Börjar dra ihop sig...för vissa

Nästa vecka är det dags för O-week igen på Bond. Alla nya stundenter ska fixa allt praktiskt, lära sig hitta, lära känna nya vänner och parta. Jag har ytterligare en vecka att göra någonting vettigt innan plugget börjar. Det känns märkligt att allt snart drar igång igen men samtidigt känns det skönt att jag nu har bättre koll på allt. Dessutom är jag faktiskt glad att jag jobbat under lovet, hjärnan har inte helt gått och gömt sig.


På tal om skolan, måste snart även betala in skolavgiften. Det är det värsta, att se så mycket pengar bara försvinna från kontot. Men det är lika bra att få det gjort på en gång så jag slipper se pappret framför mig som en påminnelse.

Smög mig ut på "golvet"

Idag smög jag mig ut på "golvet" på jobbet och började höra mig för vad alla höll på med. Ni som känner mig vet att jag älskar kontorsmaterial, har en kreativ sida, gillar typiskt lagerjobb, älskar att organisera och måste alltid ha ett litet projekt att jobba med. Allt det kombinerat med min nyfikenhet gjorde att jag idag fick hoppa in och hjälpa till. Jag fick sy på den stora 20x20 meters bannern, bränna ut australienska flaggor och alltmänt njuta av saker jag tycker är fruktansvärt skoj. Idag fick jag en riktig aha-upplevelse, satt där bland trådarna och insåg att jag faktiskt får betalt för något som jag verkligen tyckte var superskoj att göra.

Idag promenerade jag hem med ett leende på läpparna!

En av mina utbrända flaggor




Brännpistolen

En del skillnader jobbmässigt

Hemma från jobbet, idag har jag konstaterat en del saker som skiljer svenska och australiensiska företag (förmodligen inte alla). När klockan slår 4.30 pm går verkligen alla hem, ingen övertid här inte. Idag sa till och med chefen till mig 4.35 att jag skulle gå hem...haha.

Du får betalt varje vecka, känns riktigt märkligt när man är van att jubla den 25:e. Nu får man chansen att jubla varje vecka, men nackdelen är att man lätt spenderar allt på en gång. Men med veckolön kommer även veckobetalning av hyran så det går liksom jämnt upp. Det tar lite tid att vänja sig men jag börjar faktiskt gilla veckolön, man får cred för veckan direkt.

Idag promenerade jag till jobbet, det tog ca 60 minuter enkel väg. Hade inte trafikljusen funnits hade jag säkert varit där på 50 minuter. Man får stå och vänta på grön gubbe i evigheter kan jag lova och när gubben varit grön i ca 4 sekunder blir han röd och blinkar...stressigt värre!

Skulle gärna vilja ha nedräkningar a lá Thailand även här, då skulle de säkert börja nedräkningen på 300 =)

Ny flatmate och nya ideér

Fick besök av mina nya flatmate för en stund sedan, hon var här och lämnade en massa saker på sitt rum. Det känns skönt att jag redan vet vem hon är, även om jag inte känner henne. Sam, jag och Bridget (som hon heter) gick i samma accountingklass under förra terminen, även om jag var den enda som slutförde kursen ;) Det blev en kort pratstund innan hon åkte hemåt igen.


Har hunnit med en del saker som rör Sverigefronten också, känns skönt att jag lyckats beta av ett och annat mail under helgen. Det är märkligt att livet aldrig bara kan flyta på, det dyker alltid upp något som måste fixas...

Under helgen har jag även börjat fundera på en massa saker, nya ideér jag vill prova, miniprojekt jag vill påbörja. Hade även ett bra businessamtal med min pappa, skönt att ha ett bra men kritiskt bollplank.

Time for bed!

Nytt favoritprogram

Efter ca 10-12 timmars sömn i 3 dygn börjar jag nu känna mig på bättringsvägen. Ingen feber, ingen rinnande näsa och allmänt piggare. Idag passade jag på att sitta ute i solen ett par minuter och lyssna på min ljudbok. Just nu har jag väldigt svårt att lägga ifrån mig ljudboken, helt beroende!

