Behöver sova

02.45...bra jobbat!

Dags att dra sig hemåt och krasha i sängen, vore bra att få mer än 4 timmars sömn i natt...

Godnatt världen!

Behov av sömn

åhhh helvetesveckan börjar lida mot sitt slut...TACK!
Sitter just nu i skolan och försöker hålla ögonen öppna samtidigt som jag skriver på min learning journal som ska in imorgon. Jag hade ju inte speciellt långt kvar av uppgiften innan datorn ramla i golvet och dog, så nu försöker jag bara komma ihåg allt igen. Snacka om bortkastade timmar...

Idag hade jag mina två presentationer, var helt färdig när jag var klar, all energi rann ur mig. Den här veckan har varit riktigt tuff och det är bara tisdag. Jag har sovit 8h på två dygn och vill inget annat än att sova men när jag blir klar med min journal är det dags att plugga inför morgondagens tenta.

Vem sa att det var lätt att plugga?

Ps Förhoppningsvis blir det lite roligare inlägg mot slutet av veckan när jag har fått sova och blivit människa igen

10 djupa

Blir inte många uppdateringar just nu, inte mycket att hurra för...
 
 - Min laptop är död

 - Min mobil verkar vilja joina min laptop

 - Har sömnbrist

 - Har näst intill tappat rösten och har 2 presentationer imorgon

 - Kommer vara oförberedd inför mitt eftermiddagsmöte imorgon, hate it!

 - Kommer komma hem mitt i natten igen

Förhoppningsvis kommer det lite godare nyheter i slutet av veckan...fingers crossed! Om inget annat kommer jag att vara glad över att "the week of hell" börjar lida mot sitt slut.


Tur i oturen

Life sucks just nu...

Min laptop åkte i backen och dog...

Av någon konstig anledning sparade jag min CEVs uppsats (som ska in imorgon) på mailen 2 minuter innan...

Time: 01.16 och jag sitter fortfarande i skolan, j^%& laptop, kunde du inte valt en annan dag på året att hopp ner från bordet?

Ps. dessutom håller jag på att bli sjuk, bra timing på allt just nu...


En perfekt sommardag

Igår var det en perfekt sommardag, sol och klarblå himmel. Efter det traditionella lördagspasset på gymmet satte jag mig på cykeln och tog mig via Burleigh Heads till Palm beach och passade på att sola och bada. Igår slog det mig återigen hur himla bra jag har det här. Jag må klaga på hur mycket jag har att göra osv men när det kommer till att bara leva livet och njuta av allt runt omkring, kan jag inget annat säga än att jag har det riktigt bra.


Väl hemma fick jag prata med mina vänner hemma i Sverige, hade två stycket skypedejter inbokade. Det är så roligt att man plockar upp snacket som om man aldrig varit borta från varandra, riktig vänskap!

På kvällen var det tänkt att vi skulle ha åkt till Brisbane, vi var halvvägs till tåget då en av våra vänner ringde och berättade att sista tåget redan åkt. Med facit i hand kanske det var lite bra för annars hade vi kommit hem 10 på morgonen pga. usel  transportmöjligheter, inte direkt som hemma med nattbussar mm. Med tanke på att jag idag har en massa möten inbokade mm känns det rätt bra att jag var hemma vid 4-tiden och inte klockan 10.

Dags att gräva ner huvudet i min Culture and ethical value uppsats, fortfarande inte klar...

Skor i stora lass

Hemma i Sverige har jag skor, massor av skor och jag älskar verkligen mina skor. När jag flyttade hit till Australien tog jag med mig ca 5 par skor som jag har använt flitigt. Det är rätt intressant att se och uppleva hur man plötsligt kan förändra sitt behov av skor. Men jag antar att mycket handlar om väder och vind. Under den senaste tiden har jag mestadels gått runt i flippflopp, det är bekvämt och ger en frihetskänsla. När mamma här om dagen frågade mig vilka skor hon skulle ta med sig över jul blev jag nästan tyst. För sanningen är att jag inte behöver fler skor här borta, vem hade trott att jag skulle säga en sådan sak 7 månader sedan *ler*.

Materialist, ja visst!

Bara en bråkdel av alla skor där hemma

Intressant samtal

Idag har det varit full rulle och jag känner mig lite sliten både i knopp och kropp om jag ska vara ärlig. Blir nog en rätt tidig kväll så jag får sova ut innan Body jam-klassen drar igång i morgon. Jag har inte sett Sunni och Basia på evigheter känns det som så morgondagens gymbesök är ett måste.

