Destination New Zeeland

Jaha, svårt att greppa att jag faktiskt är klar med skolan, ett år av studier och en livsstil som jag faktiskt lärt mig älska är över. Antar att det är dags att gå vidare till nästa steg i livet, vad det nu är...

Just nu sitter jag och packar, ska slänga ner påskäggen i resväskan och bege mig till Brisbane för att flyga till Nya Zeeland och träffa Shelley. 7 år har gått sedan vi befann oss i USA och jag gav henne mitt ord på att jag en dag kommer och hälsar på, den dagen är nu här!

Musiken som pumpar ut i högtalarna medan jag packar, min nya favoritlåt (en låt som säkert de flesta andra hört i månader...haha, ligger lite efter!)


Snart är allt över

Solen skiner och jag sitter här med 5 timmar kvar innan min sista tenta drar igång. Tentan är det sista provet jag gör på Bond University, så om ca 8 h är jag klar och har en bachelor med major in marketing (förutsatt att jag klarat alla prov vill säga). Det känns lite märkligt att snart vara klar men samtidigt är jag så trött på allt pluggande, behöver ett break. Lyssna bara på det här; det tog mig 15 minuter att öppna tonfiskburken idag med husets konservöppnare, jag provade alla vinklar som gick och slängde till och med burken i backen...haha, har varken tålamod eller hjärnceller kvar =)

Dags att dunka huvudet i bordet och mangla in några Information system-termer till...
I am getting closer...

Milen, allt för att slippa plugga

Just nu verkar alla mina vänner vara klara med sina tentor, den enda som fortfarande sitter och pluggar är jag. Just nu vill jag bara att det ska vara onsdag kväll och allt ska vara över. Gårdagens statistiktenta var den värsta tentan ever, fattade inte speciellt mkt så vi får väl se hur det går, hoppas jag blir godkänd iaf.

Imorse var jag på gymmet och sprang milen, allt för att slippa plugga. Jag känner mig själv så väl, snart kommer jag säker även att börja storstäda...

Sista rycket nu, lika bra att försöka avsluta allt på ett bra sätt.


Grattis till SM-guldet

I år var första gången på säkert 7 år som jag missade innebandyfinalen hemma i Sverige. Enda sedan jag själv fick uppleva två finaler med Balrog har det varit lite av en tradition. I år hade jag dessutom gamla lagkamrater som stod på finalgolvet och slet. Jag är så glad att de även lyckades vinna, så ett stort grattis till Djurgården!

Stort grattis Lisa!
Bild lånad av Lisa

Tack för allt pepp och pushande

Imorse var jag på mitt sista RPM-pass med favoritinstruktören, jag är tydligen inte den enda som tycker att hon är bäst, hon ska tydligen vara Guld kustens bästa. Hur som helst så lyckades hon åter igen pusha oss till max och det kändes lite märkligt att efter passet tacka henne för att hon i månader "pushat-mig-så-det-känts-som-att-benen-har-gått-av" och att jag har uppskattat varje pass. Eftersom jag tycker vi människor är för dåliga på att faktiskt berätta för andra när de gör någonting bra, kändes det viktigt att berömma och faktiskt låta henne höra hur bra hon är på det hon gör. Jag kommer iofs att ha henne redan på onsdag igen, fast då i Body pump, sedan är det goodbye till gymmet och alla härliga människor som jag träffat under mina månader där.

Gymmet och alla trevliga människor är helt klart något jag kommer att sakna!


Vill ha onsdag kväll

Just nu vill jag bara att det ska vara onsdag kväll. Anledningen är enkel; då är jag klar med skolan!
Har suttit i timmar idag och försökt mig på statistikplugg, det märks att jag inte är van att sitta och räkna så länge, är helt färdig i huvudet. Jag har min statistiktenta imorgon och sedan en tenta i Information systems på onsdag, then I am done.

Måste försöka hitta tid att börja packa lite också för min tripp till Nya Zeeland, ska ju spendera påsken där. Det ska verkligen bli såååå skönt.

Här, i Wellington kommer jag att befinna mig från torsdag nästa vecka

Dagens aha-upplevelse

Det har varit lite dött här på bloggen under de senaste dagarna, inte så konstigt med tanke på att alla exams börjat samt att inte så mycket annat än plugg har stått på agendan.