Jag har avverkat ca 8 filmer, en massa avsnitt av diverse TV-serier och ett antal timmar framför YouTube under de senaste dagarna. Perfekt tidsfördriv när man är sjuk, jag har även hittat ett nytt favoritprogram här i Australien, även fast det är amerikanskt =) Undercover boss heter det och handlar om ett antal CEOs i stora organisationer som går undercover i sitt eget företag för att se vad som händer i deras organisation och hur deras beslut har påverkat personalen på "golvet". Efter en vecka undercover avslöjar de sig själva och förändrar livet för några av de anställda som de träffat på och arbetat med under sin vecka undercover.


På tal om jobb, imorgon är det dags att börja jobba igen, har möte med chefen och ska få lite nya direktiv.

Mail, bokningar och annat fix

Har suttit och försökt lösa en del saker på hemmafronten. Svarat på en massa mail, svarat på bokningar för huset i Thailand och en massa annat fix. Saker som läggs på hög men som måste göras mellan varven. Viktigt att se till att allt administrativt arbete flyter på även fast jag befinner mig här borta. Tack vet jag Internet och det faktum att du kan befinna dig var som helst i världen och fortfarande få jobbet gjort.

Första julen på flera år som jag förmodligen inte kommer kliva in genom denna dörr och avnjuta en månad med la familia

Filmmarathon

Igår var det 24+ grader och jag hade velat vara på beachen och njutit av värmen och vädret. Istället låg jag nerbäddad i soffan med feber och en mega förkylning. Jag fick nöja mig ett filmmarathon och ett antal Tv-shower. Hade jag varit hemma i Sverige hade jag varit mer bekymrad över att missa en perfekt väderdag, men nu när jag är här i Australien vet jag att det bara kommer bli bättre väder och det är liksom ingen brådska att njuta av solen. Vem vet, när sommaren kommer hit så kanske jag till och med tröttnar på värmen...

Bytte det här mot soffan

Public holiday

Jag har nog aldrig varit med om att uppleva så många lediga dagar, så kallade public holidays som här i Australien. Även om själva röda dagen är under helgen är du ändå ledig på måndagen. Idag fick jag reda på att det tydligen är public holiday imorgon här i Queensland, har ingen aning om övriga Australien är lediga. Men jag klagar inte, får ju en extra dag ledigt.

Research i timmar

Idag har jag suttit och gjort research om olika event i Queensland. I hela 5 timmar satt jag och plockade ut information, sorterade och valde ut de event som jag tyckte verkade mest relevanta för jobbet. Under min research började jag koppla ihop olika personer i min närhet med de olika eventen. Exempelvis kom jag över ett årligt bilrace genom Surfers Paradise och kom då att tänka på min vän Kirran som älskar F1 och bilar. Trots att researchen tog tid fick jag ut en del privat nytta av det hela. Nu har jag mycket bättre koll på vad som erbjuds i Queensland =)


Dagens headlines

Tittade precis på nyheterna, dagens headlines här i Aussieland:

- Crocodile Dundy killen fick inte lämna landet och gå på sin mors begravning pga. utebliven skattebetalning, alla är väldigt upprörda...

- En viss AFL-spelare (?) har gjort en dokumentär om sitt liv som spelare på elitnivå och sitt drogberoende och jakt på tjejer. Dokumentären har upprört hela Australien och det har blivit en stor snackis. 

- Elin Nordegren pratar ut om Tiger Woods, en reporter från tidningen People Magazine delade med sig av vad Elin hade sagt under intervjun.

- En viss simmare har testat positivt i något test pga att hans apotekare delat ut fel astmamedicin. Nu missar simmaren spelen i Dehli.

- En ung Aussiekille som suttit i fängelse på Bali i 5 år efter att ha försökt smuggla in kokain till Australien från Bali. Han skulle idag försöka prata sig ur sin dödsdom.

