Movie World fick mig på ända

Min helg har verkligen varit kanon, så rolig att jag nu sitter här med en hes röst. Började lördagen med ett träningsmarathon, körde ett spinning pass, ett löppass följt av en klass med body jam. Så roligt att få dansa loss och bara släppa fri kroppen.

Efter en snabb visit till Robina Town Center kom Matt och hämtade upp Basia, Sunni och mig och vi åkte till Movie World. Dagen till ära var det Halloweentema och det var riktigt mörkt vart man än gick och rökmaskinerna gick på full fart. Det sprang även runt en massa vidriga människor som kunde hoppa fram från ingenstans. Vi hann med att åka en massa olika attraktioner och nästan alla var i mörker, det var sjukt skoj även om jag skrek större delen av tiden.

De som känner mig vet att jag inte är något stort fan av att gå i en massa spökhus och typ få hjärtattack. Igår gick vi igenom fyra olika ställen som alla var inspirerade av en skräckfilmer. Man skulle självklart gå i led och hålla varandra på axlarna. Jag höll på att strypa personen framför mig och jag skrek som en liten bebis, det var helt galet. Vid ett tillfälle blev jag så rädd att jag ramlade på ändan, visste inte om jag skulle skratta eller gråta =)



Ett dopp i poolen

Vaknade upp av solen innan väckarklockan drog igång imorse. Efter frukost tog jag min business law bok och gick till poolen för att sola och bada plugga. Vi har haft en riktigt bra period med fint väder och vitamin D. Jag tycker allt blir så mkt enklare med sol och värme, jag känner mig piggare och mina nytvättade kläder torkar på nolltid =)

Blev ett dopp imorse

Helt sjukt

Kollade in Aftonbladet.se nyss och fick syn på ett känt ansikte och den fasansfulla misshandeln på Viking färjan förra året. Chrille var vår allt-i-allo gubbe som pushade, snackade skit och hejade när vi spelade matcher. Jag kommer ihåg när de berättade på träningen om att han blivit misshandlad och blivit medvetslös, helt sjukt att människor kan misshandla någon. Jga har inte fått upp filmklippet än och helt ärligt vet jag inte ens om jag vill se klippet.

Ni kan läsa artikeln Här


Ändrade planer

Fredagar är min lediga dag från uni och då brukar jag passa på att jobba. Imorgon är jag dock helt ledig, blir inget jobb utan jag ska till jobbet på måndag istället. Är verkligen nyfiken på hur det gick för min chef i Sydney på safetymässan och vad de fick ut av den rent kundmässigt, är riktigt nyfiken!

Vem vet, jag kanske får hjälpa till en stund i produktionen på måndag, klippa och bränna och sång kul =)

Nu när alla midterms är över drar alla grupparbeten igång. Vi har del 1 av vårt Human Resource arbete att lämna in på onsdag nästa vecka så jag antar att morgondagen kommer att spenderas i skolan.

Intressant föreläsning med Paul Ting

Idag passade jag på att gå på Bond marketing groups föreläsning med gästspeakern Paul Ting. Det handlade lite om hans företag Feedia men mest om hur världen har förvandlats på bara 10 år och vad som sker där ute gällande appar, det digitala och kunderna i Australien. Det blev en liten intim grupp av studenter som kom dit så det gav oss en hel del tid att ställa frågor och prata med Paul. Jag gillade verkligen ämnet och Paul var riktigt bra som talare. Det är riktigt bra att vi får chansen att nätverka på skolan och hittills har alla de föreläsningar jag gått på varit riktigt bra och intressanta.



Skönt att få släppa loss

Idag var vår business law tutorial inställd pga. tentan vi hade i måndags, så jag hann joina Basia på Zumbapasset. Instruktören var sjukt bra och körde järnet. Jag älskar verkligen Zumba, så skönt att få släppa loss och skaka på rumpan =) Om man kan hålla takten eller inte spelar mindre roll, så länge man rör på sig är alla stjärnor.


En skön dag

Idag har jag haft en riktigt skön dag, tagit det lugnt och bara njutit av vädret och det faktum att mina midterms är över. Hade en lektion idag samt decisiontime för omgång 5 i vår simulationtävling. Hann avverka en lunch med min vän innan det var dags att njuta i solstolen vid poolen...jobbig dag va? *ler*.