Idag hade jag min första exam i Consumer behavior. Fick mig en riktigt aha-upplevelse, insåg nämligen att det är roligt att skriva examen när man faktiskt kan innehållet...haha!. Som ni förstår gick det riktigt bra (kändes så iaf), vilket känns skönt. Ska fira dagens prestation med att gå till affären och handla middag för att sedan gräva ner mig i statistiken. Ska försöka bli BFF med min miniräknare innan måndag, kan behövas för att inte trassla in mig i problemen. Men tack vare Ellen och hennes tidiga examenpresent kommer jag nog ta mig igenom även måndagens statistiktenta. 1000-tack Ellen, inte visste jag att 2 A4-papper skulle kunna spara mig dagar av plugg!

Kanske dags att ta sig i kragen, klä sig varmt och promenera till affären.

Detta är vad som väntar mig denna lördag kväll

Brandlarmet gick

Imorse drog alla tentor igång, de stora kurserna är först ut. Jag hörde rykten om att brandlarmet gick, 45 minuter in. Alla fick lämna sporthallen och gå utanför och vänta, men ingen fick gå tillbaka in och fortsätta skriva. Ledningen hade nämligen fångat några studenter på film som fuskat i väntan på att få komma tillbaka in igen. Låt mig säga så här, jag skulle inte vilja vara i deras skor just nu...

 


Allt och inget

Det har varit ett par händelserika dagar under den senaste veckan. Häromdagen fick jag ett intressant sms från Elin, min flatmate. Hon skrev att om jag ville bli hög var det bara att gå ner till köket, vår flatmate hade besök av en amerikansk tjej och de fick för sig att baka haschbrownies. Ja ni läste rätt, hur j-la dum får man bli...orkar inte ens skriva om det.

 

Det har ju varit plugg på skolan mer eller mindre under den senaste veckan. I allt pluggande glömmer man bort att äta och sömn existerar knappt, ligger väl på 4-5 timmar i snitt per natt och jag har nu blivit som en pensionär som sover middag. Här om dagen bjöd skolan på cheezeburgare och Redbull vid 21.30 tiden, perfekt för oss som glömt äta. Helst sjukt egentligen att vi köade i 30 minuter för två burgare. När tjejen kom med burgarna blev folk som galna, var som om vi aldrig sett mat innan, folk tog typ lådan från tjejen och bara slet i varandra för att få en gratis burgare. Jag drack en Redbull för första gången på väldigt länge och det märktes kan jag säga, kände mig yr och hela min kropp reagerade. Konstaterade att Redbull inte är min grej!

 

Det var en del personer som väntade på gratis nattmat

 

Annars ligger allt fokus just nu på pluggandet, jag försöker bara se till att avsluta mina studier på ett bra sätt. Jag känner mig mer avslappnad inför sluttentorna än tidigare, orkar inte stressa upp mig, det får liksom gå som det går. Men i allt pluggande måste jag säga att det känns jättemärkligt att allt snart är slut...


7 dagar kvar

Då var det bara 7 dagar kvar på min Bond University-tid. På dessa 7 dagar har jag:

1 rapport
1 presentation
3 final exams

Imorgon blir jag förhoppningsvis av med iaf de två översta uppgifterna. Det känns lite konstigt att tiden börjar rinna ut, ett år har bara försvunnit. Men jag antar att tiden går snabbt när man har skoj, även om tentaplugg inte är något som förknippas med ”skoj”.

Får skriva av mig mer senare, måste få ett par timmars sömn innan min 08.00 presentation imorgon. Tack och lov har jag svenskgänget (Sara & Louise) att luta mig mot, it is time for us to shine!

God natt!


Likheter mellan tentaplugg och en lång flygresa

I brist på tid lånade jag Ellens underbara och helt sanna text:

Idag upptäckte jag att det finns flera likheter med tentaplugg i biblioteket och en lång flygresa.