- Ytterligare en Aussiemilitär har begravts efter att han dödats i Afganistan.





Nästan som orginalet

Vissa äter prinsesstårta när de fyller år, andra väljer frukttårta. Jag brukar alltid få pannkakstårta på min födelsedag men eftersom jag inte firade hemma i Sverige blev jag utan i år. Men suget blev för stort så ikväll blev det pannkakor med glass till middag efterrätt.

Nästan lika gott som orginalet


Första dagen på jobbet

Imorse var det premiär för min cykel och jag trampade på i ca 30 minuter för att ta mig till Burleigh Heads. Idag var det första dagen på mitt nya jobb. Det var fullt ös medvetslös som gällde men det kändes skönt att bli inslängd i allt på en gång. Jag hälsade på alla nya arbetskamrater, en skönt blandning av yngre och äldre, killar och tjejer och blandade nationaliteter.

Efter timmar springandes fram och tillbaka mellan en massa skyltar, maskiner och min dator var det dags att gå hem. Tiden försvann men kreativa Garpen har nu återigen fått blodad tand...


Premiäråket väntar

Imorgon är det dags för mitt premiäråk med min nya cykel, min nya pärla. Jag är så nöjd att jag äntligen fixat en cykel, allt blir så mycket enklare. Nu hoppas jag bara att jag får ha den i fred och att alla cykeltjuvar håller sig borta.


Skönt med mat i kylen

Idag har det varit full rulle, jag åkte med Sunni till Robina Town Center för att storhandla. Jag handlade en massa och eftersom ingen är hemma på ett par veckor har jag hur mycket plats som helst i både kyl och frys. Från och med imorgon kommer jag att ha fullt upp och då är det skönt att kunna komma hem och ha mat i kylen.

Efter att jag kom hem insåg jag återigen att det nog är värt att beställa maten online och få den hemkörd. Det är galet hur tungt det blir för oss som inte har bil. Jag har iaf en 10 minuters gångväg till busshållplatsen och med tunga matkassar känns streckan hur lång som helst.


Ändrade planer

Idag sprack mina planer om en dag på beachen med Sara. Vädret har varit grått och tråkigt och dessutom vaknade jag av regn. Istället för beachen valde jag soffan och ett par filmer. Det var riktigt skönt att bara vara och vila upp sig. Men det är märkligt hur trött man blir av att ta det lugnt.

Efter timmar av filmtittande mötte jag upp Sara för middag och en snabb update. Det är helt sjukt att så mycket hinner att hända på bara några timmar...

Hoppas vädret är bättre imorgon så jag kan cykla till beachen

Ensam hemma

Terminen är över och skolan ligger öde. Det är rätt märklig känsla men det känns skönt med semester och vila. Mina flatmates är ute och reser så nu är jag ensam hemma i huset, känns rätt bra måste jag säga.

Idag har jag hängt vid poolen, solat och haft en ljudbok i lurarna och bara njutit. Har egentligen aldrig tyckt om att läsa böcker och nu när jag pluggar räcker det med att ta mig igenom skolböckerna. Med andra ord är ljudböcker perfekt för mig, någon annan gör jobbet ;)

Nästa veckas planer har ändrats lite så imorgon ska jag hänga med Sara och sedan göra lite nytta på Sverigefronten. Jag har alltid något projekt för mig...

Poolen


En zombie i soffan

Sov knappt i natt, sprang mellan ytterdörren och sängen x antal gånger. Det var kaos milt uttryckt. Min flatmate blev bestulen på sin mobiltelefon och tog upp jakten. Ja, som sagt, det blev inte så många timmars sömn så nu sitter jag här i soffan och känner mig som en zombie.

Det var tänkt att bli party ikväll men jag kommer hoppa det, måste sova! Det blir nog filmkväll förutsatt att jag inte somnar förståss...

