Nyårsafton

Bara timmar kvar till det nya året!

Passade på att ta vara på sista dagen, har avverkat ett spinningpass, en shoppingrunda och bio. Nu väntar middag och lite annat gott =)
Gott nytt år på er läsare, hoppas ni får en underbar dag/kväll!

Nyårslöfte?

Tog ett svalkande dopp i poolen när vi kom hem från stranden och passade även på att bubbla lite i vår lilla spa-del. Jag satt mest och funderade över framtiden, måste ju snart börja bestämma mig för vad som ska ske från maj 2011 och framåt. Måste ju ha lite mål och saker att jobba mot, lite planering, eller så får ödet helt enkelt bestämma. Sedan är det även dags att börja fila på nya nyårslöften, har inte så många timmar på mig...ska nog sova på saken =)


En dag på stranden

Idag har vi varit på stranden större delen av tiden, vi packade ryggsäckarna sedan promenerade vi mot Burleigh Heads. 90 minuter senare hade vi passerat nationalparken och hoppat i vattnet. Vädret var kanon idag och det var skönt att njuta av solen och värmen efter allt regn.
Det märktes att det har regnat under den senaste tiden, det var mer folk än vanligt på stranden

Beachen nästa

Efter ca 11 dagars regn har solen nu tittat fram och äntligen får jag chansen att visa mina föräldrar smultronställena samt ta dem genom nationalparken i Burleigh Heads.
Time to hit the beach!


Ett 6-pack i handduk

När man bor i Australien möts man ofta av nya situationer som aldrig skulle ske hemma i Sverige, det får en att tänja på sitt tankesätt en aning. Idag när vi satt och åt fick jag syn på ett sexpack i handduk som var på väg äver parkeringen. Jag kommer verkligen inte bli någon paparazzi för det tog mig alldeles för lång tid att ta fram kameran. Hur som helst så traskade han in och beställde mat i bara handduk...haha, det skulle aldrig hända i Sverige. Jag klagar inte för killen var grymt snygg, men hur tänkte han liksom? Antar att han kom direkt från beachen och var hungrig, svårare än så behöver det inte vara =)

Fick iaf fram kameran en snabbis och fick fota genom fönsterrutan

Regnet i bilder

Som jag sagt innan så har det ju regnat här nu i över en vecka och det har ställt till det på många ställen, precis som i övriga världen. Idag tog jag mig förbi skolan och fick syn på vår lilla sjö med fontänen, den hade svämmat över.



Bänkarna står under vatten och den lilla gångväg som fanns bakom bänkarna är borta
Slussarna började släppa igenom vatten
Bryggan jag brukar gå på under min runda låg under vatten
Här brukar det bara vara gräs...
Jag hade gärna velat dela med mig av en massa härliga strandbilder mm men eftersom det bara regnar och regnar blir det dessvärre inte roligare än så här just nu

Tips från instruktören

En fördel med att det har regnat sedan jag skrev sista tentan är att jag har kommit igång rejält med träningen. Imorse var jag på det enda spinningpasset för dagen, det märktes väldigt tydligt att det bara fanns ett pass idag. För första gången någonsin sedan jag joinade gymmet har ett spinningpass varit fullt. Vi var 55 personer som satt i rummet och då kom det ca 10 personer till som letade efter tomma cyklar. Fläktarna gick på maxfart men trots det rann svetten som aldrig förr, det var galet varmt i salen.

Jag älskar verkligen instruktörena som håller i klasserna, de kommer alltid med så knasiga frågor som får alla att skratta. Idag fick vi dock ett råd av instruktören nu när nyåret närmar sig, hon bad oss gå och köpa det dyraste vinet vi kunde hitta, smutta på det alldeles för oss själva under hela nyåret istället för att köpa någon billigt skit och halsa i oss flaska efter flaska...snacka om att alla skrattade, man får ta råden med en nya salt ibland.