Hade tänkt att träna nu på kvällen men kom fram till att det var ok att lata sig hela dagen. Dagen blev ännu bättre när jag kom hem och fann ett paket med godis från Sverige...1000 tack mamma & pappa!

Viktigt att man får njuta lite av livet mellan varven...


Hur %&¤ gick det till?

Haha, glömde berätta att jag igår precis innan mina midterms fick tillbaka min uppsats i Culture & ethical values. Uppsatsen jag sköt fram dag efter dag för att slippa behöva ta tag i. Jag är verkligen inte gjord för att flumma runt i en massa luddiga tankar, min hjärna fungerar inte så, iaf inte i nyktert tillstånd =) Hur som helst så gick det bättre än förväntat, en ½ poäng från Distinction...hur &%/ det gick till är en bra fråga för jag kände mig lost från första till det sista ordet. Det är kanske det som är receptet inför nästa uppsats i samma ämne om ca 3 veckor...



Äntligen klar

Åh nu är jag äntligen klar med alla mina midterms för den här terminen. Tog mig igenom två idag direkt efter varandra, kan väl säga att den ena gick bättre än den andra =)

Efter 4 timmars sömn i natt och två tentor gick luften ur mig när jag var klar. Tog en powernap och nu är jag helt veck, ögonen går i kors och jag känner mig nästan full. En total urladdning!

Blir till att kolla mailen sedan bums i säng, har lite skönhetssömn att ta igen!


4 timmars sömn

Jag fick iaf 4 timmars sömn...

Sitter och mutitaskar just nu; skriver ut papper, äter frukost, pluggar och kollar mailen...det är full fart!
Har nu lite mindre än 2 timmar innan jag måste sitta på lektion i en timme och prata om filosofer. Ja, ni som följer bloggen vet ju hur kul jag tycker det är ;)

Klockan 10 smäller det, Human Resource management tenta i 2 timmar, direkt följt av 1 timmes Strategic marketing. Har lovat mig själv en lång powernap efter det, kommer behövas kan jag lova.

Wish me luck!


Tröttis

Klockan är runt 00.40 och jag sitter fortfarande kvar i skolan och nere i the batlabs. Tack och lov är stället öppet 24/7. Har under de senaste timmarna suttit och skrivit ner en massa inom Human resource så nu kan jag det mesta gällande, intervjuer, olika tester man kan göra, urval, rekrytering mm. Min hand är helt förstörd och likså min hjärna. Måste verkligen snart gå hem och sova för väckarklockan står på 06.00.

Inte nog med att jag knappt kommer få sova, imorgon ska jag direkt efter 2 tentor le för fotografen när de kommer och ska ta en bild för intervjun de gjorde i förra veckan angående Capstone och simulering...halleluja!
Sova existerar inte just nu, det får jag göra efter morgondagen för då är jag klar med mina midterms för denna gång...LÄNGTAR!!!!

Pausen är över, dags att ta tag i de sista sidorna!

Under denna byggnad sitter jag just nu

One down, two to go

Då var tentan i business law genomförd, avklarad och bortglömd...ja det är så det fungerar i mitt huvud för att orka med veckan. Men jag måste säga att det kändes bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Det enda jag stör med på är att det var på engelska, kanske låter lite konstigt eftersom jag bor i Australien men med tanke på alla konstiga ord de slänger in i tentorna skulle jag säkert göra bättre i från mig om någon hade kört en muntligt svensk tenta med samma frågor. Men vi får väl se hur det går, det är ju trots allt bara 30 % av betyget =)

För er som tror att stressen är över kan jag ju berätta att det är dags att plocka ihop böckerna och dra med mig datorn till skolan för plugg inför morgondagens 2 tentor...halleluja, dags att ta tag i sig själv igen.

Sova kan man göra i graven...


Första tentan runt hörnet

Sitter just nu på mitt rum och svettas som en gris, inte för att det snart är dags för att skriva första tentan för veckan...nej, luftfuktigheten idag är inte att leka med. Blir till att hoppa in i duschen innan det är dags att ta sig till sporthallen där tentan ska skrivas.

Dagens tenta: Business law
Utrustning: bläckpenna, id-kort, vattenflska utan etikett och en ordbok

Försöker få in lite "sista minuten"-kunskap i huvudet precis så här innan, vet inte hur mycket som egentligen fastnar men mentalt känns det lite bättre iaf så jag kör på det =)

Har verkligen ingen aning hur det kommer att gå men en sak vet jag, min ordbok kommer få jobba hårt idag.

