En tenta kvar

Kom precis hem efter min tenta i Information systems. Det gick ok tror jag, hoppas jag lyckades skrapa ihop tillräckligt med poäng för att behöva hetsplugga inför sluttentan som är värd 50%.

Ska fixa ordning lite mat innan det är dags att börja plugga inför nästa tenta. Ingen vila ingen ro!

Skulle hellre vilja ligga vid poolen just nu, perfekt sommarväder idag!

Love Skype

Har precis avklarat 3h snack på skypen med vänner hemma i Sverige. Lika roligt varje gång att höra vad som hänt sedan sist. Jag tror att skype är en stor del till att jag inte längtat hem en enda gång sedan jag kom hit för ca 10 månader sedan. Dagens teknologi gör det enklare att vara up to date med allt och vänners liv. Vad gjorde vi innan skypen kom egentligen, förutom att betala en massa dyra telefonräkningar vill säga?


Lång "to do"-list

Sitter i skolans bibliotek och går igenom dagens "to do"-list, mycket ska hinnas med idag. Imorgon har jag min tenta i Information systems och efter gårdagens pluggdag känner jag mig hyffsat lugn. Men jag har ett kapitel kvar att avverka + en genomgång av allt, innan dagen är över. Lägg till lite research samt consumer behavior plugg och du har min dag.

Bland allt jobbigt plugg har jag bokat in ett par skypesamtal med Sverige så det blir skönt med ett par break.


Grym konsert

Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när vi kom fram till arenan. Jag var rätt nyfiken på hur det såg ut på insidan och låt mig säga så här, arenan är nog den minsta Rihanna ska spela i på hela touren. Det kändes hur grymt som helst, vi var kanske ca 50 meter ifrån scenen även fast vi kom dit precis innan hon drog igång. Jag älskade bakgrundsfärgerna och alla klipp på de stora TV-skärmarna, de var den perfekta färgklicken som behövdes för att göra konserten ännu bättre.


You better bring it Rihanna

Snart dags att ge sig iväg till Broadbeach för middag och sedan vidare till Rihanna konserten. Ska bli så himla skoj, har spelat LOUD skivan hela dagen så ikväll blir det allsång!


Intensiv lördag

Har redan hunnit med att avverka ett rpm-pass samt styrka på gymmet. Nu väntar en heldag i skolans bibliotek, måste plugga inför nästa veckas midterms. Det blir ftp-servrar, domäner, information system mm...låter skoj, eller hur? Jag är ju allt konstig men jag är lite nördigt intresserad. Alla tycks typ hata ämnet medan jag tycker det är rätt intressant konstigt nog...datanörden i mig kommer fram =)

Ikväll väntar allsång med Rihanna...can´t wait!


Alltid någon att snacka med

En sak som jag älskar med Bond är att man alltid möter folk man känner och kan snacka med. Vart man än går på campus är det alltid någon man hejar på och ibland får man även en kram. Är man less eller behöver ett break från allt plugg är det bara att glida in på biblioteket, där träffat man garanterat alltid någon man känner. Efter att jag nu har pluggat på Bond i snart ett år kan jag säga att jag aldrig skulle kunna tänka mig att studera på ett annat universitet där man är en i mängden och där lärarna inte ens vet vad du heter.


Ny fredagstradition

Jag och Elin, min norska flatmate har fått en ny fredags tradition, eftermiddagsboxning på gymmet följt av middag och Biggest loser. Har vi tur får vi även sällskap av Chris och igår joinade även Sam oss i Tv-soffan.

Time to hit the gym!


Grupparbeten på ingång

Nu när det bara är en vecka kvar på alla midterms börjar alla nya uppgifter komma in inför nästa etapp, alla grupparbeten. Mina lediga fredagar är som bortblåsta och nu istället inbokade dagarna långa med gruppmöten. Jag har bra grupper och alla verkar dra sitt strå till stacken så det ska nog inte bli några problem. De må vara jobbigt när man väl är mitt uppe i allt men känslan när man slänger ner arbetet i inlämningslådan i businessreceptionen är oslagbar =)

Time for ett market research möte!