Btw. idag fick jag ett riktigt roligt samtal som nu resulterat i ett möte som är inbokat i början av nästa vecka. The week of hell kanske får en annan vändning i slutet av veckan...

För första gången sedan jag kom till Australien är jag nu lite smånervös...haha, helt i onödan!

Hoppas på lite sol imorgon så jag får ta en långpromenad på beachen och rensa skallen en aning

Burr

Skypade med pappa idag och han visade mig utsikten från fönstret hemma i Sverige. Burr är allt jag har att säga, är verkligen sååååå glad att jag inte bor i Sverige just nu. Avskyr snö!

Föredrar min vy framför pappas


Intensiv dag

Idag var jag i plugget vid 8 och kom hem vid 19.30, en lång och intensiv dag. Mellan mina lektioner sprang jag på två möten, dels med Lisa på career center och även med student learning center. Det känns skoj att jag skapat en riktigt bra kontakt med Lisa, det har öppnat en hel del dörrar för mig och det är en kontakt att vårda. Jag tycker det är lite märkligt att fler studenter inte väljer att utnyttja de tillgångar vi har på skolan, vi betalar ju trots allt för dem. Men jag antar att vissa studenter vaknar upp veckorna innan examen och tror att de ska trolla fram ett jobb. 


Bara att hålla ut

I dag hade jag sista skoldagen innan "the week of hell" börjar. Behöver nu bara hålla ut fram till på onsdag då jag får lite andrum fram tills sluttentorna startar. De närmaste dagarna ser ut som följer:

Måndag: essay Culture and ethical values

Tisdag: 2 presentationer, Human Resource och Strategic marketing

Onsdag: tenta samt 8 veckors journal

Därefter har jag bara sammanställningen av vårt HR projekt kvar...åhhh ska bli så skönt!


Flummandet har blivit mer logiskt

Sitter just nu och skriver på min uppsats i Culture and Ethical Value. Uppsatsen är värd 30% av betyget om jag inte minns fel, så det vore ju skönt att få ett hyffsat bra betyg för att minska pressen inför sluttentan. Om jag tyckte att förra uppsatsen var flummig måste jag säga att den här uppsatsen känns mer logisk. Trodde aldrig jag skulle säga det när det kommer till mit hatämne filosofi, men jag antar att 11 veckors flummande har mjukat upp mitt tänkande =)

Vi har fått en lista med olika ämnen att skriva om och jag har valt Prisoner´s Dilemma och vad "spelet" säger om rationellt tänkande, både individuellt och kollektivt. Låter skoj va? Gillar själva ämnet men svaret på frågan är inte det enklaste att få till. Antar att min hjärna fortfarande har en bit kvar för att nå flummtoppen...


Vikten av att välja rätt grupp

Jag har under den här terminen fått uppleva hur det är att jobba i riktigt bra grupper under alla arbeten. Förra terminen hamnade jag i en del grupper där jag stod för stora delar av arbetet. Hade grupper där jag var den enda som dök upp när vi avtalat en tid, en av de värsta sakerna jag vet. Jag tog mig igenom det men fick slita hårt för det. Den här terminen såg jag till att hamna med personer som jag vet gör sitt jobb och passade på redan under de första lektionerna att kolla in vilka som verkade vara seriösa. Det har verkligen varit ett vinnande koncept! Båda mina grupper jag haft under den här terminen har fungerat kanon. Alla tar ansvar och alla erbjuder sig att fixa delar av allt jobb. Plötsligt behöver jag inte slita ihjäl mig utan bara göra min del av arbetet.

Så för att slippa huvudvärk, spara på svordomarna, slippa gråa hårstrån på ett tag och ha lite energi kvar för annat, är mitt tips att nogrannt välja sina gruppmedlemmar i början av terminen. Fast åh andra sidan lär man sig fruktansvärt mycket genom att vara med "fel" personer ;)


Vinnare!

Idag hade vi vår sista genomgång av resultatet av vår Capstone simulationtävling i Startegic marketingklassen. Det var rätt intessant och se alla beslut och omgångar från lärarens sida. Plötsligt blev det enklare att se vilken strategy de olika lagen haft under tävlingen samt alla resultat lag för lag.

Vi hade egentligen bara en omgång som vi fick "offra" bort för att rädda oss i sista omgången. Det gick enligt planerna och vi återtog förstaplatsen. Dessutom lyckades vi även ta oss in på listan över de med topp % i hela världen. Det känns roligt att allt slit och timmar man lagt ner givit resultat och att vi på det lyckades få högsta betyg gör ju inte saken sämre.