*Måltiderna är höjdpunkten på dagen.
*Folk ser allmänt uttråkade ut.
*Titt som tätt så är människor uppe och går för att sträcka på kroppen.
*Att gå i strumplästen verkar vanligare än att gå i skor.
*Nästan alla har hörlurar i öronen.
*Man vet knappt om det är morgon eller kväll eftersom hjärnan är helt f**ked up.

Ps. en hel del saker har hänt under de senaste dagarna, ska försöka få ner allt i ett inlägg så snart jag får lite tid över. 


Börjar jag bli gammal?

Min sömn denna vecka har varit helt rubbad. Jag har sovit alldeles för lite och stressat runt som en dåre. Fredagar är den enda dagen i veckan som jag är ledig och kan sova ut på, nä då bestämmer sig min kropp att jag ska vakna runt 05-tiden (efter 5 timmars sömn). Kunde inget annat än att gå till gymmet och joina alla morgonpigga människor. Min fråga är nu om jag börjat bli gammal och knappt behöver sova eller om jag fortfarande går på högvarv...

Det här är nog jag om några timmar...

Standardfras vecka 12

Jag träffade Ellen vid skolans printer och hann snacka en kortis medan vi båda skrev ut papper. På väg ut träffade vi Frida men det blev lite av vår standardfras vecka 12 på Bond;

"Heeej, jag hinner inte prata" (samtidigt som man springer vidare)

Tragiskt men sant!

 


Lite sömn

Den här veckan har varit jobbig, speciellt för min kropp. Man kan väl lite lätt påstå att min kropp sats på prov. För lite tid, för mycket att göra och för lite sömn och mat.

Vi hade en stor presentation igår och har fortfarande rapporten kvar att göra innan veckan är över. Man kan säga att jag gjorde 95 % av allt inför presentationen och det här var en grupp assignment. Det är helt sjukt att jag egentligen gjorde allt jag gjorde, fattar inte att jag hann. Jag satt ca 12 h med alla grafer från vår survey. Det blev ca 40 grafer och sedan kom läraren med lite yttligare information vilket gjorde att jag fick lägga ytterligare tid på skapa fler grafer. Med 24 timmar kvar innan presentationen, hade vi fortfarande inte börjat med powerpointen eller börjat skapa vår video vi skulle ha i presentationen. Eftersom jag är den person jag är och mina gruppmedlemmar inte så skarpa när det gäller deadlines fick jag göra hela powerpointen samt filmen. Det enda mina gruppmedlemmar gjorde var deras bullet points för vad de skulle säga. Bra fördelat eller hur?

Klockan 03.30 i onsdags natt skickade jag över den slutliga powerpointen till alla och då hade jag inte börjat på videon än. Kunde inte hålla ögonen öppna och vaknade i chock torsdag morgon, då var jag sen till min 08.00 lektion och hade hela videon kvar att göra. På något märkligt sätt lyckades jag göra klart allt i tid men hade då inte satt ihop något att säga till presentationen. För första gången sedan jag började på Bond freestylade jag totalt under min del på presentationen. Tack vare att jag hade gjort typ allt kunde jag bara prata på till alla grafer och lägga till info på ställen de andra inte hade tänkt på. Jag gjorde nog min bästa presentation någonsin, hann inte ens bli nervös!

Har en intressant grupputvärdering (där vi ska betygsätta alla i gruppen utifrån deras arbete) att göra om några dagar ...


Ny ägare

Det mycket att tänka på när man är klar med skolan, en massa avtal att säga upp, papper ska signas och saker att säljas. Idag bytte min cykel ägare, men allt kommer vara sig likt, det kommer fortfarande vara en svenska som glider runt sittandes på den rosa sadeln. Skönt att få ticka av den boxen på min ”to do”-list.


Dagens statement

"Life is not about finding yourself, life is about creating yourself"



Hämta mitt visum

Imorgon bär det av till Brisbane igen för att hämta ut mitt visum. Ska sätta mig på bussar och tåg, man tror fasiken att det är närmare än vad det är, det tar ju trots allt någon timme. Inser rätt snabbt att jag inte orkar pendla längre, been there done that i alldeles för många år för att tycka att det är skoj. Imorgon hoppas jag att mitt lokalsinne hjälper mig lite på traven så att jag hittar fram på en gång, orkar inte gå vilse igen.