En flaska Asti kommer garanterat att finnas i min kyl under nyårsafton


Regn i massor

Hade jag vetat att det skulle regna så här mycket under mitt break hade jag direkt bokat en resa till Thailand och spenderat min jul där. Det här suger verkligen, nu har det regnat i en vecka sträck och flera vägar är stängda. Idag när jag gick förbi skolan såg jag att det inte är långt kvar innan fontänen och inhängnaden svämmar över. Ska nog ta en sväng dit imorgon och se hur det står till, vore ju en syn =)

Så här såg det ut för ett par år sedan

Behöver inget alarm

Ni som läser bloggen vet ju att jag för någon vecka sedan skrev om min granne som stod mitt i natten och skrek i två timmar på sin sambo. Jag vaknade och blev galen och ringde nästan polisen. Frågade en annan granne här om dagen om hon hade hört samma sak, hon berättade då att polisen har varit där förr pga. allt skrik. 

Nu har jag märkt hur tjejens röst blivit som ett alarm i mitt huvud, så snart jag hör henne vaknar jag eller är det mitt på dagen så kan jag urskilja hennes röst ur en folkmassa....sååååå jobbigt! Bra att man inte blir kvar här alltför länge.  


5500 kalorier

Imorse var jag en vända på gymmet och joinade spinningklassen, eftersom det var den enda klassen för dagen var rummet fullt. Instruktören började passet med lite info, visste ni att en normal australiensare får i sig 5500 kalorier på julafton, med det ville han säga att det var lika bra att kämpa på ordentligt idag eftersom man i bästa fall kan bli av med ca 600-700 kalorier. Tror ni vi tog i? Hans andra alternativ var att dricka så mycket på julafton att man inte minns hur mycket man stoppat i sig...haha, skön snubbe!

Någon som vet hur många kalorier en normal svensk får i sig på julafton? 


Ikväll blir det julskinka


Jakt på en julskinka

Dagarna rullar på och imorgon är det julafton. Enligt väderprognosen ska det bli åska och stormoväder men den 25:e, vilket är Australiens julafton, väntas 30 grader och sol. Man får verkligen leva dag för dag här vad gäller vädret, ingen planering här inte.

Dagens mission blir att hitta en julskinka, låt jakten börja!


Men hallå

Mina nya flatmates kom in med posten idag och jag hade fått ett fint julkort från Sverige (1000-tack Leniz) och sedan ett brev från skolan. Självklart var det räkningen inför nästa termin, oj oj oj, hatar att se hur mycket som måste dras från kontot varje termin, men nu är det sista gången.

Som om det inte var nog kollade jag skolmailen och vad hittar jag där, jo ett mail från läraren i Statistics som jag ska läsa nästa termin. Han har redan skrivit ner allt vi behöver veta, allt från vilken bok som ska inhandlas till vilken tid första klassen är. Herregud, vi har ju just fått lov!

Antar att det bara är att ignorera, iaf ett par veckor till.



Träningsvärk

Har passat på att träna nu när vädret varit skit, riktigt skönt att få slita lite. Igår var jag på ett pass med Thump boxing, galet tempo passet igenom och mina axlar är helt förstörda idag. Det var ett av de roligaste passen jag gjort sedan jag kom hit. Hela kroppen fick jobba och svetten rann som aldrig förr, kommer garanterat gå på fler pass framöver.


Grattis Kirran!

Igår blev det ÄNTLIGEN officiellt, en av mina bästa vänner stannar kvar i Sydney ett par månader till eftersom hon fått jobb på Droga5. Jag är så glad och stolt över Kirran, hon lyckas med allt hon sätter sina tänder i, en riktig inspirationskälla. Dessutom är jag glad att jag fortfarande kommer att kunna ta fram mobilen och ringa när jag vill utan att behöva tänka på tidsskillnader.

Grattis Kirrran!

  

Vädret ställer till det

Efter att ha fått alla väderleksapporter från Sverige och stora delar av Europa inser jag rätt snabbt att jag inte skulle ha några som helst problem att bara bo i Sverige under April-oktober. Det är ju helt galet vad snön och kylan ställt till med, det kommer nog bli många människor som spenderar julen ensamma eller på nya platser (läs flygplatser) med helt nya personer.