Nu har jag bara 8 veckors journal, en capstone examen, presentation för klassen samt sluttentan kvar i ämnet. Allt detta på 2 veckor...

Vi ägde Low end segmentet under sista omgången, precis enligt planerna

Week of hell närmar sig

Förra terminen hade jag en vecka som jag kallade week of hell pga. alla presentationer och arbeten som skulle in den veckan. Week of hell finns även denna termin och jag har en vecka kvar att hinna påbörja en del saker innan det är dags, följande saker står på schemat under week of hell:

Måndag:
Lång upppsats i Culture and ethical values

Tisdag:
Simulation review & rapport
presentation Human Resource för klassen samt företaget
presentation för Capstone i Strategic Marketing

Onsdag:
Capstone exam + 8 veckors journal

Torsdag:
Business law uppgifter

Fredag:
Ledig...so far!


Äntligen kom jag iväg

Igår blev det inget gym, satt i skolan och orkade inte röra på mig mot gymmet. Idag däremot var det dags för spinning och som jag tog i, började till och med svartna för ögonen. Som sagt, det är detox som gäller nu efter att tjejerna varit här, det blev för mycket av det goda. Kroppen skriker efter träning och jag längtar efter att komma in i mina rutiner igen. Förhoppningsvis blir träningen snart lite lättare, det hinner hända mycket på två veckor.

Ska nog ta och återgå till lite simmande ett par dagar i veckan, speciellt nu när vädret är så fint. SKoj med variation på träningen!

Lätt beroende av spelet 1-50

När tjejerna var här och hälsade på introducerade Mesha mig för ett spel på hennes Itouch, 1-50. Spelet går ut på att hitta nummer 1-50 i ordning på snabbast möjliga tid. Jag blev lätt beroende skulle man kunna säga och spelade så snart jag fick chansen. Jag var nere på 35 sekunder och ledde vår interna liga, men idag fick jag ett meddelande på Facebook där Mesha berättade att hon nu var ny ledare. Snacka om att tävlingsmänniskan i mig bara skriker efter att få spela igen och ta tillbaka förstaplatsen =)



Beslut måste tas

När mitt innebandyspelandet tog slut var jag rätt glad över att jag varje vår skulle slippa ta ett beslut om framtiden. Varje vår var det dags att ta beslut och jag gick alltid och funderade på vad som skulle ske, om jag skulle sluta eller fortsätta.

Nu är jag tillbaka i träsket av beslutångest och det tär på mig en aning måste jag erkänna. Men jag tror verkligen på att allt här i livet händer av en anledning, det gäller bara att ta vara på chanserna som dyker upp och som så många gånger innan kommer jag nog gå efter vad min magkänsla säger mig...


8 veckors Journal

Just nu redigerar jag en massa, igår hade min Human resource-grupp 3 timmars redigering inför inlämningen idag och nu sitter jag här igen och redigerar min 8 veckors journal för Strategic Marketing. Det känns som om det aldrig tar slut, är nu uppe i 27 sidor och har då två veckors info att lägga till. Måste erkänna att det känns som fruktansvärt mycket jobb för bara 5% av betyget. Men förhoppningsvis kommer journalen att hjälpa mig under simulationstentan nästan vecka. Sedan hjälper det ju inte att jag är en perfektionist när det kommer till rubriker, avstånd, layout mm.


Lite goda nyheter fick jag idag iaf...HD i vår simulation, vet inte än om vi knep första eller andraplatsen, men just nu känns det inte som att det spelar någon roll...är så glad att allt är över! Vi började grymt under de fem första veckorna sedan gjorde vi ett stort misstag som ledde till ett par kämpiga veckor (men bra för utvecklingen och tankeverksamheten). Vi lyckades dock rädda upp situationen och avsluta med bravur. Det blir nog en intressant genomgång under morgondagens lektion.

Tillbaka till delete-knappen!


Gymmet eller sängen?

Just nu säger min kropp att jag borde ta mig i kragen och palla mig till gymmet. Samtidigt säger hjärnan att jag borde gå hem, äta middag och sova.

Ska man lyssna på kroppen eller hjärnan?

Skulle just nu behöva någon som kunde ta mig i kragen och dra mig till gymmet för mina egna ben verkar inte vilja hitta fram.


Bilder från helgen

Den här helgen tog jag paus från allt, har umgåtts med tjejerna och inte rört mina skolböcker även fast jag borde ha gjort det. Vi har haft ett par riktigt skojiga dagar med shopping, beachpromenad, luncher, middagar och en hel del drickande och en massa snack.