Det är helt sjukt hur tiden bara går, nu är det bara 15 dagar kvar med skola och sedan får jag njuta av lite ledighet.


I am confused!

Idag hade vi vår sista tutorial i statistics och låt mig säga så här, jag är mer förvirrad nu än innan lektionen. Det var inte bara en formel att gå igenom och kunna, utan hela tavlan var full...haha, tur att jag har en god marginal inför sluttentan...


Beröm

Datanörden i mig log i morse...

Idag hade vi vår sista Information system klass. Allt jag behövde göra var att sitta och lyssna på några presentationer samt bedömma dem, lätt som en plätt. Vi fick sedan veta hur vi ligger till rent betygmässigt inför sista tentan. När det var min tur blev jag generad, min lärare gav mig en massa beröm och sa att jag var en av hennes top 2 elever vad gäller de arbeten vi gjort både på lektionerna samt inlämningarna. Hon var noga med att påpeka att hon har tre klasser...haha, bättre start på skoldagen går knappast att få... sjukt nöjd!



Jag och Sahara fick HD på vår presentation om smart cards som vi gjorde förra veckan...wihoo!

9h i excel

Min dag har bestått av 9h av excel och skapande av grafer till vårt Consumer behavior arbete och presentation. Man kan väl säga att mina gruppmedlemmar kom överrens om att jag var bäst på att göra graferna och i utbyte slipper jag skriva itill rapporten. Det tyckte jag lät som en bra deal så dagen har som sagt spenderats i excel. Har ca 4 grafer kvar sedan får jag gå och lägga mig. Det kommer säkert bli en och annan correlation till för att höja vårt betyg + att vi ska göra en liten kortfilm som jag självklart har tagit på mig att redigera. Allt ska vara klart till på torsdag så det är ingen vila ingen ro...

17 dagar kvar till graduation!


Consumer behavior race

Ska dra till skolan om bara några minuter, en heldag med Consumer behavior väntar, vi har både presentation och rapportinlämning veckan som kommer. Så idag måste börja använda all data vi samlat ihop och analysera hela skiten, spela in en kort film (kommer bli skoj) och sedan skriva rapporten. Jag tror det kommer bli en lång dag i skolan så det är lika bra att börja förbereda sig.


Häng med girlsen

Den här terminen har bara försvunnit och jag har knappt sett Sunni och Basia, tjejerna jag har hängt med sedan jag kom hit för ett år sedan. Så igår hade vi lite av en spontankväll, jag drog över till deras place och vi satt och pratade i timmar och såg en film, eller jag låg och sov filmen igenom. När jag kom hem insåg jag varför, klockan var 03.45. Vet inte hur det går till men varje gång vi tjejer ses är jag hemma efter 01.00.

Basia berättade att hon nu ev kommer satsa på modellandet i 6 månader för att se vad som händer och jag är så glad för hennes skull, ska bli suprtskoj att följa. Jag älskar hennes senaste jobb åt David Jones där hon spontant började posa med en hund som kom inspringandes i studion. Snacka om att bilden representerar hennes rätt jag =)


20 dagar till examen

Om 20 dagar tar jag examen, det är ju helt sjukt, ett år har bara försvunnit! Fatta känslan jag kommer ha i kroppen när jag lägger ner pennan för sista gången den 20 april ca klockan 20.30. Jag kommer vara sjukt stolt över att äntligen vara klar med skolan.

Men innan jag ska njuta är det dags att jobba stenhårt på upploppet, vill ju inte snubbla på mållinjen =)


Data entries

Jaha, tillbaka i skolan igen, ingen suprise så här sent på terminen. Började redan i går men ska slutföra alla data entries från våra två frågeformulär, 75 + 80 st. Sjukt jobbigt för hjärnan att sitta och knappa in 1,2,1,1,1,2 osv på en massa frågor, ett fel och man måste gå tillbaka och kolla igenom siffrorna igen. Jag är ju lite konstig men jag tycker det är rätt avkopplande att lägga in datan i excel. Antar att det är därför jag tog på mig just den delen, lite musik i öronen och ordning på papprena sedan är det bara att köra.


Blir väl en sådan här om ett tag så hjärnan får vila lite

RSS 2.0