Bilder från min födelsedag

Började dagen i poolen med ett pass deep water training


Vi drog till stranden för picknick och sol


Slappade och njöt av utsikten

Efter en lång dag på stranden drog vi till Broad beach för lite mat och sedan fortsatte kvällen. Vi mötte upp några vänner till mig och sedan dansade vi fram till 03.30 då jag stapplade in genom ytterdörren. Ibland är det bra att fylla år, jag fick gratis skjuss och dricka kvällen lång. Vädret var underbart, 27 grader och sol, men det kombinerat med drickande dagen lång gjorde sitt. Idag mår jag som jag förtjänar!

Hes men glad

Mitt i natten och jag sitter just nu och försöker återfå min röst. Det var en galen kväll som nu resulterat i en hes Garpen. Jag har verkligen haft en kanondag i vintervärmen, en väldigt speciell med underbar födelsedag. Dags att slänga sig i sängen och få lite skönhetssömn bli människa igen ;)

I will tell you more tomorrow!

Good night!


Astibruden is back

Min flaska med Asti ligger på kylning och morgondagens väderprognos får mig att le. De utlovar 27 grader så morgondagen kommer garanterat att spenderas på stranden. Det kommer bli party dagen lång men självklart kommer jag börja dagen i skolans pool med ett pass deep water training.

Morgondagens utsikt

Sliten själ

I am all done!

Det känns såååå skönt att inte ha fler tentor att skriva och nu håller jag bara tummarna för att alla tentor gick vägen. Jag är så trött och sliten nu och min kropp skriker efter sömn. Blir nog till att gå och handla lite mat och sedan ta en powernap för annars kommer jag slockna vid 18-tiden ikväll.

Imorgon startar 3 dagars firande

4 ½ timmars sömn

Väckarklockan ringde precis, har fått 4 ½ timmars sömn, mer än jag trodde jag skulle få. Sitter nu och försöker få i mig lite frukost innan det är dags för lite last minute study. Jga har fortfarande inte hunnit gå igenom allt material inför tentan men jag håller tummarna att jag har lite flyt om några timmar...

Om 5 timmar kommer jag att jubla, det kan jag lova!

Ps. Blir nog en powernap a lá Gnurp under dagen!


En tenta kvar

3 down, 1 to go...

Avslutade precis min tenta i economics, nu återstår det bara en tenta om ca 18 timmar. Jag måste verkligen plugga så the pressure is on. Åh vad jag kommer att jubla om 20 timmar när jag lägger ner pennan.

Noterat:
- Jag har x-antal sömntimmar att ta igen

- Jag behöver glasögon, har fått sjukt dålig syn

- Jag har en flatmate mindre...iaf i ett par dagar

- Ytterligare en termin ska spenderas i huset, allt löst idag

- Har en hel del "måsten" att reda ut på Sverigefronten när tentorna är över, alltid är det något som måste fixas

- Jag måste köpa en cykel innan veckan är slut

Ytterligare en termin kommer spenderas under detta tak


Dags att dyka ner i böckerna en sista gång för denna termin...

Wish me luck!

Stranden med girlsen

Idag mötte jag upp Sara och hennes polare Annie från Wales. Vi hade lite av en picknick vid Burleigh Heads och passade på att njuta av solen och uppdatera varandra på vad som hänt sedan sist. Det är galet vilken omgivning vi lever i egentligen. Sommaren ligger framför oss och det kommer bli många timmar vid stranden kan jag lova.


En hjälpande hand

På väg hem från affären på förmiddagen fick jag syn på ett äldre par vid två cyklar som låg på marken. Ju närmare jag kom så upptäckte jag att allt inte stod riktigt rätt till. Kvinnan satt på en låg mur men verkade vara helt borta, mannen mer eller mindre höll upp henne. Jag frågade om han behövde hjälp och stannade till, en kille hade sprungit iväg och ringt efter ambulans. Stundtals fick vi ingen kontakt med henne och beslutade oss för att lägga henne ner. Men vi hann inte mer än att börja förrän hon började spy från ingenstans, att spy verkade iaf hjälpa en aning för hon började återfå medvetandet och kunde småprata. Hon blev bättre och bättre i väntan på ambulansen och efter en stund kunde jag fortsätta min promenad hem.