Ett par bilder från helgen:


I Surfers Paradise och strosade runt


Sprang in i ett gäng skolpojkar som precis vinkat hejdå till dina föräldrar för en lång runda på sina cyklar


På stranden var det full fart med förberedelsena inför alla high school stundenter som skulle anlända dagen efter, till och med TV var där och rekade inför festligheterna


Fick äntligen se funballz in action


Blev en del shopping för vissa av oss


Coolaste skyltdockorna hittills


Lite svårt för er att se men det här huset ligger ett par hundra meter ifrån mitt hus. Ägarna kör verkligen all in vad gäller julgransbelysning. Det är fejk snö, tomtar, belysning, granar, palmer, Jesus barn...you name it, allt finns på deras framsida.

Red carpet

Äntligen börjar det likna något, dem har lärt sig sedan sist =)


Återigen var mattan utrullad när jag kom

I am out


Dags för detox

Tjejerna åker hem idag, tråkigt men samtidigt bra för mina studiers skull. De två senaste veckorna har vänt upp och ner på mina rutiner. Det har varit sjukt skoj att ha tjejerna här men mina studier har fått lida.

En sak är klar, nu blir det detox el grande fram till jul


Blivande Bondstudenter

Har fått en del mail av personer som har tankar på att börja plugga på Bond så jag tänkte posta det här inlägget igen. Nu när en ny termin närmare sig och ett antal svenskar börjar på Bond tänkte jag ge er lite tips och råd. Inlägget har ingen direkt struktur bara så ni vet =)


Boende
Det är inte svårt att hitta boende det gäller bara att man vet hur man vill bo och var. Jag valde att inte bo på campus eftersom jag ville bo själv och ha chansen att laga min egen mat mm. Bor man på campus på Bond måste man bland annat köpa en mealplan vilket betyder att du måste äta ett antal måltider på de matställen som skolan erbjuder.

Off campus finns det mängder av ställen att välja på. Det finns ett antal ställen med ca 10 minuters gångväg från skolan, exempelvis Varsity Shores, University Place, Varsity Towers och Reserve. Skolan har en mängd anslagstavlor med en massa personer som söker flatmates så även där kan man hitta bra boende. Vill man göra lite reaserch på hur priserna ser ut mm kan man kolla på flatmate.com.au. Väljer man att bosätta sig närmare stranden finns det en mängd mäklare som kan hjälpa till.


En sak som vi svenskar kanske tar lite för givet är Internet. Det är inte alltid boendena har internet så ha det i åtanke. Här i Australien betalar man hyra varje vecka istället för varje månad som hemma i Sverige.

Matställen på skolan
Skolan har ett antal matställen som erbjuder smörgåsar, sushi men även varm mat. Det finns även ett antal matställen vid Market Square som ligger ca 10 minuters gångavstånd från skolan. Vid Market Square finns även bank och post.

O-week
Under orientation week (O-week) som är första veckan i skolan, veckan innan lektionerna börjar. Under O-week finns det en massa saker att göra och personer att träffa. Man kan oftast köpa ett paket för en viss summa som innehåller biljetter till olika fester och diverse evenemang. Alla nya elever är i samma sits, man kommer från världens alla hörn och känner oftast ingen, därför är O-week perfekt. Man lär känna en massa nya vänner och får en känsla av vad som väntar. Se även till att gå på diverse seminarium som finns om uppsatsskrivande, planering mm, det underlättar + att du träffar en hel del viktiga personer som du kommer vara i kontakt med senare under terminen. Gå på så mycket som du hinner och se till att planera din vecka! 

Jag gick på Togaparty under O-week

Böcker
Inför varje termin fixar skolan en Booksale där du kan hitta den litteratur du behöver till en billig peng. Den brukar oftast ske i slutet av första skolveckan. Jag har två tips:
1) Se till att vara där i god tid innan de öppnar för kön kan börja timmar innan
2) Se till att ha kollat upp att du verkligen behöver boken samt exakt titel och författare

Kolla upp klassrummen dagen innan
Beroende på vilken inriktning du läser så kommer du mest hålla till i en och samma byggnad. Exempelvis så är nästan alla businesslektioner i byggnad nr 6, så där spender ar jag min tid. Klassrummen ligger inte i någon nummerordning så mitt tips är att du går runt och ser till att du har koll på var ditt klassrum är innan du börjar skolan. Ingen rolig start att komma försent till första lektionen bara för att man inte hittar klassrummet. Rumsnumren kan se ut så här: 06_3_14, vilket betyder byggnad 6, våning 3, rum 14

Lecture/tutorial
De allra flesta klasserna har en lecture på två timmar samt en tutorial på 2 timmar varje vecka. Under föreläsningen kan ni vara över 100 elever men det som sedan skiljer Bond från många andra universitet är att de har smågrupper, tutorials. Under din tutorial är du i en grupp med ca 6-12 personer, samma personer varje vecka. Med största sannolikhet ahr du en annan lärare i din tutorial än under föreläsningen. Jag tycker tutorials är kanon, det är ett riktigt bra sätt att lära känna nya människor och dessutom få r varje elev mycket uppmärksamhet eftersom gruppen är så liten. Det är även ett riktigt bra tillfälle att ställa frågor och få en djupare genomgång.