Är det inte askmoln så är det snö och kyla


Rastlös

Jag borde verkligen njuta av att äntligen vara ledig, men jag finner mig själv otroligt rastlös just nu. Vet inte om det beror på att jag annars alltid har saker att göra. Jag har jättesvårt att komma ner i varv men idag gjorde jag verkligen ett försök. Efter 2 dagar med spöregn vaknade jag upp till en klarblå himmel och 30 grader. Efter ett grymt träningspass på gymmet la jag mig vid poolen för att bara njuta. Det gick hyffsat bra tills poolen blev invaderad av ett dussintal småbarn som skrek, skvätte vatten och var allmänt jobbiga. Men det är bara på´t imorgon igen!


30 grader och solsken, är sååå glad att jag inte bor i Sverige just nu!


Lycka!


Kunde fått en bättre start

Igår var jag och hämtade mamma och pappa från flygplatsen. Väl hemma hann jag bara äta innan jag sprang iväg för att skriva min sista tenta. Innan jag drog sa jag åt mina föräldrar att ta det försiktigt om de skulle gå i trappan eftersom mattan fått sig en omgång av proffsstädarna. Den var fortfarande småblöt så att ta sig ner från övervåningen var som att vara bambi på hal is.

Trots min varning kom jag hem och mötte pappa liggandes på soffan, han hade ramlat i trappan och landat på svanskotan. Han hade lite tur i oturen kan man säga, kunde ha slutat riktigt illa.

Dessutom har det spöregnat ända sedan dem kom hit, man kan väl lätt säga att mina föräldrar kunde ha fått en bättre start på vistelsen.


I morgon har de lovat 29 grader och sol, vi får väl se om vädermänniskorna här i Australien är bättre än de hemma i Sverige 


Sommarlov!

Det var 8 år sedan sist, men nu har jag ÄNTLIGEN sommarlov. En hel månad har jag på mig att njuta innan det är dags att sätta sig i skolbänken igen. Att säga att man har sommarlov i december månader, känns ju bara det helt fel, men jag klagar inte =)


Nu får man hoppas att vädret bjuder på lite sol så jag får visa mina föräldrar Guld kustens härliga stränder


Fullt ös

Idag har det varit fullt ös...

Jag var så rastlös i morse att jag började städa, detta trots att vi har städare som kommer imorgon och genomför storstädning, end of semester städning. Passade även på att flytta runt lite saker och plocka undan i mitt sovrum eftersom mina föräldrar är på ingång. Det känns helt sjukt att dem äntligen kommer hit, var ca 8 månader sedan jag såg dem sist...tiden går så galet snabbt.

Har precis skrivit ihop ett litet schema för morgondagen eftersom jag har en hel del som måste hinnas med:
-Måste skriva ut papper inför min sista tenta - plugga
-Hämta mina föräldrar på flygplatsen (hoppas ovädret håller sig borta, vill slippa förseningar)
-Se till att rummet är fixat så städarna kan göra sitt
-Skriva sista tentan
-Träffa mina polare, fira att terminen är över, samt säga hejdå till de som åker hem

 Dags att hoppa i säng så jag orkar med morgondagens schema...puhhh!  

Hit ska jag ta mig imorgon


Oväder

Ovädret från Brisbane tycks ha kommit till Guld kusten. Vädret är helt sjukt just nu, imorse var det världens solsken och jättevarmt, runt 3 tiden blev himlen svart och världens stormoväder drog in. Tack och lov satt jag i skolan med Jacky medan blixtrarna avlöste varandra och regnet forsade ner. Det kändes stundtals som om vi satt i en biltvätt, vattnet verkligen slog emot fönstrena. Vädret övergick efter någon timme och väl hemma hade våra utemöbler blåst omkull, såg ut som en orkan blåst förbi.

Om vädret ska fortsätta så här kommer det bli en intressant sommar!  


Paraplyet kommer få hänga på hela sommaren


Hagel

Det är kaosväder i Brisbane (ca en timme härifrån), det har blixtrat och haglat, det är översvämning och flygplatsen har varit stängd. Väntar bara på att skiten kommer hit, håller tummarna på att vi slipper.


foto: commons.wikimedia.org


En tenta kvar

Efter min sömnlösa natt var jag inte speciellt laddad för min tenta i Human resource. Men trots det kändes det ok och framförallt var det skönt att komma ett steg närmare sommarlov. Nu har jag en tenta kvar på lördag...can´t wait until it´s over!


