Party väntar

Ikväll blir det party, det sista partyt innan sluttentorna drar igång och alla internationella studenter som kommit till Bond för en termin åker hem. Det ryktas om att det kommer bli en hel del folk vilket blir skoj. Jag är grymt glad över att jag har gångavstånd hem, men med så mycket annat här i aussieland så vet man aldrig hur kvällen slutar...

Partyt är vid Varsity Shores, området jag först tänkte bo i innan jag hittade mitt nuvarande hus.


Operation storstädning

Konstigt att vakna upp och inte riktigt ha några måsten för dagen. Blev lite rastlös efter gympasset så jag drog i gång operation storstädning. Det är helt sjukt hur mycket damm det blir pga. heltäckningsmattorna. Det är grymt sköna men inte direkt så hygieniska.

Igår hade min flatmate en middag tillsammans med sjukt mycket folk. Med tanke på att hon inte är så värst bra på att plocka undan efter sig var jag förvånad över att det var så städat i köket när jag vaknade imorse. Slår vad om att hon betalade någon av sina polarna att städa åt henne. Tydligen är det stor middag ikväll igen, vi får väl se om det är lika rent imorgon bitti...




Grym kväll

Vilken kväll, jag har skrattat, skrikit mig hes, tappat luften och dansat. Matt var snäll nog att hämta upp mig och Basia vid plugget, sedan bar det av till ScreamWorld där vi även träffade Matts polare. DreamWorld, vilket ställe, påminde mig en en del av USA och Sixflag. Jag gillar som sagt inte höjder med efter förra årets försäsongsträning på Grönan har jag lärt mig att falla för grupptrycket ;)

De hade släckt ner stället så vi sprang mer eller mindre runt i mörker. Det spelades grym musik kvällen lång och köerna var väldigt korta. Vi hann med att åka en massa attraktioner och det var superskoj att få springa runt som ett litet barn, även om jag mådde smått illa mellan varven.

Jag hade inte med mig min kamera med min Iphone lyckades iaf ta några bilder även om kvalitén suger.

I kön till sista attraktionen bestämde vi oss för att leka lite med ansiktsfärg...don´t ask...haha, Basia ville ha en mustasch

Det var sjukt häftiga laserstrålar över hela parken, värsta discot ;)




Btw, berg-o-dalbanan på motorcykel var fasiken den coolaste upplevelsen ever på en nöjespark


Screamworld at Dreamworld

Efter en intensiv vecka, vaknade jag upp till solsken och shortsväder. Tänkte fira att jag överlevde veckan med ScreamWorld på Dreamworld. Några gånger per år håller Dreamworld öppet på kvällen och släcker ner belysningen till attraktionerna. Jag som varken gillar höjder eller är speciellt förtjust i mörker kommer verkligen sättas på prov. Jag vet inte vad som väntar och bara det känns spännande...




Yes Yes Yes

Har precis skrivit ut mitt sista arbete för veckan, med en dag till godo. Imorgon behöver jag bara springa förbi businessbyggnaden och lämna in mitt arbete innan klockan 1 pm. Jag trodde aldrig jag skulle ta mig igenom den här veckan men snart är den slut. Under veckan har jag avverkat 4 inlämningar och en presentation. Jag har sovit alldeles för lite, inte haft tid att träna och stressat mer än på länge. Dags för kroppen att få återhämta sig...

Skulle inte sitta helt fel med lite sol och bad nu...snacka om att jag längtar till sommaren

Huvudvärk & det är bara tisdag

Kom hem vid 22.00 efter en lång dag med lektioner samt fyra timmars grupparbete i accounting, ja det arbetet som vi trodde vi skulle bli klara med för en vecka sedan. Vi fick iaf några positiva nyheter under dagen; accountingarbetet behöver inte lämnas in förrän på fredag, en extra dag att rabbla siffror.

