hjärnverkasamheten och välja ämne.



Försmak av vad som väntar

Lite sömn och massor att hinna med, ja det är min vardag just nu. Idag fick jag hänga på låset till skolans tryckeri eftersom vi skulle lämna in vår business plan för OB-klassen. Inte det lättaste att hinna matcha öppettider med klasserna och inlämningstiderna. Jag antar att det jag upplevt under de senaste dagarna bara är början på vad som väntar under den närmaste tiden...

Dags att ta igen några timmars sömn!

Brand

Jag hann inte mer än att lämna min flatmate ensam i två timmar förrän han nästan bränt ner hela huset. Han i sin tur skulle vara snäll och fixa vår återvinningskorg eftersom flatmate #3 varit så lat och bara slängt sina saker i korgen. Sam upptäckte 2 spindlar medan han fixade kartongerna och eftersom han har spindelfobi skrek han som en liten tjej och försökte sedan elda upp dem (läs: har tydligen fungerar förr). Spindlarna dog men kartongerna tog eld och buskarna bredvid huset och elden var på väg mot staketet. Eftersom vår vattenslang tydligen inte fungerar sprang Sam in för att hämta vatten. Lyckligtvis såg grannarna vad som var på gång och kom till undsättning. Får rysningar bara av att tänka på vad som kunde ha hänt om det gått riktigt illa och allt detta pga. två spindlar.

Huset står fortfarande kvar

Plugg plugg plugg

Med bara ca 2 ½ vecka kvar till midterm är det dags att börja plugga ännu mer. Vet inte om det ens är möjligt, men jag försöker iaf vara mer effektiv än någonsin. Jag tror aldrig jag börjat plugga så här tidigt innan en tenta, men eftersom jag har fyra ämnen att ta mig igenom + en massa presentationer, individuella- och grupparbeten på det känns det som ett måste.

Önskar att det fanns mer än 24 h på ett dygn!



Bond är ingen skola för folk som vill chilla, den saken är klar!

Streethockey med grabbarna

Första veckan i skolan skrev jag upp mig på listan för street hockey, tänkte att det är väl så nära innebandy jag kan komma här borta. Idag var det första träffen och vi lirade i ca 1½ timme. Det var som ishockey fast utan skridskor och skydd. Jag hade blåsor i händerna efteråt av hockeyklubban, sjukt tung var den, men jag är glad att de iaf hade en leftvinklad klubba i högen.

Måste säga att det tog ett tag innan jag kom på tekniken men man kan nog säga att jag körde min egen stil (läs: höll längre ner på klubban så den blev kortare). Jag hade sjukt skoj och dribblade minsann av en och annan grabb. När vi väl lirade fick jag en flashback från barndomen då brorsan och jag spelade på gården och han tacklade ner mig och lärde mig en massa knep. Idag fick jag verkligen nytta av allt!

Höll i en klubba redan som liten




Trött på folk som inte gör sitt jobb

Just nu är jag så himla trött på grupparbetet i OB-klassen. Det är svårt att sätta ihop ett arbete när folk inte kan leverera sitt jobb i tid. Men jag antar att jag får vänja mig, är ju trots allt bara första terminen och uppvärmning. Träffade iaf upp Myles i skolan vid 20.00 och satt i ca 3 timmar och försöka få ihop en rapport. På tisdag ska rapporten in och innan dess finns det helt klart en del att göra.


I helgen har det varit helgdag men eftersom människorna här älskar att vara lediga, lägger dem alla röda dagar på måndagar, så nästan alla ställen är stängda imorgon. Men vi på Bond är förståss igång, här kan vi inte ens skippa en dag utan att ligga efter, fullt ös medvetslös!

Joinade festen hemma i Sverige

Mina vänner är allt härliga, igår var det reunion för gamla innebandylaget. Mina vänner hade fixat så även jag var med på ett hörn. Jag är känd för mina powernaps så man kan väl säga att jag sov igen hela festan i dubbel bemärkelse.

SS, jag & Kirran


Tack för en grym fest!

