Pt-Ben var i farten

Imorse var jag på gymmet för pass två med Ben. Förra veckans pass gav mig träningsvärk i 4 dagar, kände muskler jag inte visste existerade i min kropp. Dagens pass hade samma upplägg men med nya övningar, känns bra att jag nu har ett par pass jag kan göra själv för att få lite variation i träningen.



Helgens...

godaste: tacomiddagen hemma hos Sunni och Basia

roligaste: videoredigeringen

jobbigaste: rpm klassen klockan 07.15 i lördags morse, speciellt eftersom jag kom hem 02.00

överraskning: fick mail från en av mina lärare som givit mig 2 extra betygspoäng (kan max tjäna ihop 3p under terminen). Han bad oss att skicka in bidrag till hand blogg, som även fungerar som en del av vår undervisning. Våra bidrag ska vara relaterade till analyser och research av olika slag och jag hade två saker på lager som jag skickade. Skoj att det gav resultat!

som-jag-har-väntat: Biggest loser drar igång ikväll, gissa om jag kommer sitta redo i soffan

inbjudan: en svenskfest står på agendan om någon vecka...skoj!

skratt: när jag läst Kirrans uppdateringar på twitter

äntligen-borta: träningsvärken från mitt pass med pt-Ben, tog bara 4 dagar...helt sjukt!

Dags att ladda för en ny vecka!

Ny cykel

Jag lämnade in min cykel i förra veckan för reparation (läs: fel på växlarna) och skulle hämta den i fredags, vilket jag gjorde. Jag hann inte ut längre än till parkeringen då jag insåg att cykeln fortfarande inte var fixad, trots att deras reparationskille varit där. Jag vet inte vad han sysslat med men han kan omöjligt att provat att cykla iaf. Hur som helst så gick jag tillbaka och efter lite fix och trix fick jag mig en helt sprillans ny cykel. Tack sa jag och trampade hemåt!


Videoredigering

Fick låna Sunnis Mac för att redigera lite i imovie. Jag älskar verkligen att få sitta och pilla med redigeringen, visst det tar tid, speciellt för mig som är så petig med allt, men det är själva känslan av att få skapa och få utlopp för kreativiteten som jag älskar. Det blev en del testkörningar och lek innan jag kom igång på riktigt och faktiskt slutförde videon, blev riktigt nöjd med slutresultatet.


Besökte mina partners in crime

Har varit hemma hos Sunni & Basia under helgen, Sunni har precis kommit tillbaka från Norge och Basia kommer idag, så skoj att träffas igen. Det hinner hända en massa under 5 veckor kan jag lova. Med jetlag i kroppen för Sunni blev det inte mycket mer än filmtittande, middag och en massa massa snack.

Sunni och Basia bor så himla fint, känns nästan som om man är på semester när man kommer dit.
Poolområdet

Deras utsikt från balkongen är det inget del på.
Området har byggt en egen liten sandstrand
"Stranden" fortsätter runt huset, riktigt coolt faktiskt
Det kallas waterview =)

Man vet..

...att min flatmate ska ut på jakt (läs: festa och ta hem en brud), för det luktar deodorant ända ut på gatan.

...att min flatmate är hemma, för dörrarna står på vid gavel, hip hop musik skriker i hela området

...att min flatmate lagat mat, för all färdiglagad mat står på spisen...i dagar efteråt

...att min flatmate har tvättat, för jag får ALLTID ta ut hans kläder från tvättmaskinen för att kunna tvätta mina...ibland ett par dagar efter själva tvätten

Jaha, då vet ni det ;)

Australian day

Imorgon är det Australian day och alla är lediga förutom Bond förståss. Jag har en lektion från 16-18 vilket har sina för- och nackdelar. Jag hinner iaf sola, bada och njuta av vädret och allt sällskap innan det är dags att göra lite nytta.

Nya muskler

Efter plugget hade jag en pt session inbokad på gymmet. Det blev cirkelträning och jag insåg rätt snabbt att jag fick använda nya muskelgrupper som jag inte ens visste existerade i min kropp. Fy fasiken rent ut sagt, jag kommer ha träningsvärk el grande i morgon kan jag lova. Det har nu gått ca 6 timmar sedan passet och jag har redan svårt att lyfta mina armar...herregud, bara jag inte får träningsvärk a lá "kan-inte-sätta-mig-på-toa"....been there done that och jag hoppas jag slipper den träningsvärken för resten av mitt liv.