Dags att kolla lite case en sista gång...wish me luck!


Plugg hela natten lång

Sitter just nu i bibblan och pluggar Business law, har min midterm i morgon och jag är långt ifrån att kunna det jag behöver så det kommer bli en lång kväll och natt. Tack och lov tycker jag ämnet är rätt intressant just nu så det underlättar en aning. 


Vi har haft kanonväder hela helgen och det känns riktigt surt att jag inte kunnat utnyttja det till fullo eftersom jag behövt plugga, men men...life goes on!

Back to the books!

Plugg Aussiestyle

Skinande sol och 26 grader, då kan inte ens jag hålla mig ifrån poolen, så idag blev det lite plugg Aussiestyle.


Halvvägs genom utbildningen

Jag är nu halvvägs igenom min tid på Bond University om allt går det ska. Det känns lite lustigt faktiskt, känns som om jag just kom hit. Tiden går och trots att det är ca 6 månader kvar innan jag är klar måste jag snart börja ta mig en riktig funderar på vad jag vill efter min tid här...


Något skoj att se fram emot

Sommaren 2004 åkte jag till USA och Colorado för att jobba i 3 månader. Hela äventyret slutade med att jag blev kvar i USA nästan ett helt år. Under min tid i USA träffade jag en massa roliga människor och ett par stycken har jag än i dag kontakt med. Vi har nu äntligen lyckats dra i hop en liten reunion tre av oss, min kompis Mesha från USA och Shellz från Nya Zeeland. Om ca 2 veckor kommer tjejerna hit till Guld Kusten och gissa om jag är glad. Hade du frågat mig för 6 år sedan var vi skulle ha en eventuell reunion hade jag aldrig svarat Australien, men ibland tar livet en märklig vändning.


Stresstider

Sista lektionen för veckan är nu över och det brukar betyda att jag kan slappna av. Men den här veckan är annorlunda, mina midterms startar i början på nästa vecka och jag behöver verkligen plugga. Så mitt fokus fre-sön kommer vara plugg. Tråkigt men nödvändigt!

Nu hoppas jag nästan att vädret kommer vara skit i helgen för pluggande blir så mycket enklare då, inget behov av att vilja ligga vid poolen.

Kanske blir ett lunchbreak vid poolen iaf om vädret tillåter =)



Intervju med journaliststudent

Idag har hela dagen handlat om strategic marketing. Först hade vi ett case att diskutera i klassen som tog ca 2 timmar, sedan hade min grupp decision time för omgång 4 i Capstonetävlingen. Mellan våra beslut hann jag även med en intervju med en av journaliststudenterna på skolan som ville skriva en artikel om Capstone, vår kurs, vårt lag mm. Precis som jag trodde hade hon snappat upp allt via Twitter där jag hade skrivit några rader. Intervjun gick bra och efteråt var det dags för ytterligare 1½ h med beslut.

Min hjärna går på högvarv just nu och inte underlättar det att jag nästa vecka har alla mina midterms...time to study...BIG TIME!!!



Roliga mail

Idag är det en sådan där dag då det poppar upp en del oväntade och roliga mail. Ibland behöver man få sig ett litet skratt. Fick ett roligt mail från skolans tidning som vill göra en artikel om vår simuleringstävling och hela Capstonegrejen, det jag deltar i för min Strategic marketing class. Bjöd in tjejen till vårt decisionmöte imorgon då min grupp ska lägga in våra beslut för omgång 4. Har inte frågat hur hon fick reda på tävlingen och att jag deltar i den, men lägger jag ihop 1 och 1 så måste det vara från Twitter där jag skrivit små inlägg om tävlingen.

Sedan fick jag ett lite roligt mail från en person som undrade om jag hette Garp i efternamn eftersom jag alltid skriver under med Garpen. Haha, hur ofta sker det liksom, lite roligt faktiskt. Fick berätta att mina kära vänner kallat mig det i ca 10 år och bakgrunden till det.

Brandlarmet gick

Kom precis tillbaka in efter att brandlarmet gått i skolan. Vi fick utrymma biblioteket och stå ute i kylan och vänta. Det märkliga var att jag inte ens hann ta mig ut innan första brandbilen var framme. En liten rolig sak bland allt tjutande var att en hel del asiatiska studenter tog upp sina telefoner och började filma, precis som värsta turisterna...lite roligt faktiskt!