Frågestund blivande studenter

Jag har under de senaste veckorna fått en del frågor från blivande studenter samt nyfikna läsare angående studier i Australien samt på Bond University. Jag försöker svara på era frågor så snart jag kan och hinner men har precis insett att jag nog borde börja skriva ett generellt inlägg här istället för att svara alla individuellt eftersom min tid inte räcker till. Så har ni några frågor skicka ett mail till mig eller lämna en kommentar så ska jag försöka skriva ihop lite information till er.



Fika i Broadbeach

Idag har jag varit i Broadbeach och i Surfers och fikat med Ellen, en svensk tjej som också studerar på Bond och som gav mig lite tips innan jag kom till Australien. Det var lite skoj att få prata svenska face to face med någon och dessutom få lite tips på saker jag själv inte tänkt på så här långt. Blev hur lyckat som helst!

Ellens kille tränar innebandy i Brisbane ibland så jag ska nog se till att hänga på där någon gång så min innebandyabstinens går ner en aning.



Hett men kallt

Att se Rugby live är så sjukt mycket bättre än på TV, till och med jag som inte gillar att se människor göra sig illa på plan, började heja och ville se fler tacklingar. Spelarna var heta och stora som berg, snacka om muskelpaket. Det blev en riktigt lyckad kväll och till och med bussresan hem var underhållande, människorna här kan verkligen bjuda på sig själva!

+ Stämningen och allt ögongodis
- Kylan, min dunjacka hemifrån Sverige hade inte suttit fel. Trodde aldrig att det kunde bli så här kallt i Australien.

Lite blandade bilder från matchen


Fredag igen

Veckorna bara springer iväg, fredag igen och den här helgen har jag en del inplanerat. Ikväll ska jag och ett gäng åka och titta på en professionell Footy (Rugby?) match. Jag är inget stort fan av grabbar som tacklar varandra och skadar sig, men jag är inte där för matchen utan för ögongodiset, de flesta spelarna är superheta och riktiga män, så skit i reglerna och allt annat.

Ögongodis

(www.goldcoast.com.au)


Pluggtime med flatmate

Under de senaste dagarna har jag hittat en ny favoritplats i hemmet för plugg. Eftersom skrivbordet i rummet är så litet föredrar jag att sitta nere i allrummet och plugga vid köksbordet. Idag har jag sällskap av Sam, accounting står på schemat.



Mums

Tidsbrist och dålig fantasi blev till slut en riktigt god middag!





Jag har sista ordet

Vårat projekt i OB klassen har fungerat väldigt bra fram till idag. Det var ingen rolig stämning i gruppen idag kan jag lova, en person försöker ta över hela showen och alla andra tycker någonting annat. Eftersom jag är CEO har jag sista ordet, vilket är bra i det här fallet. Hela projektet går ju ut på att utvärdera vårt grupparbete och inte så mycket om själva projektet så därför vill jag göra det enkelt. Det är bättre att vi gör ett litet projekt och gör det bra än att vi försöker ge oss på ett megaprojekt och inte slutför det. Har en del tuffa beslut att ta, men tänker sova på saken och gå efter min magkänsla...brukar ge bäst resultat!


Vi har läst om de olika faserna en grupp går igenom och det som hände idag var storming-fasen, den borde ha kommit typ i början av förra veckan så vi ligger lite efter gällande faserna, men alla grupper är ju olika. Men oavsett stämningen i gruppen tycker jag faktiskt att det är lite skoj att se hur alla reagerar när saker och ting händer.

Det blir nog bra till slut, jag ska nog ro även denna båt i land...


Saltlakritsen spottades ut

Mitt tal i public Speaking gick rätt bra, bortsett från att jag fick göra om starten eftersom en tjej i min grupp gjorde ett tal om godis precis innan jag skulle upp(läs: blev lite panikslagen för en sekund). Blev en akutlösning som resulterade i ett bra omdömme från läraren. Mina salta lakritsapor (läs: djungelvrål) spottades ut och det var rätt skoj att se gruppens reaktioner, läraren ville inte spotta så hon hoppade runt på stället och valde att skölja ner med vatten.

Vad var det jag sa, påsen var slut innan kvällen var över...sjukt gott med Djungelvrål!

Nästa vecka ska vi tänja på gränserna igen och sjunga, dansa eller göra en facedance inför klassen...haha, kommer bli galet skoj. Funderar på att göra en version av "små groderna" eftersom midsommar närmar sig.