Vår föreläsare i Public Speaking vågade verkligen bjuda på sig själv

Vissa klasser har en mängd uppgifter under terminen som ger olika % av slutbetyget. Andra klasser kanske bara har en midterm och sluttenta. Jag kommer ihåg att jag tyckte veckan 1-4 var supersoft, det hände inte så mkt sedan under vecka 5-7 var det kaos för alla midterms. Så mitt tips är att vara på tårna från början så slipper man stressen under vecka 6-7. 

Bondveckor i kalender
På Bond går vi efter veckor, dvs veckan 1-13 så allt du hör lärarna säga och studenterna prata om är veckorna 1-13. Den vanliga kalendern glöms bort =) 

Open hours
En sak som är riktigt bra på Bond är att alla lärare har open hours varje vecka då du kan ta tillfället i akt och gå och ställa frågor eller få lite extra hjälp gällande vissa saker. Ett tips är faktiskt att gå dit, du får bättre kontakt med lärarna.

Utvärdering av lärarna
Nu under slutet av terminen har vi fått utvärdera lärarna, betygsatt dem i olika moment och även kunnat ge råd och synpunkter. Det känns skönt att vi har en chans att påverka och faktiskt göra undervisningen bättre.


SAM (Student activity membership)
Bor du hyffsat nära skolan ska du absolut köra SAM-kortet i början av terminen. Du betalar ca 110 dollar och då får du använda gym, pool, sporthall, tennisbana, gå på gruppträningarna mm. Du får även en del rabatter till fester. Som medlem får du även njuta av gratis BBQ på onsdagar vid lunchtid.

Bibliotek, MLC och Batlabs
Skolan har två bibliotek, ett stort och även ett eget för alla laws tudenter. Biblioteket har datorer, skrivare, grupprum, diverse litteratur och filmer. Personalen är väldigt hjälpsamma och hjälper dig med det mesta.


Mitt emot biblioteket ligger MLC (Media Learning Center), där hittar du en laptopbar, datorer samt TV-spel och lite annat. Det finns en massa ställen att sitta på och MLC är öppet till sent på kvällarna. När MLC och biblioteket stänger finns det underjordiska gångar med en massa computerlabs och rum att plugga i. Vi kallar de batlabs och stället är öppet dygnet runt.

Laptopbaren i MLC

Career Center & Learning Center
Bond kostar mer än de flesta andra universitet i världen men de har också allt du behöver. I och med att man betalar så mycket som man gör gäller det att utnyttja allt som erbjuds. På skolan finns det ett Career Center som hjälper dig att fixa till ditt CV, ge tips inför intervjuer, hjälper dig att förbereda dig inför vad som väntar när skolan är över. Sedan finns det även ett Learning center, där hjälper de studenter med att gå igenom arbeten som ska lämnas in, de ger tips och råd. För oss internationella studenter är det kanon, en hjälpande hand till att lära sig och få bättre betyg.

University night
Torsdagar är heliga, då är det university night och alla studenter går till Don´s (puben på skolan) för att sedan eventuellt hoppa på bussen och åka in till klubbarna i Surfers. Det kommer en buss runt 11.30 som hämtar upp de som vill åka och jag tror även bussen hämtar upp alla vid 03.00 tiden. Det finns alltså en anledning till varför de flesta väljer att vara lediga och inte ha några klasser på fredagar =)

Glöm inte!
Du har världens chans att skapa kontakter för framtiden och du kommer definitivt att ha en soffa att sova på var än i världen du befinner dig.

Som sagt, ingen stuktur men förhoppningsvis lite tips och råd. Har ni fler frågor är det bara att skriva ett mail eller lämna en kommentar så ska jag se till att svara så snart jag får tid.