På väg hem från stranden senare under dagen stannade en bil till framför mig och ut hoppar en man. Det var den äldre mannen från morgonens bravader. Han sa att han hade känt igen mig och ville bara berätta att frugan fortfarande var kvar på akuten och hade tagit en massa tester. De hade upptäckt vad de trodde var en blodpropp i ena lungan. Det var rätt komiskt att vi stötte på varandra en gång till under samma dag. Vi var ju inte ens i närheten av samma plats som under morgonen.

Skönt att vet att hon iaf mår lite bättre och är i goda händer. Hela situationen fick mig att inse att jag inte hade någon koll på sos-alarm numret här i Australien, så nu har jag iaf kollat upp att det är 000 som gäller. 

2 down, 2 to go

Lördag morgon och jag har redan varit iväg och avverkat min andra tenta, 2 down 2 to go!

Igår var det full rulle, började med 2 h revision i Economics, gick direkt till tentan i Public Speaking och sedan till batlabs för att plugga för OB tentan jag hade imorse. Jag var hemma vid 23-tiden för att äta och sedan försöka sova lite. Det blev 5 h sömn innan väckarklockan ringde imorse. Tentan i OB var precis så intensiv som den vi hade under vecka 7. Jag skrev konstant i 2 h och avslutade precis sista meningen när tiden var slut.

Just nu går man som på räls, när första tentan är över släpper man den och fokuserar på nästa, man hinner liksom aldrig att njuta över att kursen är över. Fast det är klart, det tar jag igen med råge den 19:e.

Dags att äta lite lunch och sedan bege mig till skolan för plugg...bara på´t igen!

Jag ska se till att lite av mammas godissändning packas ner bland allt pluggmaterial, för det kommer bli en lång dag...

Mail, 1 kg lösgodis & stulen cykel

Har tagit en paus från pluggandet och har passat på att svara på en massa mail jag fått från blivande bondstudenter. Roligt att bloggen fyller sitt syfte på den fronten iaf.

Idag när jag kom hem från skolan låg ett paket och väntade på mig. I vanlig ordning slet jag upp det och hoppade upp och ner av lycka när jag såg innehållet. 1 KG LÖSGODIS! Tack mumsen!

Mitt i mitt godisrus fick jag veta att en liga varit och stulit 6 cyklar från området. Alla under en och samma natt, bland annat Sams. För en gång skull hade han inte låst den och då är tjuvarna framme, måste erkänna att det känns lite läskigt att någon varit innanför våra grindar och knyckt cykeln. Jag sover rätt lätt om nätterna och brukar vakna när grinden öppnas men jag har inte ens reagerat så de måste ha varit väldigt tysta.

Lärdom för framtiden: Lås ALLTID cykeln!



Nätverkande i poolen

Imorse var jag och Basia tillbaka i poolen bland alla 45+:are och körde deep water training. Riktigt skönt sätt att komma igång på morgonen. Jag tror att alla damer gillar att ha oss där för de är väldigt pratsamma mellan alla övningar. Det roliga är att man kan nätverka rätt bra, ibland blir man förvånad över vilka som simmar i skolans pool. Hela Träningsanläggningen är ju öppen för allmänheten att nyttja så man kan stöta på en och annan "viktig" person.


Dags för finals

Har pluggat i timmar idag men bara lagt ca en timme på morgondagens tenta i Public Speaking. Eftersom jag redan är godkänd i ämnet känns det onödigt att lägga ner tid i det ämnet. Istället har jag valt att plugga OB som jag har tenta i på lördag morgon vid 08.00. Snacka om att jag kommer ställa mer än ett alarm, har inte gått upp så tidigt på flera veckor =)

I lurarna; Kenny G...bästa pluggmusiken ever!