Jag visste inte vad en face dance var så läraren visade ett klipp

Mmm varför inte, jag gjorde ju redan bort mig under hypnosen så varför inte fortsätta i samma bana ;)


Rösten försvinner

Hjälp!

Min röst håller på att försvinna och imorgon ska jag hålla mitt första tal i Public speaking klassen. Behöver jag säga mer...?

Min vanliga tur!

Antagligen:

- har jag pratat för mycket (läs: övat på talet)

- är jag på väg att bli förkyld

- är jag trött & småstressad

Min gissning: all of the above

Massa att göra + jobbsökande

Veckans längsta skoldag är över och nu återstår bara en massa plugg. Jag har en massa att göra inför vårt OB-projekt men jag har en hel del roliga delar att ta tag i som att lägga upp en liten plan för hur vi ska använda sociala medier i projektet.

Ikväll måste jag även slänga iväg ett par jobbansökningar, har hittat några riktigt intressanta företag, alla relaterade till sociala medier på ett eller annat sätt. Vi får väl se vad som händer...

Dags att ta tag i plugget!





Talet klart

Blev precis klar med mitt första "riktiga" tal i Public Speaking klassen, det första tal som faktiskt betygsätts. För er som missat så ska jag hålla mitt informativa tal om svenskt godis och vad det är som är så speciellt med det. Jag har varit riktigt duktig och inte ens öppnat min Djungelvrålspåse jag fick i förra veckan, den ska nämligen med och självklart ska mina klasskamrater få smaka på saltlakrits. Haha, gissa hur många som kommer spotta ut den salta apan.

Blir till att öva några gånger och sedan skriva ett fåtal stödord när jag känner mig redo. Ska bli intressant och se vad alla andra ska tala om.

På onsdag kommer riva upp påsen och jag kan garantera att ingenting kommer finnas kvar när kvällen är över.

Min dator lever sitt egen liv

Min laptop har fungerat kanon både hemma och i skolan och det har aldrig varit några problem förrän slutet av förra veckan då jag plötsligt inte kunde använda det trådlösa nätverket på skolan. Så idag var jag och besökte skolans IT-center för att få lite hjälp. Efter ca 2 timmars väntan (läs: passade på att gå till föreläsningen) fick jag slutligen en lapp där det stod att de trodde att det skulle fungera så snart jag tar bort mitt antivirusprogram. Öööhhh, det har jag ju haft hela tiden, varför skulle det nu plötsligt efter ca 1½ månad börja strejka?

Nä, nu blir det sladd och att sitta i skolans Media learning center (MLC) om jag ska komma åt Internet med min egen dator. Bibblan har tagit bort sina uttag och kör bara trådlöst från i år. Annars kan jag ju alltid använda skolans datorer men ibland vill jag ju skriva på svenska och då är det jobbigt med att inte ha rätt tangentbord.

MLC är rätt soft, vad tycker ni om vår laptopbar?

Skön musik

Fick nys om denna tjej, riktigt skön musik

Lisa Mitchell - Incomplete Lullaby


Uppdaterat CV

Har spenderat eftermiddagen med att uppdatera mitt CV ytterligare en gång. Jag var ju på möte med en av tjejerna på Career Center på skolan och fick lite tips. Sedan dess har jag kört några vändor med henne så nu ska förhoppningsvis mitt CV vara så pass klart att jag kan skicka med det i min ansökan för en jobbplats under lovet.

Jag har mina planer men vi får väl se hur det går med allt...


Bästa starten på dagen

Imorse tog jag mig till Bonds gym och körde ett ordentligt pass. Jag har insett att jag mår som bäst om jag får starta dagen på gymmet. För att inte tröttna ska jag nog i veckan ta ett dopp i skolans pool och göra ett ordentligt simpass, det var verkligen år och dagar sedan sist. Får hoppas att vattnet inte är så kallt bara, är värsta badkrukan.

Det bästa av allt är att vi kan avsluta alla pass i skolans relaxdel, lovar att ta bild när jag är där så ni får se.