Inte nog med att det är helvetesveckan, vädret suger mer än vanligt. Idag har det verkligen spöregnat och det var en rätt rolig syn att se alla elever och lärare springa mellan byggnaderna och plaska runt i vattnet.

Noterat från Bonds computer lab

- Jag är inte ensam med att ha häcken full, jag har aldrig sett så många elever sittandes i skolan efter 9-tiden tidigare. Vår gemensamma nämnare...alla ser lika uppgivna ut.

Dagens Minus
- Jag kan meddela att jag har världens huvudvärk just nu och det är bara tisdag

Dagens Plus
- Jag har bara 2 inlämningar och ett tal kvar (2 saker avklarade)

- Vi har nästa nått vårat mål för OB-projectet, bara 10 mobiler kvar

Ska stänga ögonen nu och jag hoppas verkligen att huvudvärken är borta när jag vaknar imorgon...

3 days to go!




The week of hell har börjat

Vaknade upp i morse och insåg att det nu bara är att ta 10 djupa andetag och sedan köra på fram till fredag eftermiddag. När veckan är över har jag bara två små saker kvar och sedan väntar sluttentorna. Det är galet hur fort allting har gått, känns som att jag nyss kom hit.

Började dagen med ett tufft pass på gymmet, lika bra att chocka kroppen på en gång. All energi kommer behövas, för det blir nog inte så mycket sömn den här veckan.

Dags att dra till skolan

Australien står still

Sitter just nu och kollar på finalen av Masterchef Australia. Det är nog mitt tredje avsnitt på 3 ½ månad. Hela Australien står still just nu, de har till och med flyttat på den årliga politikerdebatten. I finalen är en 20-årig student samt en advokat. Nästa säsong är det 50 barn mellan 8-12 år som ska tävla, såg precis trailern, barnen är sjukt talangfulla.

Juryn i tävlingen


The week of hell väntar

Oj oj oj, helg och jag ska alldeles snart gräva ner mig i böckerna. Nästa vecka är det the week of hell för min del vilket betyder att jag har 4 inlämningar och en presentation att göra. Ska verkligen försöka bli klar med så mycket jag kan i helgen för annars vet jag inte hur jag ska få ihop allt.

Ibland önskar jag att jag kunde trolla...

Dags att dra iväg till skolan


Lång dag

Igår var det full rulle hela dagen, började morgonen med möte med min advisor. Lyckades inte prata mig ur Business Law kursen även fast jag redan läst en internationell Business Law kurs...försöka kan man ju alltid =)
Fixade även ett nytt schema för nästa termin men på något underligt sätt lyckades jag sabba schemat, så nu måste jag vänta på att min advisor hjälper mig med sista ämnet. Ibland blir jag så trött på mig själv!

Efter mötet på skolan promenerade jag till Burleigh Heads, tog ca 40 minuter. Väl framme hade jag ett väldigt intressant möte med en person som jag garanterat kommer försöka få som mentor på ett eller annat sätt.

Efter mina möten var det lektion + grupparbete. Jag var hemma vid 20.30 och då väntade en gemensam middag tillsammans med mina flatmates. Vi satt och pratade och skrattade till 01.30 då jag var tvungen att slänga in handduken.

Gårdagen var intensiv och lång men riktigt givande!


Möte x 2 väntar

Sitter just nu och försöker bli klar med mina accountinguppgifter inför morgondagens tutorial. Måste även fixa till min del av grupparbetet så det blir med andra ord accounting hela kvällen.


Imorgon ska jag vara i skolan vid 09.00 för möte med min advisor. Förhoppningsvis kan jag då även lägga det nya schemat för nästa termin. Vore skönt att få det ur världen plus att jag har en massa CSN-papper som skolan måste fylla i.

Efter första mötet ska jag promenera iväg till Burleigh Heads för ett annat möte. Vi får väl se om jag ens hittar dit. Sedan jag flyttade till Australien har jag nämligen blivit expert på att gå vilse.