Tårar i december, glädje idag

Kom hem från skolan och möttes av en exalterad norsk flatmate. Elin berättade att Rihanna tydligen ska ha en spelning i närheten av oss på lördag, vi som bara trodde att hon skulle spela i Brisbane. Så nu har vi inskaffat oss biljetter och jag är jätteglad att jag slutligen fick biljetter efter att ha jagat Brisbanebiljetter redan i december utan resultat.

Nu ska jag lyssna sönder Rihannas LOUDlåtar!


Kanske borde "hata" fler ämnen

Ni som följer min blogg vet att jag inte är något stort fan av ämnet statistik. Det är nog det ämne jag "hatat" mest sedan jag började på Bond och eftersom det ingår i Business bachelorn går det inte att byta bort ämnet. Både mina lärare är grymma men själva ämnet och alla formler gör mig yr och allmänt snurrig. Idag fick vi tillbaka måndagens tenta (hur snabbt rättar lärarna tentan egentligen!?) och när jag såg mitt resultat trodde jag först att något blivit fel, kan resultatet verkligen stämma.

93% HD....Wiiiii!

Mitt bästa individuella resultat sedan jag kom hit. Jag måste nog börja "hata" fler ämnen, verkar ju fungera =)

Nu återstår det 6 nya veckor med ännu fler formler...halleluja!

Bättre än väntat

Var uppe vid 6 imorse och bra var väl det med tanke på att jag behövde skriva ut mina notes som vi fick ha med på dagens tenta. Fick lite smått panik när jag skrivit ut sidorna, vissa av mina formler hade fått frågetecken på vissa ställen istället för ett annat tecken. Smått panikslagen fick jag börja om och leta fram alla mina formler och fylla i för hand. Själva tentan gick bättre än väntat, vilket får mig nu att tro att jag gjort en massa fel. Hur som helst måste jag bli godkänd, annars skyller jag på miniräknaren =)

Är så glad att det är över, nu har jag faktiskt fram till måndag till min nästan midterm. Idag ska jag bara njuta av dagen coh inte tänka på plugg, behövs kan jag lova!


Inga fler formler på ett tag

Busy time

Har inte bloggat på hela helgen, imorgon börjar mina midterms så det är full rulle. Man kan säga att jag dejtat mina statistik formler hela helgen och de driver mig till vansinne...


Idag har det varit så j-la varmt på ren svenska. 33 grader har det stått på termometern och som om det inte är nog har det varit säkert upp mot 90% luftfuktighet. Det har gjort att det nu är storm ute, hann precis hem innan allt drog igång. Känslan är att man inte vet vart man ska ta vägen, svetten rinner och jag har redan duschat 3 ggr idag.

Dagens suprise - fick paket från Sverige, tack Skates!

Dagens sms - Sam, can you please do your dishes, the kitchen smells like skit!

Dagens "att göra" - svara på alla mail jag fått under de senaste dagarna som fått vänta pga allt plugg

Nej, back to my statistics...

Boxning på schemat

Sitter just nu i skolan och ska slutföra mitt sista statistiktal, sedan ska jag hem och hämta upp min flatmate Elin för ett boxningspass. Ska bli skoj, var ett bra tag sedan jag körde boxning. Efter passet ska vi skynda oss hem för att äta middag och se Biggest Loser. Märkligt att vi alltid sitter och äter när vi kollar på programmet, antar att det liksom hör till =)


Fredag

Tog mig själv en sovmorgon i morse, vaknade vid 9.30, vilket inte hänt på väldigt länge. Skönt att kunna sova ut lite, även om jag inte var i säng förrän vid 02-tiden. Fredag betyder att jag är ledig, men med tanke på att min första midterm är i nästa vecka blir det statistik för hela slanten idag. Men först ut i solen för en långpromenad!


Tiger Woods

Idag i min Consumer behavior klass pratade vi om bland annat Tiger Woods, hans snedsteg, varumärkena och pengarna som försvann och hur vi konsumenter påverkats. Fann mig själv jätteinvolverad, dels för att jag är golfare men även för att jag är svensk. Kan berätta att vi hade riktigt intressanta diskussioner i klassrummet eftersom klassen till stora delar består utav Amerikaner. Blev lite Sverige mot USA...jag mot rubb och stubb typ.

foto: sofakingdrunk.com

Saknar hitta.se

Idag är sådan där dag då jag verkligen saknar hitta.se. Varför har inte Australien någon site där man kan hitta nummer och namn mm. Jag hatar verkligen när jag inte hunnit svara och personen inte lämnat något meddelande. Hur som helst så antar jag att de ringer upp igenom om det är viktigt eller akut.