Grymma bilder

Idag träffade jag Basia igen och fick se bilder från hennes debut på catwalken. Allt som hon oroade sig över innan (läs: fraktur i foten, missad koreografi mm.) verkar inte ha stört resultatet. Snacka om cool brud...

(Sorry för att bilderna är lite suddiga)

Foto: http://www.mbff.com.au



Översvämning

Hittade ett foto från Bond university år 2005 då det var översvämning. Det har nu regnat i 48 timmar så vem vet, det kanske blir en repris...


Taktiskt pluggande

Att plugga till fyra tentor på en gång är inte det enklaste. Hur man än vrider och vänder på allt så handlar det om att prioritera, något jag verkligen lärt mig den här terminen. Idag satt jag och kollade hur många poäng jag måste ha på de sista tentorna för att bli godkänd i de olika ämnena. I vissa ämnen ser det rätt bra ut, behöver t.ex. bara 12 poäng av 60 i ett ämne, i ett annat ämne spelar det ingen roll om jag får underkänt, jag har redan fått godkänt i kursen, vilket känns betryggande. Med vetskapen om att jag redan är godkänd i ett ämne och inte har så långt kvar i ett annat är det inte så svårt att prioritera längre. Skönt att allt slit under terminen nu äntligen gör så jag kan slappna av en aning.

På fredag smäller det!




Ösregn= filmtime

Igår spöregnade det och idag har regnet fortsatt. Gick till min lektion imorse men det var på håret, var så nära att ligga kvar i sängen och sova pga vädret. Det verkligen vräker ner och jag har kläder som hänger ute på tork...ja, vid det här laget är de genomblöta.


Det är riktigt filmväder just nu så jag tänker strunta i att som har med plugg att göra och lägga mig i soffan och slappna av ett tag. 



Bättre än Americas top model

Imorgon ska min vän Basia gå på catwalken på en stor modevisning. Det är hennes första modelluppdrag i Australien och som om inte det är nervöst nog, så har hon lyckats få en fraktur i foten. Jag såg hennes fot idag, den är helt svullen och jag vet inte hur hon ska lyckas klämma ner sin fot i någon högklackad sko. Dessutom berättade hon att hon inte kunde närvara under modellernas genomgång och koreografi på catwalken, så hon har ingen aning om var hon ska ta vägen. Haha, ja ni hör ju, det ska bli oerhört intressant och höra hur det har gått för henne på onsdag.

Men som jag sa till Basia, det är bara att göra sitt bästa; FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT!
Jag menar, det värsta som kan hända är att hon ramlar och gör bort sig men det kan ju och andra sidan ge bra PR =)

Jag håller iaf tummarna!




Deep water training

Blev övertalad av Basia att joina tanterna nu på morgonen för deep water training. Haha, det var hur skoj som helst! Det var jag och Basia och sedan ett gäng 60+:are som stod för underhållningen. Man fick en skön liten flytvästliknande sak att knäppa fast runt midjan. Sedan pumpade skön musik ut ur högtalarna och vi låg i vattnet och sprattlade runt. Jag var helt slut när passet var över och slängde mig ner i jacuzzin, en perfekt start på morgonen!




Sluttentorna närmar sig

Det är nu 1½ vecka kvar på terminen och ungefär lika lång tid kvar innan jag blir ett år äldre. Snacka om att jag ska fira den 19:e då all stress är över. I slutet av nästa vecka har jag mina två första tentor, med andra ord kommer det bli plugg i massor under de närmaste dagarna. Åhhh va skönt det kommer vara när all pluggstress är över...




Kvällsdopp

Igår drog Basia med mig till poolen för ett kvällspass. Jag är inget stort fan av att simma fram och tillbaka i en pool, så efter 45 minuter gav jag upp. Det var riktigt kallt i luften så vi sprang från poolen och joinade resten av gänget i den varma jacuzzin. Jag vet inte hur länge vi satt där men till slut kom vakten och slängde ut oss...