Eftermiddagen imorgon blir som ikväll, accounting för hela slanten! Jag hoppas verkligen vi blir klara med vårt grupparbetet imorgon så jag iaf kan bocka av en sak på min lista.

Back to my books!

Sista talet

Nästa vecka ska jag hålla mitt sista tal i Public Speaking, känns lite konstigt att det snart är över. Den här Public Speaking klassen har varit den bästa klass jag någonsin haft under alla mina år i skolan. Jag älskar känslan av att lämna klassrummet på onsdagar och ha ett leende på läpparna. Klassen har blivit riktigt tight och jag älskar det faktum att vi kommer från 9 olika länder och kan utbyta erfarenheter.

Sista talet har en massa riktlinjer och idag bestämde jag vad mitt tal ska handla om. Jag ska övertala alla mina klasskamrater att skriva en "bucket list", dvs. en lista över 100 saker de vill göra innan de dör. Anledningen är att jag gång på gång blir påmind om att faktiskt leva i nuet och göra det jag vill i livet. Jag har en del bra argument och kommer även att dela med mig av min egen lista, även fast den ännu inte innehåller 100 punkter. Varje år hittar jag på nya saker jag vill uppleva, nya mål att uppnå, ställen jag vill besöka och personer jag vill träffa.

Om du hade en dag kvar att leva, vad skulle du göra?



One down 6 to go

Idag blev jag klar med min uppgift som skz vara inlämnad senast på fredag. Nu återstår det bara 6 st saker i form av 4 arbeten, ett tal och en presentation. Sedan väntar sluttentorna. Jag hoppas jag och Stephan blir klara med vårt accountingarbete på fredag så jag bara har 3 uppgifter i nästa vecka.

Utnyttjade skolans Learning Center idag och fick hjälp att gå igenom mitt arbete. Det är verkligen jättebra att vi internationella studenter har möjlighet att få hjälp med grammatiken i våra arbeten. Jag antar att även en del Australienare tittar in där mellan varven. Hjälpen finns ju så varför inte utnyttja den.

Bokade även in ett möte med min Advisor idag för att gå igenom de ämnen jag ska läsa nästa termin. Måste verkligen dubbelkolla att det är rätt ämnen som står på min timetable eftersom jag redan läst en del ämnen. På fredag kommer jag med största sannolikhet lägga mitt schema för nästa termin. Kommer kännas lite konstigt att plötsligt få nytt schema att gå efter nu när man kommit in i rutinerna.


Tjejsnack i timmar

Skulle ha avslutat en av mina uppgifter efter träningen men istället fastnade jag vid köksbordet. Jag och min flatmate satt och snackade i timmar om allt mellan himmel och jord. Det är roligt att diskutera saker när man kommer från två helt olika världar och har olika syn på livet. Men någonstans i allt hittar man saker man har gemensamt och då kan man prata i timmar. Klockan är nu 01.42 och jag måste verkligen hoppa i säng för att få min skönhetssömn.



20-20-20

Idag lurade Barcha, min polska vän med mig till ett träningspass efter vår lektion. Passets namn; 20-20-20 beskriver exakt vad det var. 20 minuter boxning, 20 minuters styrka och slutligen 20 minuters intervaller i backe. Det var galet jobbigt men det roligaste passet jag gjort på riktigt länge. Instruktören, Richardo var galet bra och kändes lite som en militärkille. Han lyckades verkligen få ut allt ur varje deltagare.


Inspiration

Idag kom Ben Southall till Bond för att hålla ett föredrag om hur han lyckades få the Best job in the World. Han berättade om kampanjen och hur turistrådet i Queensland lyckades skapa ett sådant buzz kring jobbet. Ben var kanon som föreläsare och hela hans story var inspirerande. Han hade så mycket energi att det smittade av sig, riktigt häftigt!

Sedan avslöjade de att turistrådet i Queensland har ännu en kampanj på G. Den kommer dra igång i februari 2011, ska bli intressant och se vad de kokar ihop den här gången.