Tack & lov var det falsklarm, men det känns i alla fall tryggt att veta att brandmännen kan vara här på nolltid.
Ps. Nästa gång får det gärna vara ljust ute så man får ta sig en titt på ögongodiset i bilarna ;)


Solsken & plugg vid poolen

Nu har vi haft kanonväder i tre dagar och jag njuter till fullo!



Utsikten på väg till skolan



nästan framme vid campus



Plugg Aussiestyle

Äntligen klar

Halleluja, äntligen klar med uppsatsen. Såg på facebook att det var fler än jag som satt och skrev på sin uppsats denna söndagskväll. Vet inte hur många vänner som lagt upp antal ord som statusuppdatering. Jag behöver nu bara lämna in uppsatsen sedan kan jag släppa allt för denna gång.

Resultatet: 984 ord (1000 max)
Jag förväntar mig inte så mycket av betyget, glad om jag får godkänt, bonus om det blir bättre.

Nu ska jag sova, det är jag värd efter allt flummande i den filosofiska världen.


Går ej att fly längre

Sitter just nu med arbetet i Culture and ethical values, mitt tråkigaste ämne den här terminen. Jag gör verkligen allt för att slippa skriva klart arbetet. Men nu går det inte att fly längre, arbete ska in i morgon och jag påminns hela tiden om det. Igår när jag var och handlade träffade jag min lärare i ämnet vid fruktavdelningen och återigen fick jag dåligt samvete över att jag inte kommit längre på arbetet. Så nu sitter jag här återigen och försöker flumma ihop några rader.



Sol & klarblå himmel

I natt var det den värsta stormen jag någonsin upplevt. Jag låg och väntade på att en glasruta skulle gå sönder, kändes stundtals som om jag bodde i ett korthus som höll på att falla samman. Det märkliga var att när jag vaknade i morse var det solsken och klarblå himmel, en perfekt dag! Det var som om nattens storm inte existerat. Det var veckor sedan vi hade sånt här bra väder så det kändes lite som hemma i Sverige när solen tittar fram. Alla lägger sig i solen och njuter till fullo eftersom man inte vet när solen tittar fram nästa gång.

Blev ett dopp i poolen

Motivationshöjare

Öppnade skolmailen och såg att jag fått ett mail från min lärare i Strategic Marketing. Öppnade mailet och insåg att det bara var skickat till min grupp i simuleringstävlingen. Det var inte speciellt många rader men innehållet var desto roligare. Vi fick en massa beröm för att vi gjort så bra resultat så här långt i tävlingen, vi ligger på 97% utav 100% och han skrev även att vi tagit en plats på topplistan över lag i hela världen. Ja, tydligen finns det en sådan lista också..haha, tävlingsmänniskan i mig vaknade genast till liv.

Snacka om den perfekta motivationshöjaren, nu har vi satt Bond university på kartan och ska se till att tillhöra toppen hela vägen!


Skolveckan snart över

Jag har 2 lektioner kvar för dagen, flumlektion i filosofi och min business law tutoral. När dagen är över är även skolveckan över, så skönt. Dessvärre väntar en helg med plugg då jag har en inlämning på måndag samt plugg inför midtentorna.

Kom precis från student lerning center där jag diskuterade min uppsats i filosofi. Ja, eftersom jag inte gillar ämnet och inte är jättebra på att flumma tankemässigt var det skönt att veta att jag var på rätt spår med min uppsats. Den ska lämnas in på måndag så jag har fortfarande någon dag på mig att komma in i rätt känsla. Jag har en känsla av att en stor flaska wiskey skulle få mina tankar i rätt riktning...

Time to study!


Filosofi är inte min grej

Sitter just nu i skolan bibliotek och ska påbörja min uppsats i Culture and ethical values. Ämnet är en core-kurs, dvs. en klass alla måste ta. Jag insåg redan första lektionen att det här ämnet inte var min grej, jag var mer förvirrad efter lektionen än när jag kom dit. Jag klarar inte av det faktum att inget svar är rätt utan att du mest kan flumma runt. Samtidigt ställer jag mig frågan; vem f/% bryr sig om vad en gubbe sa miljoner år sedan?

Ja, ni märker ju hur exalterad jag är över det här ämnet...antar att det bara är att bita ihop och skriva mina 750-1000 ord. Buhu!


Ps. Det värsta är att jag måste betala för det här skitämnet!