Beach day

Idag tog jag sovmorgon sedan packade jag en rygga och promenerade till stranden. Det kändes nästan som semester, jag lyssnade på en ljudbok och bara låg och njöt av värmen. Det fanns inte en tanke på att plugga även fast sluttentorna börjar i nästa vecka.

Det är fortfarande vinter men idag var det 23 grader så jag passade på att njuta. Promenaden tillbaka blev längre än väntat eftersom jag gick lite vilse. Det positiva med att jag nästan hela tiden lyckas gå lite fel är att jag hittar fler och fler ställen jag vill utforska.


One assignment to go

Idag hade vi presentation av vårt OB-projekt som pågått hela terminen. Det gick riktigt bra och vi fick svara på en massa frågor från klassen samt lärarna. Nu har vi bara slutrapporten kvar sedan har jag gjort alla uppgifter för den här terminen, känns helt overkligt!

Nästa vecka är det studievecka, dvs nästan inga vanliga lektioner och jag har dessutom mina två första sluttentor...den första fredag den 13:e samt en på lördag morgon klockan 8...visst är de snälla mot mig?

Dags för middag!



Vilken skillnad

Idag blev jag kvar i klassrummet efter min economics tutorial. Eftersom jag inte hade 100 % koll på vad vi pratat om stannade jag kvar 2 timmar extra och joinade klassen efter. Herregud alltså, varför har jag inte bytt klass tidigare, läraren var så himla bra och gjorde ett tråkigt ämne superskoj och var en gud på att förklara. Att den senare klassen dessutom råkade ha 2 svenskar bland eleverna gjorde det hela ännu roligare. Synd för egen del att jag upptäckt det här nu och inte tidigare, men som med mycket annat här i livet, ibland får man lära sig den hårda vägen...


Urinprov efter tentan

Idag hade vi en diskussion med vår lärare om en del regler som finns när vi skriver våra sluttentor. Tydligen är de stenhårda gällande vissa saker. Till exempel har vi fått reda på följande;

- Inga mobiltelefoner får tas med in i lokalen
- Inga väskor
- Uppslagsverk (ej elektroniska) får medtas men kommer undersökas
- Endast genomskinlig (läs: vatten) dryck får tas med i en flaska utan etikett
- Inga energidrycker får medtas
- Endast en person i taget får gå på toaletten
- Du får ej ha tuggummi i munnen eller ha något att äta

Ok att dessa regler inte är speciellt svåra att hålla sig till men det känns lite som att det är OS eller något. Vem vet, vi kanske måste lämna ett urinprov efter varje tenta?


Skrämde skiten ur mig

Idag var jag och handlade i Robina Town Center. Som så ofta nu för tiden var jag lite i min egen värld. Jag gick runt bland frukterna i affären och svängde runt ett hörn, plötsligt fick jag syn på vad jag trodde var en människokropp, mitt bland alla frukter. En naturlig reaktion kom i form av ett skrik...sååååå pinsamt, men jag blev verkligen skrämd.

Här har ni skiten som skrämde mig


Vem fasiken fixar en "skyltdocka" och lägger skiten mitt bland alla grönsaker och frukter?

Sista lektionen

Nu börjar terminen lida mot sitt slut, vi är inne i vecka 12 av 14 och vi avverkar de sista lektionerna i de flesta klasserna. Idag hade jag bland annat den sista lektionen i Public Speking med alla som tar klassen. Det blev en massa skratt när läraren visade en film från de olika klasserna och tal som vi gjort under kursen. Min tutor, Cherise har satt ihop en egen film som vi ska få se imorgon, bara vår lilla grupp på 10 personer, ska bli superskoj!