2 flugor i en smäll

Hade en kompis som idag nämde att jag blivit så brun och själv tyckte jag att det var lite konstigt med tanke på att jag knappt varit ute i solen den senaste tiden. Men efter lite mer eftertanke insåg jag att min nya vana (inte så ny för de som känner mig sedan innan, men iaf ny här i Australien), löprundan runt sjön måste ha gjort sitt. Har fått både motion + sol, snacka om två flugor i en smäll. Oavsett så ser jag ingen skillnad, är alltid brun nu för tiden ;)

Att hänga på stranden känns som evigheter sedan sist!

En vecka kvar till...

...min första midterm för den här terminen. Först ut är statistiken och som ni sett innan kämpar jag på med alla formler och siffror. Jag kan berätta att jag fått lära mig att använda alla "oanvända" knappar på min miniräknare, alltid något! Jag kan inte påstå att det är skoj men med tanke på att jag bara har 9 veckor kvar kan jag nog stå ut, värre saker har man ju gjort i sitt liv. Fast jag måste vara ärlig och berätta att alla konstiga formler gör mig livrädd, snurrig i bollen och känslan jag hade under mattelektionerna i högstadiet kommer tillbaka...usch! Men med lite hjälp och extra tid blir allt konstigt plötsligt rätt klart....mycket märkligt! =)


Min nya vardag

Förstå att jag betalar för att syssla med sånt här...
Någon som vill byta?

Suget försvann

Jag har varit extremt sugen på svensk mat under de senaste veckorna men efter Sverigefesten kom jag i fas igen eftersom Alex och Louise bjöd på diverse svenska favoriter. Alex är dessutom utbildad kock så vi mumsade på riktigt god mat under kvällen.

Mat i massor

Knäckebröd med ägg och Kalles kaviar
Tunnbrödsrulle med skinka och en massa annat gott
Kalles kaviar

Förmiddagsplugg

Solen skiner där ute och jag sitter inne och försöker bli klar med mina tutorial övningar för att slippa stressa under veckan. Imorgon kommer ni få se min nya vardag...(kan nästan garantera att ingen vill byta med mig)

Jag ser ju nästan lite sliten ut, imorgon kommer ni förstå varför (hjärnan går på högvarv)

Häng med runt sjön!

Fick skapa lite idag, även om allt inte gick som jag ville...haha!

 


Kameran är tillbaka

Fick tilllbaka min väska från Sverigefesten under veckan och med den kom även min kamera tillbaka. Tog knappt någon bild från Sverigefesten men jag hade iaf en bild på min fina huvudbonad, den var liksom hela grejen även om jag sprang runt i gult och blått hela kvällen.

Eftersom Australien har gult och grönt på alla sina saker fick jag färga om det gröna till blått och det var lättare sagt en gjort, men jag är sjukt nöjd med slutresultatet! Jag såg nästan ut som en svensk clown =)

Alla pengar går till översvämningsoffren i QLD

Idag fick vi veta att under Alla hjärtans dag kommer skolan ha försäljning av diverse saker som rosor, choklad mm och alla pengar som kommer in från försäljningen kommer gå till översvämningsoffren i Queensland. Med tanke på hur många studenter på skolan och deras familjer som drabbats känns det inte mer än rätt. Jag tycker det är ett riktigt bra beslut av skolan.

Paris Hilton-låten

Såg att Kirran twittrat om en Sundsvalls tjej som gjort en låt om Paris Hilton. Jaha, tänker ni och tappar intesset...tro mig, jag gjorde samma sak men satte igång klippet ändå och sedan satt jag och smålog sången igenom. Tjejen är begåvad och duktig på att skriva låttexter och hela hon som koncept går hem. Jag diggar verkligen låten och jag antar att den kalla Sundsvallsluften skapat en kommande stjärna!


Fler löprundor framöver?