Bonds fina campus


J-O Waldner skulle trivas

Idag när jag kom hem hade Sam lyft ut pingisbordet från garaget (läs: det stod där och samlade damm) och ut på baksidan av huset. Nu kan vi spela när som helst, jag kommer trivas kanon. Ikväll kommer Sams vänner hit och hänger och då ska jag nog passa på att ge dem en match.

Något vingligt och fortfarande dammigt, men bättre än ingenting


Update från Sverige

Idag hade jag en Skypedejt med Kirran och SS, skönt att få lite uppdatering om livet hemma i Sverige. Allt verkar vara som det brukar bortsett från det fina vädret.

Fick även en jätterolig bild på mailen idag av Jempa som fick mig att le, min brorsa var med på bilden. Först fattade jag ingenting, men nu har jag lagt ihop pusselbitarna och vet iaf var de var när bilden togs. Men jag förväntar mig en upppdatering inom kort, är lite nyfiken.

Imorgon är det Sveriges nationaldag och det serveras köttbullar och potatismos i en av universitetets matsalar. Jag vill nog gå dit och äta men jag är lite rädd att köttbullarna inte kommer vara så goda som jag vill att det ska vara. Men jag antar att några köttbullar är bättre än inga alls.


Time for bed

Den här veckan har verkligen varit hopplös, jag har kommit i säng efter 24.00 minst 4 kvällar. Nu är klockan runt 01.10 och jag har precis blivit klar med att skicka ut mail till mina gruppmedlemmar i OB-klassen. Är verkligen skittrött men måste bara skriva ner en "att göra"-lista inför morgondagen nu när allt är fräscht i skallen, imorgon när jag vaknar kommer jag annars ha glömt minst hälften.

Blir en tripp till filmarkivet imorgon

Möte med CIS

Michael från CIS (Center for International Studies) landade i Australien imorse så vi passade på att ta en lunch. Vi pratade lite om hur jag upplevt Bond så här långt och mina framtidsplaner mm. Skoj att få prata lite svenska igen med en människa och inte via en dator.

Fick också veta att jag nu kanske kan byta inriktning på mitt majorval från marknadsföring till typ management om jag vill. Ska kontakta min advisor på skolan och se om det verkligen går, samt vilka kurser jag i så fall måste läsa.




Mycket nu

Jag visste att jag skulle komma till det här stadiet förr eller senare. Det är sjukt mycket att göra och det beror nog mest på projektarbetena. Det är inte det lättaste att få ihop exempelvis 7 personers schema med klasser och frididsintressen i en klass för att sedan göra likdant i två andra klasser, inte ens jag som är van att planera får ihop ekvationen.


Idag har iaf min OB-grupp kommit ett steg närmare slutmålet, vårt projektförslag gick igenom och det blev till slut en kombination av två av våra förslag. Det känns faktiskt bra men precis som läraren sa, vi har mycket jobb framför oss. Nu hoppas jag bara att alla drar sitt strå till stacken för annars kommer jag vara ett antal hårstrån fattigare när terminen är slut.

Public Speaking

Den här veckan har verkligen varit givande skolmässigt. En anledning är nog att man nu lärt känna klasskamraterna och klasserna känns mer avslappnade än innan. Folk vågar bjuda på sig själva och lärarna börjar bli experter på våra namn.

Två av mina klasskamrater i Public Speaking.

Vår lärare brukar ta kort under lektionerna för att sedan efter vecka 14 sätta ihop ett bildspel som vi får ta del av. Idag tog batterierna i hennes kamera slut, men lyckligtvis hade jag med mig min kamera så det blev bilder även från dagens lektion. 

Dagens lektion av Public Speaking var två timmar med skratt och lek. Ja, man kan säga att vi fick lära oss att tänja på våra gränser. Jag har idag varit nyhetsuppläsare och fått veta huvudnyheten samma sekund som jag gått live. Pratat om lök för ett gäng läkare samt berättat 30 sekunder om min barndomskamrat Lena. I och med denna lektion är det nu slut på lekarna, nästa vecka är vårt första riktiga tal på 3 minuter och jag måste verkligen bestämma mitt ämne snart. Jag har ett par ideér som håller sig inom ramarna...eftersom jag pratat om saltlakrits i 2 veckors tid nu med mina klasskamrater (don´t ask!) så ska jag nog hålla talet om svenskt godis. Svenskt lösgodis från Karamellkungen, kan det bli bättre?