Public Speaking har verkligen varit den bästa klass jag någonsin tagit i hela mitt liv, från åkurs 1 och fram till nu. Det är något speciellt med att få utmana sig själv varje vecka att hålla tal i olika former. Att få bli nervös, förbereda sig och framförallt våga göra bort sig. För mig personligen har jag nu hittat det som ersätter adrenalinet och nervositeten som jag tidigare fått från idrotten. jag trodde aldrig att någonting skulle kunna ersätta det men jag hade fel. Att det dessutom är på engelska gör det hela ännu svårare och utmanande, men känslan efteråt går inte att beskriva, känns som SM-guld, vecka efter vecka =)

Om någon ska börja plugga på Bond, se till att läsa Public Speaking klassen, the best class in the world!

Min älskade klass som består av personer från; Saudi Arabien, Australien, Sverige, Polen, Ryssland, Kuwait och Sydafrika. Jag önskar jag kunde ha Public Speaking varje termin, kommer kännas tomt nästa termin...

Aj

Imorse var jag vid skolans läkarmottagning och träffade sjuksköterskan för att ta min sista spruta. Det är något speciellt med människorna i Australien, alla är så sjukt snälla, trevliga och laidback, jag älskar det!

Jag sa snabbt men vänligt att jag inte var speciellt förtjust i sprutor, men det hela var över innan jag ens hann och prata klart. När vi var klara fortsatte vår konversation och vi kom in på Sverige och hon berättade att hennes son var förlovad med en svensk tjej från Norrland. Som sagt, man snackar om allt och inget med folk här, oavsett var man befinner sig.




Dags för spruta 3

Idag passade jag på att besöka skolans doktorsmottagning för att boka tid för min sista vaccinstionsspruta. Fick fylla i en massa papper så nu är jag inlagd i systemet. Vi svenskar har en speciell sjukvårdsförsäkring som är kopplad till staten hemma i Sverige på något sätt, så vi får tillbaka stora delar av de pengar vi lägger ut. En bra sak jag fick veta idag är att vi kan träffa sjuksköterskan utan att betala något.

Imorgon är det iaf dags att ta sista sprutan och återigen kommer jag stirra in i väggen och göra allt för att undvika att se sprutan...




Fucking Åmål

Kommer ni ihåg filmen fucking Åmål? Jag hittade filmen i en av skolans filmhyllor i fredags, då med den engelska titeln Show me love. Bara för att filmen är svensk var jag tvungen att låna den. Det var lite märkligt att se filmen på svenska fast med engelsk subtitle, min hjärna fick inte riktigt ihop det. Det roligaste var ju helt klart och se alla kläder som ungdomarna använde under den tid filmen spelades in. Det var FILAtröjor och speciella sneakers och dessutom spelade de Binglotto med Loket som programledare. Fatta hur länge sedan det var...haha, galet!




Bästa helgen på länge

Den här helgen har varit helt underbar, från ScreamWorld i fredags till en avslutande bakisdag på beachen.
Idag har vädret varit helt underbart, riktig sommarvärme trots att det är vinter. Helgen har verkligen bjudit på det perfekta aussielivet. Det är så här det ska kännas efter varje helg (bortsett från bakisdelen)...

Hittade ett nytt favoritställe, så himla mysig listen strand vid en nationalpark

Haha, de här herrarna och damerna var bara för sköna...här snackar vi seriösa idrottare.


Sköna människor

Igår var det party hemma hos Chris och Andrea. På bara några minuter fylldes stället till max och det var en riktigt skön blandning av folk. Det roliga med att gå på Bond är att du egentligen inte har någon aning om vilka människor du umgås med. Folk kommer från hela världen och alltid hittar du något intressant att snacka om. Igår träffade jag bland annat sonen till Zimbabwes finansminister...haha! Ni kan ju bara tänka er vilka diskussioner som pågick igår, snacka om att vi kommer från två helt olika världar...

Jag och Chris från min OB-klass

Det tråkiga med uni är att många av ens vänner åker hem efter bara en termin. Igår var det lite av ett hejdåparty även om det är ca 2 veckor kvar av plugg. Men som med mycket annat här i livet, nya vänskapsband kommer skapas även nästa termin.

RSS 2.0