Sitter just nu i skolan och har jobbat med en massa saker på hemmafronten som behövdes fixas. Sjukt vad saker och ting tar tid, papper ska printas, scannas och postas. Men och andra sidan har jag inget annat än tid just nu, har ju haft dagen ledig.

Imorse var jag på gymmet för ett rpm-pass och passade dessutom på att ta mig en jogg runt sjön för att få igång benen igen. Jag vet inte om alla år med försäsong och alla timmar i elljusspåret gjort att jag inte längre gillat att springa. Hur som helst har jag under de senaste månaderna föredragit gruppträning på gymmet. Men efter dagens löprunda tror jag nog att det blir fler rundor inom kort, suget är tillbaka och känslan efteråt är det bästa med hela passet ;)


TimTam

Ok, mitt förra inlägg angående TimTams verkar ha skapat en del frågeställningar. För er som inte vet vad TimTams är så kan jag berätta att det finns två stycken saker man måste prova när man kommer till Australien; TimTam och Vegemite. Jag älskar den ena och avskyr den andra!

Vegemite är bland det vidrigaste jag smakat, smakar typ som saltig hostmedicin. Det enda som är bra, är att Vegemite innehåller en massa B-vitamin (tror jag det var) och själva produkten i sig är hälsosam, men det spelar ingen roll, jag kommer aldrig prova Vegemite igen...*ryser*.


TimTam tyckte jag faktiskt inte vad så gott första gången jag provade dem. Jag tyckte dem smakade som torra chokladkex. Men på något konstigt sätt växer TimTams, man måste bara ge dem en chans. Sedan finns ju TimTams i flera olika smaker så alla kan hitta sin favorit. Jag har hört att man typ ska doppa dem i mjölk och suga igenom dem på något sätt...haha, jag nöjer mig med att bara äta dem rakt upp och ner =)


Flatmatenöje

Jag fick ju inför den här terminen ett norskt par som flatmates, snacka om trevliga personer, vi kommer verkligen riktigt bra överrens. Vi har hittat ett gemensamt intresse...haha, vi är stora fans av Biggest loser. Nu när den nya säsongen dragit igång här i Australien sitter vi som klistrade framför TV:n. Det har blivit lite av vår tid tillsammans, detta med tanke på att vi har helt olika tider på våra klasser. Vi ser knappt varandra under dagarna och då är det skoj att kunna sitta ner och snacka av sig lite och samtidigt kolla på programmet.

Ps. Igår höll vi på att dö av ångest smälla av när vi hörde att en TIMTAM innehåller 100 kcal, VA??? Vet ni hur lätt det är att trycka i sig ett helt paket ;)  Jag och Elin kollade på varandra och bara började skratta, inga fler TIMTAM-paket i det här hushållet.


Tagit helg!

Torsdagar för mig, betyder helg. Skolveckan är över och jag är en vecka närmare graduation. Skolan har verkligen dragit igång på riktigt nu, har redan haft en presentation och två rapporter och vi är bara i vecka 4 av 14. Om två veckor drar mina midterms igång så det är verkligen ingen vila ingen ro, men med tanke på att det är min sista termin ser jag ljuset i tunneln =)


Back at uni

Är tillbaka i biblioteket på skolan och är galet trött, det blev en lång natt framför datorn. Är fortfarande inte klar med rapporten men har ett gruppmöte inom kort så förhoppningsvis kan jag få lite hjälp att med både det ena och det andra. Just nu är det ju mina advertising ideér som skrivits ner och inte gruppens, så jag är verkligen intresserad över att höra vad de har att säga om ämnet. Det löser sig nog...

Nu är det fullt ös fram till klockan 4 då jag har lektion...over and out!


Nattpasset

Skulle verkligen bara vilja gå och lägga mig men det går inte för jag sitter och slutför min del av vår Consumer behavior rapport som ska in på torsdag. Jag sitter och spånar på hur man kan få Australienarna att donera sina organ. Rätt intressant ämne faktiskt, lärde mig igår att Amerikanarna och även Australienarna har en liten ruta på körkortet som visar om man vill donera sina organ eller inte, rätt smart måste jag säga, kanske något Sverige borde ta efter.

Jag har verkligen hur mycket som helst kvar att skriva så det kommer bli en lång natt...
Over and out!