Valmöjligheter

Just nu har jag en tät mailkontakt med min advisor gällande mina ämnen för sista terminen. Jag har redan lagt mitt schema och allt men håller ändå på att kolla upp en del saker för att få bästa möjliga kurser för det jag vill fortsätta med efter skolan. Detta är lite knepigt eftersom jag fick tillgodoräkna 12 kurser innan jag började plugga på Bond. Detta har resulterat i att de kurser jag verkligen vill göra inte är tillgängliga för mig. Med andra ord får jag se vad som händer och jag kommer säkert få en del att fundera över under de närmaste dagarna.


På onsdagar är det gratis bbq lunch för alla studenter som har SAM-kort (student activity membership). Den startar klockan 12 och eftersom skolan till 98% inte har några lektioner då brukar kön till bbqn slingra sig lång en stund innan 12. Idag hann jag och Jacky äta lite innan våran lektion och jag kunde inte låta bli att ta en bild på kön.


Funballz i poolen

Idag hade vi funballz i poolen på skolan. Jag är lite ledsen att jag inte hann se hur allt fungerade, hade klass så jag var tvungen att springa därifrån. Vi alla hade en och samma fråga när vi såg bollarna; hur i hela världen tar man sig in i bollen utan att luften försvinner?

Looks like fun heey?


Sista rycket för veckan

Idag hade jag mitt sista prov i strategic marketing innan sluttentan, så skönt att dem är över, speciellt med tanke på allt annat vi har att göra innan terminen tar slut i ämnet.

Har en hel del saker att göra för mina återstående lektioner i veckan men det känns ändå skönt att helgen snart är här. Just nu känns det som att jag slits mellan att ungås och underhålla tjejerna och skolan, ingen rolig sist men jag gör mitt bästa!

Antar att det bara är att tuta och köra, sova kan jag göra om fyra veckor!


Någon har visst fått lite färg under den senaste veckan =)


Sushi med tjejerna

Idag åt jag lunch med tjejerna på Bond sushi. Stället har ryktet av att vara Guldkustens bästa sushiställe och det ligger bara 5 minuters gångväg från skolan. Vi valde en massa olika sorter som vi delade på och alla verkade mätta och glada.


Enrolment

Idag öppnade Bond upp systemet för enrolment för nästa termin. Det gällar att vara först för att ha fler valmöjligheter vad gäller dagar och tidpunkter. Alla studenter blir som galna för att få det "perfekta" schemat. Jag ställde klockan på 07.00 så mitt schema för nästa termin var klart strax efter 7.45. Fick prova mig fram lite för nu när jag studerat på skolan i två terminer har jag blivit lite bekväm. Är inte helt nöjd med schemat men med tanke på att jag inte kunde välja bland fler kurser så är jag ändå hyffsat nöjd.

Har iaf mina fredagar lediga!




Red carpet

Möttes av en röd matta när jag kom ut från min lektion idag. Visst att jag är speciell men kan man inte kräva att mattan iaf ligger rakt och var är alla paparazzifotograferna =)


Back to reality

Efter en underbar helg med grymt väder och kanonsällskap är det snart dags att återgå till verkligenheten och vecka 10 av 14 av termin 2. Veckan som kommer innehåller mina vanliga lektioner plus en hel del kvällsarbete med alla våra olika grupparbeten som pågår. Det är full rulle och förhoppningsvis kan jag beta av ett par uppgifter i början av veckan så jag slipper stressa ihjäl mig. Jag har ju trots allt tjejerna kvar här hemma men det vet att jag har uni så de får underhålla sig själva ett tag nu.

Dags att kolla skolmailen och skriva en lista över morgondagens "to do".




Bildbomb

Bilder från helgen med tjejerna


Vi tog en promenad till stranden


Tog oss igenom the National park vid Burleigh Heads


Påfyllning av vätska


Shelley slängde sig i vattnet och konstaterade att det var hennes första dopp på väldigt länge. Nya Zeeland har tydligen inte fått sommarväder riktigt än.


Passade på att ta ett traditionellt gruppkort


Vy av Surfers paradise


Vi upptäckte att trycket i jacuzzin levde sitt eget liv




Tripp trapp trull

Efter timmar på stranden avslutade vi dagen i områdets pool.

 

Tripp trapp trull!


Dagens tripp


Vad är oddsen?

Igår satt jag och Mesha och väntade på att Shelley skulle komma med en shuttle bus från flygplatsen. Plötsligt hörde vi en bil komma och jag kollade ut och såg att en shuttle bus stod utanför dörren. Jag och Mesha flög ut genom ytterdörren och sprang fram till bilen. Chauffören kom ut och följande diskussion startade:

C (chauffören): jag är här för att hämta ett par skor

Jag: What? Roligt skämt! Släpp ut Shelley nu.