Föredraget var inte bara inspirerande, alla bilder från The Great Barrier reef gjorde att jag garanterat vill åka dit.

Ben Southall och jag efter föreläsningen


Lycka!

Idag när jag kom hem låg det ett paket på min säng. Slängde mig efter paketet och slet upp det som ett litet barn...Total lycka!

I paketet låg lösgodis, massor av lösgodis. Vissa godisar hade smällt ihop men vem bryr sig, det är svenskt godis från Karamellkungen. Så nu sitter jag här med munnen full av godis, tack snälla mamma!


Spännande föreläsning väntar

Skypade med mamma fram till 02.00 inatt så jag var tvungen att ta sovmorgon imorse. Men med tanke på att jag nu inte har någon lektion på måndagar spelar det inte så stor roll =)

Dagens to do:
- Lunch med Sara
- Föreläsningen om Sociala Medier och The Worlds Greatest Job. Ska bli spännande!
- Skriva klart min analys i Public Speaking
- Göra klart min del i grupparbetet för accounting

Ben Southall, vinnaren av drömjobbet kommer hålla föredraget

foto: http://images.theage.com.au

Samtalet man aldrig vill ha

Idag har jag återigen fått mig en tankeställare. Min flatmates barndomskamrat omkom i en trafikolycka i natt. Det där telefonsamtalet hemifrån som man ALDRIG NÅGONSIN vill ha kom imorse...

Allt som man innan har suttit och irriterat sig över betyder INGENTING. Gång på gång får man sig en tankeställare om att livet måste levas fullt ut och att det kan ta slut snabbare än vad man tror.




Milen

Imorse kände jag för att springa milen, helt sjukt att jag gör det frivilligt egentligen. Men efter en skitvecka rent träningsmässigt kändes det som att kroppen skrek efter att få jobba. Efter milen och lite styrka var det en snabb dusch och sedan passade jag på att utnyttja skolans jacuzzi. Men jag hittade inte knappen för att sätta igång skiten förrän jag var på väg därifrån. Vem sätter startknappen typ 5 meter ifrån själva inhängnaden? Nu vet jag iaf var den finns så nästa gång blir det lite massage på köpet. Solen tittade fram en kortis så jag passade på att njuta i ett par minuter.

Min solglasögon kommer få jobba hårt när sommaren kommer


Filmtime

Efter en effektiv dag ska jag nu lägga mig i soffan och titta på film. Passade på att låna med mig en film från skolans filmotek när jag var där i förmiddags.


Karate Kid är en barnfilm

Hängde med Sara i fredags kväll och åkte till Robina Town Center och kollade på Karate Kid. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det verkligen var en barnfilm. Jag trodde filmen skulle vara mer som orginalfilmen men den nya Karate Kid kändes verkligen som en barnfilm. Oavsett vårt filmval var det skoj att hänga med Sara och få en update från veckan.


En rolig sak som hände och som händer titt som tätt är att jag plötsligt börjar prata engelska med svenskar eller tvärtom, pratar svenska med aussiemänniskorna. Under filmen skulle jag kommentera någon och började plötsligt prata engelska med Sara, som i sin tur började skratta. Det tar fortfarande ett tag för min hjärnan att koppla om och byta språk.


Grät i skolans datasal

Vi har ju analyserat tal under den senaste tiden i Public Speaking klassen. Jag kom över ett tal som jag kollade på idag och det hela slutade med att jag satt och grät i en av skolans datasalar. Hela föredraget/talet är långt men man behöver inte se hela för att fatta grejen. Slutet är det bästa!

Hoppas du är redo att gråta men också skratta!