Det går undan när jag är i farten

Sedan sist har jag hunnit vara på en jobbintervju...

Blivit erbjuden ett jobb...

Haft möte med min career-kontakt på skolan...

& hunnit tacka nej till jobbet...

Ibland är det bra att ha människor i sin närhet som man kan bollar med, som får en i nya tankebanor och som ställer frågor som man själv kanske inte tänkt på. Oftast blir det som innan varit oklart, rätt glasklart!


Varför använda paraply när man...

ändå ser ut så här när man kommer hem?

Jag har sagt att jag tröttnat på regnet va?
Inte nog med att det regnar, nu är det stormbyar också...GE MIG SOL...NUUUUU!

För att vara på den säkra sidan...

så har jag bokat en taxi för morgondagens äventyr. Vädergudarna har utlovat storm och mer regn och är det någon dag i nästa vecka jag behöver hålla mig torr så är det i morgon...


Allt kretsar kring regnet...

just nu!

På facebook beklagar sig alla mina vänner över vädret...

Så fort man träffar folk diskuteras regnet (börjar bli som hemma, väder och vind enda samtalsämnet)...

Rena kläder är en bristvara - resultatet efter veckor med regn...

Alla mina inlägg handlar just nu bara om regn...

Flipp flop och paraply är hetaste modet just nu...

Närvaron på lektionerna har gått ner, ingen orkar gå ut och bli blöt längre...

De populäraste platserna i bibblan är lediga - ingen orkar ta sig dit



Cykelturen blev en blöt resa

Imorse satte jag mig på cykeln och hade one mission, skulle kolla upp en adress jag ska besöka imorgon. Hade nästan kolla på var gatan låg men valde ändå att kolla upp adressen. Efter halva vägen började det regna IGEN, behöver jag säga mer? Lite regn blev ösregn och ca 30 minuter senare när jag var hemma såg jag ut som en blöt hund. Det var bara att strippa utanför dörren och börja vrida ur allt vatten. En sak är säker, jag är TRÖTT på att vara blöt hela tiden. Var man än gått eller gjort under de senaste veckorna har resulterat i en sak, du blir genomblöt oavsett om du har paraply eller inte.

Solen beräknas vara tillbaka på tisdag...innan dess kommer nog skolans fontän/sjö ha svämmat över!


Trotsade regnet

Gårdagen blev lite förstörd och inte blev det bättre av att jag skulle försöka ta mig till Sunni och Basia i spöregnet. Jag valde att ta av mig skorna och gå barfota halva vägen. Var livrädd att trampa på glas med tanke på alla flaskor som alla kastar i tunneln mellan mitt område och skolan.

Vi åkte in till Mermaid beach för ett födelsedagsparty och hamnade sedan i en stor villa, som var en uteklubb men kändes som vilken förordtvilla som helst...sjukt häftigt koncept! Skulle nog fungera kanon hemma i Stockholm.

En kortfattad version av kvällen:

- Åkte limousin och drack skumpa
- Fick slänga mina partyskor
- Gick barfota mer än halva kvällen
- Fick ett paraply av taxichauffören som tack för att jag lyssnade på hans historier om Joe Labero (läs: allt jag sa var mmmm, aha...osv =)
- Basia "the model" halkade och gjorde en av de roligaste vurpor jag någonsin sett
- Kom hem och insåg att vårt hus nog har alldeles för tunna väggar...


Regnet förstör allt skoj

Just nu kan jag spy på allt regn som slår ner i backen. Under de senaste veckorna har vädret bytt skepnad och gått från solsken till konstant regn. Alla dagens roliga aktiviteter är nu inställda och det suger verkligen, speciellt eftersom jag valde att ta en dag ledigt från jobbet för allt skoj.

Usch, jag är verkligen less, jag flyttade inte till Australien för att plaska runt i vattenpölar...



Byter uni mot golf

Imorgon väntar en rolig dag, jag ska göra lite nytta på förmiddagen skolmässigt, för att sedan följa upp allt med en massa skoj och umgås med riktigt roliga personer på eftermiddagen/kvällen. Efter vår företagsintervju med min HR-grupp ska jag åka och spela lite golf, som jag längtar. Har inte svingat klubban på riktigt riktigt länge. Kvällen är öppen och känner jag mina vänner rätt blir det nog lite party.

Dags att hitta golfhandsken...