C: vad pratar du om?

Jag: Men lägg ner, släpp ut Shelley, vi vet att hon sitter i bilen.

C: är inte det här 5 Valencia Blvd? Jag är här för att hämta ett par skor

Jag: jo, men var är Shelley? Vilka skor snackar du om?

C: Sams, de ska vara i en påse

Jag: va? Han är inte hemma och jag har ingen aning vilka skor du snackar om.

En 100-meter sprint senare fick chauffören med sig ett par skor och var nöjd, men vi satt fortfarande och väntade på Shelley...

Vad är oddsen att en shuttle bus dyker upp utanför dörren precis när man sitter och väntar på en vän...helt galet!


Poolhäng

Imorse skulle jag och Mesha spela tennis, det gick inte direkt som vi ville. Istället hängde vi vid poolen ett par timmar och snackade en massa skit. Det var riktigt skönt att bara vara, leva i nuet och inte behöva tänka på skolan och det som väntar under de närmaste veckorna.

Imorgon kommer Shelley hit från Nya Zeeland och jag och Mesha är så taggade, det ska bli så skoj att träffa Shellz igen. Förhoppningsvis kan hon även lägga de sista bitarna i vårt pussel från camp (läs: de namn och händelser vi inte riktigt har koll på)

Good news!

Mötet imorse med min HR-lärare gick bra, vår grupp hade fått bästa resultatet i klassen. I och med det beskedet har vi nu fått ca halva betyget i ämnet och det känns helt ok med det som återstår. Det känns skönt att jag inte behöver stressa upp mig inför sluttentan. Men innan dess återstår två delar av rapporten samt en presentation så det är inte läge att ligga på latsidan. Men det känns iaf skönt att få lite good news inför allt som återstår av denna termin.

The Arch at Bond university


Sommaren är snart här

November och jag njuter av både vädret och det faktum att min sista termin närmar sig.


Life is great!


3 veckor kvar

Skolveckan är nästan över, morgondagen bjuder på 3 lektion och ett möte med min HR-lärare. Jag har ungefär tre tuffa veckor kvar av terminen innan pluggandet inför mina finals börjar. På dessa tre veckor har jag följande att klara av utöver de vanliga lektionerna:

HR:
- Del 2 och 3 av konsultrapporten för vårt företag
- Presentation av rapporten för klassen samt företaget

CEVs:
- uppsats

Strategic Marketing:
- sista två besluten i Capstonetävlingen
- presentation av vår strategy och resultat av tävlingen
- 8-veckors dagbok med en massa statistik, analysering, info, slutsater och lärdomar
- Capstone tenta
- arbete/rapport för Capstone

Just nu har jag besök men efter helgen blir det till att ta tag i allt igen och verkligen börja beta av alla saker på min lista. Jag ska vara helt ärlig, jag längtar verkligen efter ett välförtjänt uppehåll!

Nytt hyreskontrakt påskrivet

Idag har jag skrivit på ett nytt hyreskontrakt för nästa termin. Jag trivs så bra i huset och känner mig hemma här så det var inte så svårt att bestämma sig. Däremot flyttar Bridget ut så jag och Sam kommer få en ny flatmate...spännande! Fast jag måste erkänna att det känns surt att Bridget flyttar ut, vi har haft en hel del roliga diskussioner under den här terminen och hon får mig alltid på gott humör.

Skönt att ha ytterligare en sak avklarad!


Mitt rum är det gråa till vänster

Gamla minnen och en massa skratt

Jag har ju Mesha på besök och vi har snackat gamla minnen, skrattat och klurat på en del saker som hände sommaren 2004. Vi kommer grilla Shelley på information när hon kommer på lördag, hon måste hjälpa oss svara på en del av våra frågor. Det är riktigt skoj att höra vilka Mesha fortfarande har kontakt med och saker som hänt som man inte kan läsa sig till på Facebook.

Igår visade jag även filmen från när jag blev hypnotiserad i maj, vilket ledde till ännu mer skratt. Trots att jag sett filmen ett antal gånger skäms jag fortfarande över vissa saker...

Jag hoppas vädret blir bra till helgen så jag kan visa tjejerna några smultronställen och vi kan vara utomhus

Besök från USA

Idag åkte jag in till Surfers för att möta upp Mesha, min kompis från USA. Hon är här i Australien och reser så vi tänkte passa på att träffas. Sist jag såg henne var 2004 när vi jobbade ihop i USA. Det bästa är att vi plockade upp snacket precis som om vi träffades förra veckan. Mesha ska stanna här i ett par dagar och nästa helg kommer Shelley hit och joinar oss och då blir det en mini reunion, ska bli så roligt!