Pissmyror

Igår blev jag biten av pissmyror under lunchen när jag satt i gräset, det gjorde verkligen skitont. Imorse när jag vaknade hade baksidan av mitt lår svullnat upp och nu har jag fått som tre stora bölder. Om det inte blir bättre blir det till att besöka apoteket för lite salva. Vem hade kunnat ana att pissmyrorna i Australien hade sådan påverkan...


Varmt varmt

Idag måste det ha varit värmerekord sedan jag kom hit, skit vad varmt vi har haft det rent ut sagt. Jag har ingen termometer men jag pratade med Kirran igår och i Sydney skulle det blir 32 grader. Jag vet att jag inte ska klaga med tanke på att alla svenskar där hemma sitter och fryser och svär. Men solen här i Australien borrar ner sig i huden och man liksom känner hur det bränner. Jag är ändå van med solen i Thailand och går alltid med solskyddsfaktor 30, spelar ingen roll hur brun jag må vara.


Älskar måndagar numera

Jag älskar måndagar just nu, har bara en lektion mellan 14-16 så jag hinner ta sovmorgon, gå till gymmet och bara ta det lugnt. Dagar med sol hinner jag till stranden eller köra poolhäng innan lektionen, rena lyxlivet ;)




Idag var jag uppe med tuppen, vinkade av pappa och gick sedan till gymmet för ett rpm-pass. Mötte sedan upp Louise för en lunch och vi blev sittandes under ett träd på campus i timmar, snackade om allt mellan himmel och jord. Roligt att världen är så liten, Louise känner Kirran sedan tidigare och har dessutom gått i samma klass som min bror.

Vecka två är igång


Foton och videoinspelning

Idag hann jag med att fota lite på campus för mitt miniprojekt samt spela in en kort kort video innehållandes gröna, blå, oranga och gula m&m...inget fel på kreativiteten här inte =)

Poolhäng

Efter morgonens rpm-pass blev det poolhäng någon timme. Tack och lov för mina hörlurar för idag var poolen full med "skrikande" ungar.

Blå himmel

Min hatt och mina solbrillor fick stanna på land

Varför kolla in i kameran när man kan kolla bort =)

Middag med la´familia

Kom precis hem efter en middag med mina föräldrar samt mina norska flatmates. Vi gick till Market Square och besökte ett italiensk hak som alltid är fullpackat med folk. Så här efteråt förstår jag varför, snacka om god mat! Jag kommer garanterat gå dit igen, skönt med ett bra matställe nära hemmet med ok priser.


Harbour Town Outlet

Idag var vi iväg till Harbour Town outlet för att kolla runt lite. Jag hade bara hört talas om stället och jag måste säga att jag blev lite besviken, vet inte vad jag hade förväntat mig men var inte helt nöjd. Nu har jag iaf varit där, vi hann även med och se en hel del av Guld kusten eftersom vi råkade sätta oss på en buss på vägen hem som gick runt halva jorden, jag hann till och med ta en liten powernap =)


Biggest loser is back!

Äntligen!

Sedan början av december har de visat teasers på tv från den nya australienska säsongen av Biggest Loser. Programmet är ett av mina favoritprogram och nu, ca 2 månader sedan första teasern har de äntligen lagt till ett startdatum. Nästa söndag kommer jag att sitta bänkad för den här säsongen är allt annat än vad vi sett tidigare i något land som sänder Biggest Loser. Fyra familjer, fyra tränare som alla måste bo hos varsin familj i en vecka och ÄTA precis vad de äter...haha, kan ni fatta va bra tv det kommer att bli. Såg även något om att tränarna måste väga in sig...intressant och se hur mycket det gått upp på en vecka =)


Helg

Första veckan av uni är över, snacka om uppvärmning. Har en bra mix av ämnen och lärare och som vanligt fredagar ledigt. Med andra ord har jag tagit helg nu...tjohooooo!

Hoppas på bra väder i helgen, veckan hittills har ju varit kanon så det är bara att hålla tummarna.


Man tackar

Idag vaknade jag upp till sol och drog i väg till gymmet för ett pass med rpm. Sedan blev det poolen för hela slanten, trodde att min lektion började 14.00 men tydligen hade jag kollat fel så jag fick lite extra tid att leka i poolen. Passade på att plugga lite...plugg aussiestyle!