Imorgon ska jag och Jacky slå våra kloka huvuden ihop och jobba med caset som är en del av sluttentan.


Världens godaste efterrätt

Igår var jag på julfest med mina arbetskamrater, det var riktigt snällt av dem att bjuda med mig även fast jag bara jobbat där max en dag i veckan. Vi åkte in till Broadbeach och åt på ett ställe med Medelhavsmat. Det var verkligen supergott, efterrätten var den godaste efterrätten jag ätit i mitt liv, enkelt men otroligt gott. Det var lite utav en chokladbomb, en chokladruta täckt med hemmagjord chokladsås och bär till det + jordgubbar. Mums, är allt jag har att säga. Vi hade riktigt trevligt och jag är verkligen glad att jag lärt känna alla dessa människor.

Kändes inte direkt som en julmiddag i svenska ögon men vad gör det, skoj att få göra någonting annat än plugga till finals.


Blir nog ingen julskinka för mig i år heller


Sekunder från att ringa polisen

Jag sover aldrig med öppet fönster men i går var det galet varmt så jag öppnade fönstret innan jag skulle lägga mig. Klockan 00.45 vaknade jag av att någon skrek och svor. Trodde först det var några fullisar som var på väg hem men eftersom det inte slutade kollade jag ut. Hade lite svårt att se i mörkret, men det visade sig att mina grannar över gatan hade världens fight. Tjejen skrek och svor, man kunde höra hur fly förbannad hon var. Jag kunde bara höra GET OUT OF MY HOUSE!!! gång på gång och blev då lite skraj, visste inte om hon fått oväntat besök eller vad som pågick. Plötsligt tog hon sig ut och fortsatte skrika och gråta hysteriskt och efter kom en kille. De höll på att skrika och springa ut och in genom huset i 2 timmar. Jag ska erkänna att när de vid ett tillfälle gick in igen och jag hörde dörrar och glas gå sönder var jag sekunder från att ringa polisen. De kunde ju ha dödat varandra som de höll på. Vad jag kunde höra från allt var iaf att snubben varit otrogen och hon i sin tur var galet arg.

Resultatet av allt blev att jag sov 4 h i natt och jag som skulle passa på att sova och ladda inför min tenta.

Update: kom hem från tentan och vem skriker och gråter igen tror ni? Är dem inte tysta i natt kommer jag personligen gå dit och säga till dem.


De flesta är klara med sina finals

Idag blir de allra flesta klara med sina finals, roligt för dem...själv har jag 2 st kvar och den sista skriver jag på lördag klockan 18.30. Notera att det är när alla andra firar end of sem bach. Fick ett informationsmail om att livemusiken inte startar förrän klockan 19.30 pga. tentor...men det var ju snällt att vi iaf slipper oljud i 1 h. Jag är inte bitter, närå =)

  


Igång med träningen igen

Imorse var jag på gymmet och hittade en kär vän, ett hopprep. Efter alla säsonger i Zunda känner jag lite hat-kärlek till hopprep. Men nu var det ju månader sedan sist så jag passade på att hoppa så det kändes i hela kroppen, kändes riktigt bra trots att repet var lite för kort för mig. Känns riktigt skönt att jag nu under ett par dagar kommit igång med träningen igen efter min megaförkylning. Det blir bättre och bättre för varje dag och jag märker hur mycket kroppen bara skriker efter träning. Det är dessutom riktigt skönt att få någonting annat och tänka på än studierna för en stund.




Idag har vi solsken


Julfest

Fick precis ett mail från min arbetsplats, de frågade om jag ville joina företagets julfest. Mitt spontana svar är ABSOLUT, men nu är det ju så att jag har tenta dagen efter vid 11-tiden. Men prioriterar jag intensivt plugg nu i 2 dygn kan jag nog hinna med även en julfest a lá Australien...spännande!

Någon som vet vad de brukar ha på julbordet här i Australien? Räknar inte direkt med någon julskinka och julmust =) 


foto: Recept.nu


Skandinaviskt hus

Då var det klart med ny flatmate eller jag kanske borde skriva nya flatmates för det är tydligen ett par som ska flytta in i det stora sovrummet. Jag har inte träffat dem men tydligen är de från Norge, så jag kommer känna mig som hemma. Får se vad som händer med Sam för han kommer eventuellt flytta ut efter den här terminen. Hur som helst blir det nog bra, jag trivs i huset och det är huvudsaken. 