Mesha visade mig hur man ska göra med osten the american way, det här kan bli en intressant vecka!


En lördag i skräckens tecken

Efter gängets gympass och en dag i solen möttes vi upp för movie marathon på biografen i Robina. Vi bestämde oss för att först se Paranormal Activity följt av Saw i 3D. Återigen skrek jag som en liten baby och hoppade upp i knät på min polare. Måste säga att trots att blodet forsade överallt i Saw så gillade jag den, blev en riktig intressant diskussion efter filmen bland mina polare som mer eller mindre lever för skräckfilmer.


Ny kalender

Idag har jag köpt en ny kalender!

Kalendern bara låg där, helt perfekt och jag som gick in i affären för att köpa en väckarklocka. Jag kan knappt leva utan min kalender så för mig är det verkligen viktigt hur innehållet ser ut. Inte undra på att jag fungerade bra som projektledare, hade ett tag 5 olika kalendrar att hålla koll på =)

Kalendern jag köpte idag är den största jag haft hittills men eftersom jag i dagsläget inte får plats med allt jag skriver per dag är den nya perfekt. Jag är verkligen supernöjd!

Nu till det roliga, att fylla den med födelsedagar och andra viktiga datum =)

Min nya svarta kalender och den jag använder nu


Helg

Då var det helg och min är fullbokad så jag ska passa på att ta det lite lugnt ikväll. Imorgon bitti har jag en skypedejt inplanerad så väckarklockan ska ställas på 07.00. Sedan är det i vanlig ordning gymmet som gäller, ska möta upp Sunni och Basia och träna i ett par timmar. Sedan har jag lite fix och trix att sköta innan vi tjejer ev ska bowla och gå på bio. Vi får väl se hur det går med planerna men kvällen är iaf bokad för some fun!

På söndag kommer Mesha hit, min kompis från USA. Vi jobbade tillsammans i USA under 2004 och jag har inte sett henne sedan dess. Det ska bli grymt skoj att se henne och få höra allt som hänt sedan 2004. Nästa helg kommer Shelley från Nya Zeeland och då blir det mini reunion a lá Camp Shady Brook.


Otur

eller ren klantighet?

Har spenderat dagen på jobbet och idag satt jag och organiserade servern och arkiverade en massa saker. Det börjar bli lite ordning och reda nu och det gillar jag. Jag vet inte hur många papper jag scannade under dagen och mappar jag sorterade och bytte namn på, som sagt, det börjar bli lite ordning och reda.

När jag kom hem började allt hända, det började med att jag klämde fingret i kökslådan, sedan 10 minuter senare slog jag stortån i kanten in till duschen och slutligen skulle jag skala ett par morötter och "skalade" fingret. Allt inom loppet av 30 minuter, jag vet inte om man ska kallad det otur eller ren klantighet.


Intensiv helg väntar

Har nu avverkat två timmar med mailskrivande, telefonsamtal, skypande och en massa fix och trix. Kalendern är fullspäckad och en intensiv helg väntar med en massa skojiga saker. Får bland annat besök av min kompis från USA inför vår lilla reunion nästa helg, ska bara hitta henne först =)


Migrationsmöte

Idag gick jag på ett migrationsmöte på skolan. En dam med en massa kunskap gällande visum för att få jobba i Australien (inte working holiday visa) var på besök och jag var inte sen med lyssna nyfiket. Jag visste att det var en massa saker att fylla i och krav att uppfylla, men skit vilken röra. Det är en djungel och gör man fel eller ansöker om fel yrke är man körd. Tack och lov är det ett par månader kvar innan beslut måste tas men det känns iaf skönt att jag kommit en bit på vägen...


Kalendern börjar bli fullbokad

Nu går mitt liv i 110 igen, en massa assignments att göra i skolan, jobba för att tjäna lite pengar och en massa privata saker att fixa och trixa med och sedan ska man ju hinna leva där i mellan också...

Tur att iaf solen skiner!


Två flugor i en smäll

Sitter återigen i skolans biblioteket och ska snart börja jobba med min del av Human resource arbetet som ska lämnas in på onsdag. Imorgon ska allt sammanställas och idag passade jag på att få de sista detaljerna från min chef när jag ändå var på jobbet. Istället för mina vanliga sysslor fick jag idag jobba med en del HR-uppgifter, vilket var riktigt skoj eftersom jag läser kursen i skolan.

Börjar digga kontorets inramning


RSS 2.0