Brandlarmet gick...igen

Idag gick brandlarmet på skolan igen, det visade sig vara en övning men personalen agerade lite annorlunda mot tidigare så jag trodde nästan det var på riktigt den här gången.

Jag har nu sett brandbilarna köra fram till biblioteket ett antal gånger sedan jag började på Bond och jag har noterat att brandmännen ser så mycket äldre ut än hemma i Sverige. Hur som helst så väntar jag fortfarande på att en av brandbilarna ska komma fylld med fräscha brandmän...


Tålamod Garpen

Jag har i 3 dagar försökt att få upp min salsaburk. Jag vet att det låter konstigt men det har verkligen inte gått, har tagit i för kung och fosterland. Ingen av mina starka flatmates har heller varit hemm,a så burken har åkt in i skåpet gång på gång. Idag fick jag nog, slängde in handduken efter ca 10 minuter.

Ps. tog upp kampen igen för någon timme sedan och kan berätta att jag från och med nu ska börja läsa vad det står på locket...hahaha!

Salsaburken är äntligen öppen...tog bara 3 dagar!

Blev sugen på tacos så snart jag kände smaken av salsan...åh, får bli helgens mission

Vilken j-la stil

Jag har under alla terminer på Bond insett hur viktigt det är att man väljer rätt personer att jobba med under alla grupparbeten, det sparar både energi och tid. Jag hade min första presentation förra veckan i en av klasserna och min grupp hade delat upp allt bra och det hela gick helt ok. När lektionen var klar frågade läraren om vi kunde ta in en till medlem, visst sa vi, men ifrågasatte det faktum att vi redan gjort vår presentation. Vi fick en förklaring och blev fyra istället för tre. Idag var det gruppmöte, tror ni den nya personen dök upp? Självklart inte, vilken j-la stil. Här är vi snälla och låter personen få komma in i vår grupp och som tack så dyker han inte ens upp eller hör av sig. En sak är säker, personen åker ut med huvudet före i nästa ö-råd! ;)


5-kamp på blodigt allvar

Gårdagens 5-kamp a lá Sverige var verkligen på blodigt allvar. Det var 5 lag som ställde upp och ca 30+ deltagare. Jag var lagledare för lag 4 och mitt lag bestod av 3 kanadensare, en tysk och en norrman. Jag måste säga att det var skoj att se att alla verkligen gick in för det, det blev verkligen full rulle från start.

Grenarna:
Potatis på sked
Hoppa säck
Norsk fylla (hörde säkert 5 olika namn på leken under kvällen)
Doppa penna i flaska
Spräcka ballong snabbast mellan 2 personer

Efter första grenen hade en av deltagarna tappat en bit av sin tand och efter gren 3 var en tjej tvungen att gå hem med en trasig axel. Som sagt, de flesta tog det på blodigt allvar fast med glimten i ögat. Vi var riktigt heta och jag har nog aldrig hoppat säck med endast ett ben i säcken och i det tempot. Men det är rätt intressant och se vad som sker i kroppen så snart det blir tävling. Jag har som en extra växel som trummar igång och en djävul på ena axeln som inte accepterar någonting annat en en seger.


Louise höll ordning och reda

Sverigefest med stort S

Igår kväll var det upplagt för en Sverigefest ute på gräsfältet en bit från skolan. Alex fyllde 25 och hade tillsammans med Louise bjudit in en massa vänner till en Sverigefest. Det kom folk från alla håll och nästintill alla var klädda i gul och blått. Man kan säga att hela festen gick ut på att lära alla internationella vänner hur vi gör det i Sverige. Vi drack snaps, sjöng snapsvisor, hade typisk svensk 5-kamp, åt svensk mat och dansade till svensk musik. Under frågesporten om Sverige lärde sig till och med vi svenskar oss nya saker om Sverige. Visste ni t.ex. att Sverige har flest McDonald´s per capita (tror jag det var) i hela Europa?

Det var en kanonfest, Alex och Louise hade verkligen lagt ner tid på allt. Alla våra internationella vänner var superglada och kunde snabbt konstatera att vi svenskar är lite konstiga...haha!

Min huvudbonad för kvällen. Färgade om det gröna till blått och lyckligtvis höll färgen kvällen igenom.