I love rpm

Under mitt sommarlov har jag tränat en hel del och fått en ny favoritklass, rpm. Jag har kört en hel del spinningpass i mitt liv men det är något med klasserna på mitt Fitness First gym. Instruktörerna får mig att pressa mig till max, precis det jag hade svårt med när jag började träna själv, efter år med lagidrott. Antar att jag behöver den där känslan av att träna i grupp för att kunna pressa mig och bli bättre. Jag brukar aldrig svettas så det droppar om mig men nu när jag blivit trogen rpm har jag en pöl på golvet när jag är klar (kanske var mer information än ni behöver, men ni fattar vad jag menar iaf).

Det har nästan blivit som en drog att få trampa tills luften tar slut!


Har ni gått fel?

Idag under statistics workshopen satt jag och några andra och småpratade och satt allmänt och var glada, detta var innan läraren kommit in i klassrummet. Plötsligt kom en man in och kollade på oss och slängde ur sig:

Läraren- har ni verkligen kommit rätt? Ingen ler när de vet om att det här är statistics...

Vi fattade inte först om han skämtade eller var seriös men det visade sig att han var världens skönaste lärare, en perfekt lärare för ett ämne som statistics. Jag har en känsla av att vi kommer fortsätta le i den klassen, trots att det är statistics.


Från 0 till 100

Idag var det dag två i skolan och jag hade 3 lektioner med start 8.00. Det var verkligen full rulle och det känns verkligen som att jag gått från 0 till 100 på två dagar. Min hjärna har verkligen gått ner i varv under semestern och nu ska jag plötsligt sitta och lyssna och ta in en massa information igen, inte det enklaste. Jag kom hem vid 14-tiden och var helt slut i huvudet, antar att det bara är att vänja sig.

Till min glädje var Sara i två av mina klasser så nu har jag lite svenskt sällskap också, inget jag är van vid efter två terminer på Bond.

Imorgon har jag bara en lektion och ska ta mig en lång sovmorgon, det är jag värd efter idag.

Fix och trix

Det känns verkligen att jag haft semester, min hjärna och effektivitet är inte riktigt på topp. Har suttit och fixat med en massa papper för de olika klasserna, lagt upp de böcker jag vill sälja på skolans onlinesite, skrivit ut lecture slides och skrivit en "att göra"-lista för imorgon.

Imorgon börjar jag 8.00 och har sedan tre lektioner i följd vilket göra att jag är klar vid 14.00. Det sköna är att jag då har avklarat halva veckans klasser.

Time for bed!

Hoppas solen skiner imorgon också

Första dagen på sista terminen

Idag var det dags för skola igen, jag hade bara en lektion (Information systems). Vi pratade om Twitter och Iphone och den teknologiska utvecklingen så jag trivdes och hade riktigt skoj. Kände igen en hel del personer från min HR grupp förra terminen men annars var de flesta nya ansikten. Det var äntligen lite liv på campus även om man märker att långt ifrån alla har kommit tillbaka från sommarlovet.

Vår lilla lektionssal för Information systems

Jag har de flesta av mina lektioner i byggnaden på andra sidan vattnet

Vi har haft riktigt kanonväder idag

Time for uni

Dags att hoppa i skorna och gå till uni

The Dilemma

Idag var vi på bio och såg filmen The Dilemma med bland annat Vince Vaughn. Jag kan ju inte säga att det var någon kanonfilm direkt, men stolarna (läderfotöljer) i biosalongen var grymt sköna iaf =)



Vad är nu detta?

Imorse hade vi en ny djursort på besök. Har aldrig sett något liknande, men samtidigt kunde jag inte släppa ögonen ifrån "pinnen". Snacka om att smälta in i omgivningen...


Sista lovdagen

Sista dagen på lovet och jag har haft en kanondag. Började med sovmorgon, en timme ute i solen följt av shopping, lunch och bio.


Kändes nästan som att inköpen hade en sak gemensamt...solsemester, fast nu för tiden är det ju mitt liv ;)

Nu är något fel

Min väckarklocka står på 06.00 men jag vaknade redan för en stund sedan (runt kl 05.00) och kunde inte somna om. Någonting måste vara riktigt fel med mig eftersom jag aldrig brukar ha svårt att sova och framförallt snooza. Jag vaknade redan vid 04.00 av att min kära flatmate kom hemdragandes med någon brud (då var den karusellen igång igen och skolan har inte ens börjat...). Ska äta lite frukost och sedan blir det gymmet och spinningpasset som startar vid 07.15. Inte trodde jag att jag frivilligt skulle gå på spinning en lördagmorgon klockan 07.15...skönt att jag bara har ca 100 meter till gymentrén.