Om vädret tillåter ska vi hålla talen utomhus, vilket betyder att fler människor än klassen kanske vill lyssna...FUN FUN FUN!



Lycka

Titta vad som ramlade ur brevlådan idag

Behöver jag säga mer...?

Svenskar överallt

Jag har inte träffat en enda svensk på Bond University sedan jag kom hit. Men idag av någon anledning stötte jag på flera stycken. Första gänget stötte jag på när jag kom in på skolområdet, hörde hur någon slängde ur sig, "Jag är så j-la trött". Det känns rätt konstigt när hjärnan är van med engelska att plötsligt höra svenska, det tog ett tag innan jag registrerade att det faktiskt var svenska. Sedan på väg hem från skolan såg jag en kille med en AIK-jacka, när han väl började prata i sin mobil hörde jag den svenska dialekten i engelskan.

Märkligt att alla svenskar poppade fram idag.

Bond Uni, en grå och mulen onsdag

Idag kom den

...skivan från hypnoskvällen under O-week!



Usch, jag vet inte ens om jag vill se vad jag gjorde under två timmars tid som fick hela lokalen att gapskratta. Men ni som känner mig vet att jag är alldeles för nyfiken för att hålla tassarna borta från skivan.

Jag antar att det här kommer bli en sådan där skiva man plockar fram när man ska gifta sig eller har någon fest om sådär en 20-30 år. 

Ps. Får väl se om jag kanske kan bjuda på några bilder från "framträdandet", vet att många skulle uppskatta det. Helst av allt skulle ni vilja att jag la upp den online direkt men det kan ni G-L-Ö-M-M-A!

Hatar vending machines

Ni vet de där maskinerna som finns på perrongerna, vending machines som de kallas här i Australien. Jag hatar dem! Idag stoppade jag i mina pengar och knappade in numret på min vara. Den lilla järngrejen började röra på sig men eftersom varan låg lite konstigt, ramlade den aldrig ner i själva "varukorgen", med andra ord fick jag inte det jag ville ha. Ja, jag försökte spara, slå och knuffa omkull maskinen men det gick inte. Slutligen bestämde jag mig för att slänga i lite mer pengar och köpa samma vara igen, helt i onödan för jag ville ju bara ha en, inte TVÅ

Så från och med nu bojkottar jag alla vendings machines.

foto: blackoutisthenewpink.wordpress.com

Tisdag

Började dagen på gymmet med 7 km löpning samt en del styrka. Det är perfekt för mig att hinna träna innan klasserna startar + att jag är klar för dagen träningsmässigt.

Mina nya skor är riktigt sköna att träna i

Efter en tuff morgon på gymmet hade jag accounting i två timmar, det blev två riktigt underhållande timmar. Inte varje dag man kan skratta under sin accounting lektion. Vid lunchtid var det raka vägen till O.B-klassrummet för en ny utmaning; att bestämma projekt för terminen. Min grupp fortsatte att brainstorma och väl färdiga gjorde vi en anonym ranking av förslagen. Extra roligt var att mitt förslag hamnade i topp. Men eftersom vi måste få projektet godkänt först har vi gjort en topp-5 lista. Det finns både för- och nackdelar med de olika förslagen. Ska bli riktigt intressant och se vad alla de andra grupperna lyckats få fram för förslag.

Jag fick även se vad vi ska göra i kursen och med projektet och jag kan väl säga så mycket som att jag kommer ha häcken full framöver. Om jag tyckte jag hade mycket innan så var det bara en bråkdel av vad som nu står på mitt schema. Att hoppa av netballaktiviteterna känns mer och mer som helt rätt beslut.


Gick ut med ett leende på läpparna

Idag när accountingklassen var över gick jag ut ur klassrummet med ett leende på läpparna.

1. Läraren är kanon
2. Klassen är hur undehållande som helst, alla bjuder på sig själva
3. Jag fattar mer eller mindre allt vi håller på med, bara det är ju värt ett leende =)

Inte många gånger man kan lämna klassrummet efter 2 timmar och känna sig glad.



RSS 2.0