Blir ingen sommar...

eller iaf ingen sol, det är den senaste prognosen som alla aussiemänniskor förmedlar. Det kommer vara samma väder som idag, lite sol och jättemycket regn hela sommaren om man ska tro alla. Jag hoppas och tror att alla har fel för jag vill verkligen uppleva en het Australiensisk sommar.


Min vanliga tur

Vädret var ju kanon...iaf lagom till att jag skulle ut och sola. Plötsligt från ingenstans kom världens regnskur som stod sig i ca 2 timmar. Jag var tvungen att springa till skolan med paraplyet i högsta hugg och resultatet när jag kom fram var en genomblöt Garpen. Mitt paraply gick sönder, mina joggingskor var genomsura, mina shorts genomskinliga och halva min topp satt slickad på kroppen. Tack och lov var det fler än jag som stött på ovädret så jag behövde bara skämmas lite =)

Blir till att köpa nytt paraply nästa gång jag åker och handlar

Slänger in handduken

Dags att stänga igen skolböckerna och slänga sig i poolen. Vädret är strålande fint idag och det känns inte ok att sitta inne och plugga (även fast jag borde) när vädret skriker att jag måste ut i solen.


Klottrar för att fokusera

Under alla mina skolår har jag haft problem att sitta och lyssna på lärarna när det bara står och pratar. Det liksom kryper i kroppen och så tappar jag fokus. En lösning för mig för att kunna fokusera på vad lärarna säger är att sitta och rita, klottra på baksidan av blocket.

Just nu är det mitt smeknamn i klotterversion som jag försöker få ner på baksidan av mitt block. Av en händelse spelade jag in en kortis av hur det kan se ut och lyssnar man noga hör man läraren i bakgrunden.


Taktik för omgång 2 avklarad

Veckan börjar lida mot sitt slut, iaf skolveckan. Torsdagar är min sista dag och även min längsta, så ikväll blir det till att göra klart alla mina uppgifter för morgondagens tutorials.

Idag gick min grupp i Strategic Marketing igenom allt inför runda 2. Vi försökte klura ut vad de andra lagen har för sig och så passade vi på att lägga upp våra nya siffror inför decision 2. Trodde aldrig att det skulle vara så skoj med simuleringen och själva tävlingen. Just nu ligger vi etta men mycket kommer hinna hända innan sista omgången är avklarad. Men det känns skönt med lite tävlingsanda och spänning under veckorna framöver.

Dags för lite lawstudier

Administrativt arbete nattetid

Klockan slår alldeles strax 24.00 och jag måste verkligen gå och lägga mig. Har spenderat hela kvällen med en massa administrativt arbete. Skypat med mina föräldrar och grattat pappa som fyller år. Skönt att man kan slå flera flugor i en smäll och få en massa gjort genom ett skypsamtal hem. Har haft ca 5 bollar i luften samtidigt under kvällen, skickat en massa mail till diverse personer och försökt fixa och trixa på hemmafronten.

Massa planering, pusslande och mailande...men jag gillar det!

Skoj att även bokningarna för huset i Thailand kommit igång på allvar...


Ibland måste man tänka ett steg längre

Jag vet inte hur jag lyckats missa den diskussion som pågått under de senaste dagarna kring Bond University. Allt pga. en kvinnlig juridikstudent. Tjejen, djupt kristen hade tydeligen skrivit en artikel och yttrat sig om sina tankar om Bond och dess studenter. Artikeln postades i skoltidningen men hamnade senare i Brisbane Times och någon annan stor tidning. För att sammanfatta artikeln lite snabbt så sa denna tjej följande: Alla studenter på Bond är rika snobbar som bara dricker, röker på och har one-night stands.

Öhhhh, va?

Går vi på samma skola?
Visst förekommer säkert allt det där bland en liten klick av studenter, men inte fasiken är det generellt bland alla studenter som tjejen påstår.

Hela artikeln har nu iag gjort att tjejen fått en massa mail från andra elever som är riktigt upprörda och skolans Dean har fått försvara skolan i press och media mm.

Tjejen är 19 år och jag vet inte om hon tänkte längre än vad näsan räcker när hon valde att publicera artikeln. Alla har rätt till en åsikt men ibland måte man faktiskt tänka ett steg längre och faktiskt ha bevis för sina påståenden...speciellt om man dessutom är en juridikstudent!