 


Söndag

Sov ut i morse vilket jag behövde efter veckan som varit. Tog mig ut på en powerwalk kombinerat med en lätt jogg för att testa formen och insåg att jag fortfarande inte är helt kry, hade svårt att få ner pulsen. Det har nu nästan gått 2 veckor sedan jag började känna mig dålig, men jag antar att stressen inför alla tentor även gjort sitt och fördröjt tillfrisknandet.

Läste på Aftonbladet att det varit ett självmordsdåd i Sthlm, inte roligt att höra även om jag nu i ett par år väntat på att det ska inträffa. Sverige tror verkligen att ingenting kan hända i landet, för vi tar ju ingens parti. Tack och lov blev det inte värre än vad det blev men man får ju sig helt klart en tankeställare. 


Världen är liten

Pratade en snabbis på telefon med min kompis som berättade att hon fått en ny granne. Hon behövde bara säga förnamnet på tjejen innan jag kom med följdfrågan; har hon en blogg? Haha, nästan lite läskigt hur man nu kan pussla ihop ett och ett och ha koll på folk. Jag läste tjejens blogg innan jag flyttade till Australien och dök in på den för någon vecka sedan då hon skrivit att hon skulle flytta till Broadbeach. Jag har fått känslan av att alla svenska verkar vara ihopnystade på något sätt här på Guldkusten, alla känner alla på något sätt.

 


VM final på finska

Jag är riktigt glad över att VM-finalen i innebandy visas på webben. Även om det nu är med finska kommentatorer. Man kan inte få allt här i livet! Jag hejar givetvis på Sverige men även lite på Ricki, oavsett vilka som vinner så hoppas jag att det blir straffar och spänning in i det sista.

Heja Sverige!


foto: Aftonbladet


Närmar mig mållinjen

Då var tenta nummer två skriven och jag är halvvägs igenom. Nu återstår mina tentor i Stategic Marketing och HR, jag har tack och lov ett par pluggdagar kvar innan sista rycket.   

Idag har vädret varit knaisgt, började med världens solsken för att i nästa timme spöregna. Det regnade under hela vår tenta, blev nästan lite mysigt med ljudet från spöregn mot taket. Det var desto tråkigare att gå hem i ösregnet, min flatmate garvade ihjäl sig när jag steg genom dörren. Blöt som en hund är bara förnamnet...


Så här såg jag ut för någon månad sedan och då hade jag paraply...med det sagt kanske ni kan föreställa er hur jag såg ut idag =)


Alarm x3

Imorgon bitti är det dags, rivstartar mina sluttentor med business law 08.00. Jag är livrädd över att försova mig så jag har satt 3 alarm + beställt ett telefonsamtal från min kompis. Det vore ju fördjävligt att kugga kursen för att jag försov mig. Det värsta är att jag nu kommer vakna stup i kvarten och kolla på klockan för att jag är så rädd att försova mig. Kanske är lika bra att hålla sig vaken...


Någon får gärna komma in med en tuta imorgon bitti, inga problem =)


Första tentan närmar sig

Är lite smått stressad, ingen nyhet för mina kära läsare. Sluttentorna närmar sig och på fredag drar jag igång klockan 08.00 med Business law. Är det något ämne jag är lite orolig över så är det just Business law, inte för att det är speciellt svårt, mycket är sunt förnuft men med alla paragrafer och case som måste pluggas in känns det rätt överflödigt. Att jag dessutom hade sista inlämningen av vårt HR-projekt idag gör ju inte saken bättre, har varit fruktansvärt svårt att koncentrera sig på att plugga när man har ett arbete som inte varit klart.