Sommarväder

Under de senaste dagarna har vi haft kanonväder, riktig sommarvärme. Vi har ju inte varit bortskämda med sol och värme under de senaste månaderna, jag måste erkänna att jag stundtals fortfarande har lite svensktänk, så fort solen skiner måste jag vara utomhus och njuta. Så både igår och idag har jag legat vid poolen med musik i öronen och bara njutit.


Starten närmar sig

Idag tog jag mig till skolan för att se att min betalning gått igenom, alltid skönt att få det bekräftat även om summan gör mig lite smått galen. Det var iaf sista gången jag behöver betala en terminsavgift...thank god!
På vägen hem träffade jag min amerikanska granne Brookie och hon presenterade sin nya flatmate. Roligt med lite nytt folk på gatan, blir säkert lite häng på andra sidan staketet under de närmaste månaderna.

På måndag drar allt igång igen, känns faktiskt lite skönt och speciellt nu när jag vet att det är sista terminen. Blir skoj och se om man hamnar i samma klass som någon man redan känner eller om det blir till att memorera en massa nya namn och ansikten.


Känns som en actionrulle

Det är svårt att tro att alla TV-bilder från Brisbane är på riktigt, känns som en actionrulle. Jag får lite samma känsla som när jag satt och tittade på sändningarna från 9/11, den enda skillnaden är att jag nu befinner mig i samma land och stat som det som sker.

Vi har fått veta att vårt område inte förväntas att påverkas av översvämningarna men man ska aldrig säga aldrig, just nu verkar allt möjligt. Man märker redan nu att vi alla påverkas, våra mataffärer har inte speciellt mycket på hyllorna, matställen som t.ex Subway har inte fått grönsaksleverans på flera dagar, vilket påverkat deras försäljning.

Det som nu också kommer fram är alla de hälsorisker som kommer i och med översvämningarna. Mosquitos med denguefever har exploderat, skitigt vatten och även giftiga djur. Idag har man tydligen även sett en haj i vattnet...som sagt kaos med stort K.

Imorgon ska Brisbane river nå sin peak, 5.2 meter (detta utöver det vanliga djupet). Tänk er att hela Stockholm skulle ligga under vatten...

Trots allt kaos så ska de ansvariga för Queensland ha all beröm de kan få, de sänder dygnet runt, sover knappt och informerar och håller folk så lugna som det går. Alla hjälper till och Brisbane community kommer gå stärkta ur det hela, även om det känns lite hopplöst just nu.


Brisbane drabbat

Allt handlar just nu om regn, väder, översvämningarna och evakuering. Timme efter timme kommer nya rapporter om ställen som måste evakuera. Det kommer nya siffror om antal dödsoffer, people missing och antal personer som förlorat sina hus...riktigt tragiskt. En sak som jag verkligen uppskattar och tycker är extremt bra är Queenslands kvinnliga minister som varje timme håller nytt infomöte i TV. Hon har inte sovit många timmar under de senaste dygnen och ger alla den information vi behöver. Jag kan bara relatera till tsunamin i Thailand där det tog timmar, dagar innan bra information kom ut. Visst, alla drabbade svenskar befann sig inte i Sverige, vilket ledde till viss brist på info, men i det stora hela är det hela väldigt strukturerat och australienarna är väldigt öppna med all information

.

Inspiration

För ett par veckor sedan hittade jag en kille på youtube som höll ett föredrag inom sociala medier. Han hade riktigt sunda tankar men det som fick mig att fortsätta kolla på klippet var hans passion, naturliga sätt att vara sig själv och gå rakt på sak och strunta i all bull s""" . Killen heter Gary Vaynerchuk och idag köpte jag hans bok i ljudboksform; Crush it!

Time to get inspired!


Studenterna känns bara yngre och yngre

Idag var jag en vända till biblioteket på skolan för att leta rätt på en bok. Eftersom det är O-week just nu springer det runt en massa förvirrade studenter som varken vet in eller ut, precis som jag var för 8 månader sedan. En sak jag märkte var att det allra flesta kändes som 17-18 åringar, det känns som om de bara blir yngre och yngre för varje termin (läs: det kanske är jag som börjar bli en gammal kärring).