Kanske dags att svinga lite igen

Fick ett mail idag om ett golfevent på fredag för oss tjejer på Bond. Det är nog tänkt lite som en introkurs men vad gör det, så länge jag får svinga en klubba är jag glad. Får se om det blir av, har ett och annat som måste klaffa innan dess. Men med tanke på hur mycket jag nu börjat sakna innebandyn och att jag inte spelat en enda golfrunda sedan sommaren 2009 borde jag verkligen gå. Min kropp och mitt psyke behöver det!


Decision day

Efter dagar med spöregn vaknade jag upp till en klarblå himmel samt strålande sol. Började dagen med ett stort leende som försvann lika snabbt som jag satte mig på spinningcykeln. Passet var riktigt hårt och instruktören slängde in lite humor här och där som höll på att få oss att ramla av cyklarna.

Tillbaka i skolan var det idag decision time. Idag började nämligen vår tävling i Strategic Marketing. Tävlingen pågår i 8 veckor och vi jobbar i en simulering, där vi är ett företag med ett gäng produkter som konkurrerar med 5 andra företag. Vi måste ha koll på finansieringen, R&D, marknadsföringen, HR och en massa annat. Det är verkligt och intensivt och varje vecka måste vi ta nya beslut, följa vår strategi och analysera konkurrenterna och deras aktiviteter. Vi höll redan idag på att göra en stor blunder som vi räddade upp i sista stund då vi fick för oss att gå igenom prisnivåerna en extra gång. Det visade sig att vi hade satt ett pris på en av våra produkter utanför prisintervallen med 50 cent. Hade vi inte upptäckt det hade vi inte sålt en enda produkt...puhu, är allt jag har att säga =)

Nu ska jag svara på de sista frågorna i Business law inför veckans tutorial sedan ska jag unna mig själv ett par avsnitt av någon dålig serie tror jag, kan behövas på en måndag.

Nu vill jag ha sol!

Kollade precis väderrapporten för veckan och det sägs att det ska bli sol på tisdag och onsdag. Vet inte vad man ska tro efter 2 veckors regn men man kan ju alltid hoppas...


Internet fungerar igen!

Sitter just nu i bibblan på skolan och slutför min att göra-list för dagen. Jag har känt mig handikappad i månader eftersom internet på min laptop inte fungerat på campus. Det har varit någon inställningsfel som IT-centret på skolan försökt lista ut och idag lyckades jag äntligen få igång allt. Det känns underbart att kunna sitta på skolan med sin egen dator och faktiskt maila folk hemma i Sverige och ha möjligheten att använda åäö.


Regn och åter regn

Nu är det två veckor sedan jag var i Sydney och träffade Kirran. Det ösregnade dagen jag kom hem och sedan dess har vi inte haft sol. Jag är rent ut sagt trött på allt regn, jag vill ha sol! En av anledningarna är att jag vill att min tvätt ska torka. Jag har nu haft ett par klädesplagg hängandes i dagar ute på klädlinan pga att de aldrig hinner torka.


Sköna kontraster

Såg att Kirran varit i farten och tagit riktigt sköna bilder, en av mina favoriter...snacka om kontraster!



Foto: Kirran

It feels like home

Titta vad jag fick i brevlådan!

It feels like home

Intressant konst

Ibland upptäcker man saker man tidigare inte lagt märket till trots att man gått förbi samma vägg säkert 50 ggr. Jag vet att skolan har rätt intressant konst på väggarna och igår noterade jag två stycken tavlor som jag bara stod och stirrade på, som värsta konstnörden =)


Träningsvärk

Det känns att jag lever, har träningsvärk i hela överkroppen efter gårdagen dubbelpass. Mötte upp Basia och Sunni på gymmet för ett Body Combat pass där fokuset låg på slag och sparkar. Att hoppa runt på tå i 60 minuter tar på krafterna kan jag lova men det var riktigt skoj. Bra musik, grym instruktör och krävande för hela kroppen...helt klart ett av min favvopass so far.

Efter passet stannade vi kvar för att testa på Zumba. Jag hade ingen aning om att man kunde bli så trött av att dansa. Höfterna fick jobba och det var en skön blandning på folk i rummet, men alla hade en sak gemensamt...leendet! Jag svettades, men ständigt med ett leende på läpparna. När man väl kommit över känslan av att ha noll koordination och bara låter kroppen göra vad den vill, har man riktigt skoj.

Om ni inte testat Zumba innan, gör det...riktigt roligt och svettigare än vad ni tror =)



RSS 2.0