Andra tentan är på lördag och den har jag inte ens börjat plugga till. Det är tydligen 40 multipal choice frågor om mina kära filosofer. Låter kanske enkelt men med tanke på hur flummigt ämnet är, har de säkert krånglat in allt och alla i varandra. Men jag kan ju alltid gissa =)

Nä, dags att borra ner ögonen i ett par paragrafer innan det är läggdags

 

Oprah har landat

Nu finns det bildbevis, Oprah har landat i Australien tillsammans med sina ca 300 medbjudna tittare. Det tizzlas och tazzlas överallt om var hon befinner sig och vilka platser hon ska besöka. Jag har vänner från Bayron bay som pusslat ihop ett och ett och listat ut att hon är på ingång. Idag postade Turistrådet i Queensland bilder på när Oprah kramar en kooala, snacka om att de nu får PR värt miljoner och åter miljoner.

Showen ska spelas in vilken dag som helst och sändass i början av nästa år om jag inte minns fel. Jag hörde att Sydney döpt operahuset till "the Oprah house" under dessa dagar...fyndigt! :)


Dagens...

Skönaste - sovmorgon till 09.30

Jobbigaste - blev andfådd bara av att gå till skolan, det märks att jag är långt ifrån frisk

Men hallå - min grupp i HR hade visst glömt att informera mig om vårt gruppmöte idag. Snällt, måste de visa så tydligt att jag är det svarta fåret i gruppen?

Jaha - ösregn för tredje dagen i rad

Middag - pizza, i brist på tid, ork och fantasi

Förbättring - min krasselhosta är lite bättre

Mål - sova innan 24.00

Känsla- stress, måste börja plugga för mina finals i slutet av veckan...



Om två veckor får jag börja njuta av lugnet igen


Final case

Vi har nu fått vårt sista case som är en del av sluttentan i Strategic Marketing. Ett 17 sidor långt case med bakgrund mm om Australiens marknad för mataffärer. Vår uppgift är att läsa caset och förstå vilka problem som finns idag och vilka strategier de olika företagen tänkts sig använda. Sedan ska vi kritiskt diskutera om dessa strategier är bra eller dåliga och komma med förbättringar eller helt och hållet byta strategi och hela tiden backa upp våra ideér. Det låter kanske inte speciellt skoj men jag måste säga att jag är glad över ämnet. Jag känner mig konstigt nog rätt insatt i ämnet, har ju trots allt en del erfarenhet från Sverige och hur det fungerar där och eftersom Europa är lite inblandat i caset är det nog en fördel att vara europé. 

En sak jag märkt att jag utvecklat under denna termin i just Strategic Marketing-klassen är kritiskt tänkande. Det var ett av huvudmålen i ämnet och jag känner verkligen hur jag nu börjat ifrågasätta det mesta jag läser. Skoj att man kan känna sin egen utveckling på bara 3 månader, antar att alla case vi gjort under terminen gjort sitt.


Coles är ett av företagen som ska diskuteras och när jag läste första delen av deras strategi kunde jag inget annat än att skaka på huvudet


New skill

Sedan jag flyttade till Australien har jag lärt mig en new skill, att inte köra äver grodor med min cykel i mörker. Det har nästan blivit som en sport. Varje gång det regnar här, vilket är mer än vad jag någonsin kunnat ana, kommer grodorna fram. De ger ifrån sig en massa oljud och det tycks finnas minst lika mångr grodor i vårt område som får på Nya Zeeland.
Varje gång cykeln åker fram blir det lite av ett sick sack race och hittills har jag klarat mig ifrån några döda grodor, även om det varit väldigt nära ett par gånger.


Regn i Aussieland

Regnet började redan igår och under natten har det spöregnat och fortsatt nu på förmiddagen. Jag klagar inte, med tanke på att jag ändå är sjuk har jag ingenting emot att höra regnet slå mot rutorna. Dessutom behöver jag inte vattna vår trädgård och bara det är ju ett plus =)

 Jag har faktiskt två vita toppar som hänger på "tork" ute i regnet, känns inte direkt som någon idé att ta ner dem...solen måste ju titta fram någon dag =)