Vissa ser lite slitna ut

Sitter i bibblan och försöker göra lite nytta inför den kommande veckan. Sitter rätt bra till så jag har lite koll på folk som kommer och går. Har stött på en hel del personer från festen igår och låt mig säga så här, en del ser mer slitna ut än andra =)

30 grader vid 7

Gick till gymmet vid 7 imorse och då var det redan 30 grader ute. Jag vågar inte ens gissa hur varmt det kommer bli idag, tur att jag ska sitta inne i biblioteket hela dagen och jobba med mina inlämningar då ;) Jag måste göra lite nytta innan Sverigefesten ikväll, kommer nog få nog med sol då....klockan 17 smäller det!


På jakt efter en outfit

Idag har jag varit på jakt efter en outfit för morgondagens fest. Alex fyller 25 år och har dragit ihop en fest med temat: Sverige. Sist jag kollade var vi över 40 personer som skulle dit, alla är ju förståss inte svenskar men de flesta Bondsvenskarna ska dit. Så vad gör man när man inte hade med sig någon svensk flagga eller dylikt hit till Australien...? Man går på jakt och låter fantasin flöda. Jag tog verkligen fram min kreativa sida idag och väl hemma går var det dags att börja måla om peruken jag köpte från grön till blå...haha, stod med händerna dränkta i blå bodypaint. Nu hoppas jag bara att allt går min väg, blir det regn imorgon är jag körd =)

Ps. känns ju som att ABSOLUT är rätt givet som dryck imorgon eller vad säger ni?


Bio

Ikväll blir det bio med tjejerna, vi ska se Sanctum i 3D vilket säkert blir kanon, trailern såg riktigt spännande ut. Med tanke på att jag ska sitta på spinningcykeln vid 07.15 imorgon blir det nog raka vägen hem efter bion. Ska nog faktiskt ta mig en powernap as we speak, behövs efter en varm dag som denna (Jag brukar inte klaga över värmen men HERREGUD vad varmt det är just nu).

Bra möte

Idag var jag på skolans career center och hade ett möte. Jag ville kolla upp en del grejer jag funderat över och diskutera lite framtid. Kändes bra efteråt och jag fick en del bra feedback samt tips. Nu är det bara 11 veckor kvar av skola så det är verkligen dags att börja fundera över framtiden...


What´s next?

Jag känner verkligen för människorna här i Queensland, först översvämningarna, ikväll drar den värsta cyklonen någonsin in över norra Queensland...what´s next, en stor skogsbrand?

Har inte Queensland fått tillräckligt med naturkatastrofer nu?

foto: Aftonbladet

Stödord

Det är sent här och jag sitter och filar på mina stödord inför min presentation imorgon. Vi ska prata trender för 2011, hoppas klassen gillar vårt innehåll. Vi ska bland annat visa Berghs video med Don´t tell Ashton kampanjen. Skoj att man kan bidra med en hel del ny information för både läraren och klassen. Antar att jag får tacka Kirran för det, alltid bra att ha en online guru till vän =)

Dags att fortsätta så jag får lite sömn innan morgondagens 08.00-klass.

Småstressad dagen lång

Hela dagen idag har jag varit småstressad, jag har knappt hunnit i tid till någonting. Imorse skulle jag gå till gymmet, valde att sova ut och höll på att missa mitt möte med skolans Career center. Hann hem och vända innan mitt gruppmöte inför morgondagens presentation. Höll på att missa min lektion och missade sedan min rpm-klass, med andra ord har jag varit ett steg efter dagen lång. Sedan hjälper det ju inte att vi idag har haft en sjuk luftfuktighet, har varit svettig hela dagen, trots 2 duschar.

Önskar jag hade haft tid att ligga i poolen idag, hade behövts

Redan vecka 3

Veckorna går och vi är redan i vecka 3 av uni, helt galet! Den här veckan har jag en presentation och sedan rullar det på med minst en inlämning, ett prov eller en presentation varje vecka.


Ska börja kolla igenom materialet för presentationen och sedan dra till gymmet för ett rpm-pass. Väl hemma har jag en del papper att gå igenom, imorgon ska jag nämligen till Career center och diskutera lite alternativ och ideér. Det är ju trots allt bara 11 veckor kvar =)

RSS 2.0