En vecka kvar sedan sitter jag i skolbänken igen...för sista gången (förhoppningsvis)!


Betyg och nya kurser

Egentligen skulle betygen för förra terminen ha publicerats på måndag men jag fick mina redan igår. Tog mig en snabb titt och är glad att jag klarade mig igenom ytterligare en termin. Nu har jag en sista termin och fyra nya ämnen att slutföra sedan är det nog färdigt med pluggande för min del.

Jag ska under denna termin läsa:
1. Consumer behaviour
2. Market research & analysis
3. Business Information systems
4. Statistics

Jag tog mig en titt i min statisticsbok och jag inser ju redan nu att det kommer bli mitt svåraste ämne den här terminen. Det är en massa matematiska saker som ska göras...halleluja (läs: usch-önskar-att-jag-slapp)


Inga Rihannabiljetter

Idag var jag och skulle boka biljetter till Rihannas konsert i Brisbane men eftersom det var lite sent påkommet så var allt nästan slutsålt. Hade inte direkt någon lust att sitta bakom scenen och betala hur mycket som helst, är ju student trots allt, så det blev inga biljetter. Typiskt att jag inte upptäckte konserten tidigare.

Nu får jag, Basia och Sunni fila på någon annan idé...någonting måste vi ha att se fram emot den här terminen!


Nytta i regnet

Det spöregnar här idag, ryktet säger att det ska göra det i en vecka, känns lagom skoj. Men man får ju passa på att göra lite nytta i regnet så idag har jag dragit igång med att sortera och flytta över mina bilder till en extern hårddisk. Jag håller på att sortera, ta bort och kolla igenom alla bilder, det har blivit en hel del under de senaste åren. Mellan varven hittar jag även roliga klipp från Zundatiden som jag sitter och skrattar till, härliga minnen och personer som jag saknar i massor.

Skönt att nu äntligen ha en backup på alla bilder...
Bästa gänget som jag saknar i massor!

Kan man alltid lita på

Igår när jag kom hem från stranden låg ett paket och väntade utanför dörren. Paketet (julklapp) var från mina godisänglar hemma i Sverige. Behöver jag säga hur glad jag blev över svenskt julgodis och en skvallerblaska...haha, hoppade av glädje. 1000-tack tjejer, er kan man alltid lita på!


Snart drar plugget igång

På måndag drar O-week (Orientation week) igång för alla nya studenter på Bond. Det kommer nog finnas en hel del svenskar bland dessa personer eftersom jag haft ett antal personer som mailat mig via bloggen angående skolan och livet här i Australien. Jag tror jag nämde det här innan förra terminstarten, att det är lika skoj att gå förbi plugget under O-week och se alla nya studenter springa runt som yra höns och se hur exalterade dem är. Jag brukar tänka för mig själv att vänta ni bara ett par veckor så ska vi se om ni är lika exalterade då...haha, tempot och stressen förändras snabbt kan jag lova, "smekmånaden" är över på nolltid.


Lite projekt på G

Nu när jag varit ledig i två veckor börjar det klia i fingrarna, jag älskar att ha projekt på G, att få skapa och vara kreativ. Så nu har jag dragit igång lite miniprojekt som får min kreativa sida att jobba. Med tanke på att jag bara har 4 månader kvar av skola är det nu dags att börja tänka lite framåt, för jag har en hel del "stora" beslut att ta...

Beachen blev shopping

Idag efter spinningpasset skulle vi dra till Surfers paradise och ta en sväng på beachen. Väl framme i Surfers fastnade vi i alla butiker och det som skulle bli en stranddag blev en shoppingdag.


Finbesök

Idag hade vi finbesök



Överraskande väder

Allt handlar om väder just nu, stora delar av Queensland ligger under vatten och det stora samtalsämnet är vädret...med all rätt. Vi har lyckligtvis haft ett par bra dagar nu och vattnet har börjat dra sig tillbaka men fler och fler områden i Queensland har fått evakuera.

Idag fick vi överraskande bra väder, trodde det skulle regna men till min lycka har det varit kanonväder. Har spenderat större delen av dagen på stranden. Vi tog oss en långpromenad till Nobby beach och värmen tog på krafterna kan jag lova, men jag fick en välförtjänt vila när vi väl var framme.


RSS 2.0