Lite uppmuntran

Min veckan har ju gått till historien som en av de värsta jag upplevt på länge, både fysiskt och psykiskt. Även fast jag mentalt var förberedd på att det var "the week of hell" hände saker som ställde till det ännu mer (läs: datorkrasch, sömnbrist mm). Mitt i allt elände var jag även på en jobbintervju. På ett sätt var det nog bra att allt jävligt hänt under veckan, för det gav mig lite perspektiv på saker och ting. Det var en häftig upplevelse att gå på intervjun, det var en riktigt tuff intervju och för en vanlig person utan speciellt mycket erfarenhet hade det nog varit en svår nöt att knäcka. Jag har alltid velat gå på en engelsk intervju där man sätts lite på prov och blir intervjuad av fler personer. Under min intervju var det tre herrar som satt vid ett riktigt fint konferensbord och ställde en massa frågor. Jag vet inte vad det är men jag känner mig alltid väldigt lugn i sånna situationer, även fast det var 3 mot 1...vad har jag att förlora liksom? Hur som helst kändes det hyffsat bra, har alltid så svårt att känna efter hur det gick utan att bli för självkritisk.

I fredags ringde iaf min kontakt på Bonds career center och sa att hon pratat med herrarna och att de hade tyckt att jag varit väldigt professionell och marknadsfört mig själv på ett imponerande sätt. Alltid skoj att höra! Oavsett vad som händer med jobbet är jag glad att jag lyckades prestera även under en skitvecka som denna. 


Med lite tur kommer jag kanske att sitta och jobba precis vid Q1 byggnaden i Surfers, mitt i smeten!


Nyst och snytit mig om vart annat

Idag vaknade jag riktigt sent och har sedan dess bara legat på soffan och försökt kurerat mig. Jag har idag varit i "nys-stadiet", jag får nysattacker som varar ett tag och mellan varje attack försöker jag snyta mig. Jag åker mer eller mindre alltid på detta när jag är förkyld så jag vet exakt i vilken ordning allt kommer. Har jag väl bara kommit över nys-stadiet är jag på bättringsvägen, även om det kan ta några dagar.  

Jag har iaf bokat om mitt genomgångsmöte imorgon till ett Skypemöte, tack vet jag dagens teknologi.

Annars så är jag på upploppssträckan nu, har 5 hinder kvar innan jag kan krossa mållinjen. Inga lätta hinder kvar men med mållinjen i sikte ska det mycket till för att jag inte ska ta mig in i mål...om jag så ska krypa på alla fyra!



Dagens måste


Jag är inte din morsa

Jag har lärt mig precis hur min flatmate fungerar, stundtals är han som ett litet barn. Följande sms-konversation skedde här om dagen:

Flatmate- kan du köpa toapapper innan du kommer hem, det är slut?

Garp - jag kommer inte vara hemma förrän riktigt sent i natt, så det är nog bättre att du går och handlar det själv

Flatmate- jag kan inte gå till affären, jag är förbjuden att sätta min fot innanför deras dörr eftersom jag gjorde något dumt på fyllan där

Garp - varför är jag inte förvånad? Hur som helst har jag inte tid idag...

Hur svårt är det att gå till en annan affär för att köpa toapapper? Ibland blir jag galen när han måste blanda in hela huset i sina affärer, speciellt när man suttit hemma hela dagen och tittat på TV.

Med tanke på att det var jag som handlade toapapper dagen efter vill jag inte ens veta vad han har haft för sig...


Värsta veckan på länge

host host

Den här veckan har varit allt annat än bra. Det började redan förra söndagen då min dator åkte i golvet och dog. Jag kunde rädda vissa bilder samt lite annat men hela min skolmapp försvann. Jag fick lära mig den hårda vägen att jag nu måste ta backup på backup. 

På grund av datorn fick jag göra om 2 uppsatser, vilket gjorde att jag spenderade all min tid i skolans batlab. I söndags var jag där till 02.00, samma sak i måndags och i tisdags var jag hemma vid 04.00. Jag sov 12 timmar på 3 nätter, något jag verkligen hoppas att få slippa framöver. All stress kombinerat med datorkraschen har även gjort mig sjuk, allt på en gång.

Idag blev jag iaf lite glad när jag hittade svenskt godis i brevlådan...tack tjejer!

Nu har jag en uppsats kvar i veckan sedan är det dags att börja plugga på sluttentorna...jag ser ljuset i tunneln, thank god!

Dags för sjuklingen att krypa under täcket och se på film!


RSS 2.0