Randy Pausch The Last Lecture



Karate Kid

Ytterligare en vecka är snart till ända, det är galet hur tiden springer iväg här borta. Imorgon blir det morgonpass på gymmet (om jag orkar upp ur sängen), har inte hunnit träna på hela veckan så det känns som att det är på tiden. Imorgon kväll ska jag möta upp Sara och gå och se Karate Kid på bio. Vi ville se Sex & the City 2 men den verkar dem ha slutat visa. Vi ligger lite efter Sara och jag =)

Annars kommer helgen mest bestå av plugg. Ska försöka beta av en del saker så jag inte har fullt så mycket att göra i vecka 11.





Bättre sent än aldrig

Ibland undrar jag vad jag tänker med. Har hjärnan gått på högvarv så länge att jag inte kan tänka klart. Idag fick jag reda på/slog det mig att jag kan ha min ekonomiföreläsning på onsdagar istället för måndagar. Det skulle betyda att mina måndagar är fria från lektioner. Vilket pucko jag är! Det är nu vecka 9 av 14 och jag har kanske max 3 föreläsningar kvar på terminen.

Bättre sent än aldrig! Får iaf 3 måndagar lediga framöver...


Week of hell

Öppnade precis kalendern för att skriva in datum och tid för mitt sista tal i Public Speaking. Insåg då att vecka 11 kommer bli the week of hell. Vi använder skolveckor på Bond dvs. veckan 1-14 och vi är nu i slutet av vecka 9. Jag måste börja styra upp alla arbeten redan nu för just nu har jag följande under vecka 11:

Tisdag - outline + powerpoint ska lämnas in för Onsdagens tal
Onsdag - Mitt sista tal i Public Speking och det tal som ger flest % till slutbetyget
Torsdag - Accounting projektet klart och inlämnat
Fredag - OB-personal Journal 2 inlämnad

Antar att detta är ytterligare en lärdom, vecka 11 på Bond är the week of hell!


Underbar känsla

Vår presentation i Public Speaking gick väl ok. Med tanke på att vi inte tränat en enda gång tillsammans kan man nog inte förvänta sig mer. Jag fick iaf mitt högsta betyg hittills även om jag själv inte alls tyckte att jag var speciellt bra idag. Däremot har jag en känsla av att läraren kunde se att jag gjort det mesta av vår presentation, vilket också är sanningen.

Med ca 5 veckor kvar av terminen är det bara tuta och köra som gäller. Känslan av att bocka av ännu en assignment känns underbar. Om känslan att bocka av en uppgift känns så här bra, kan jag knappt vänta tills jag lägger ner pennan den 18 augusti då min sista tenta äger rum för terminen.

Back to work!






Tankarna rullar

Äntligen är alla midters över, det ger mig lite andrum innan det är dags för alla inlämningsuppgifter, presentationer och grupparbeten. Nu när mitt fokus ändrat riktning har tankarna börjat rulla. Jag hade ett riktigt intressant möte på skolan i måndags så nu blir till att vänta, tänka, brainstorma och invänta svar.


Annars har veckan startat i ett rasande tempo. Imorgon är det gruppredovisning av vår analys av Daniels tal till Victoria. Det finns anledningar till varför jag ibland hatar grupparbeten. Imorgon blir det riktigt intressant och se hur det går för min grupp. Vi har haft en gemensam träff på 10 minuter, japp ni läste rätt och imorgon är det dags att glänsa...



Bonds Universitys nya TV reklam

Idag började skolans nya TV reklam att rulla. Jag tycker det är riktigt roligt att de låtit en del stundenter vara med. I övrigt satsar nu skolan en hel del på social medier, vilket inte är en dag för sent om du frågar mig. På tal om Sociala medier så ska jag på ett väldigt intressant möte på skolan imorgon...  


Framtidens shopping

I klippet nedan hittar du hur framtidens shopping kommer se ut. Jag kan redan hitta en massa fördelar; slipper svida om i provrummen för att prova kläderna, perfekt om man är stressad och inte har tid att shoppa och betalningen verkar ju enkel. Tjänsten ska lanseras i USA till hösten, blir intressant att följa.


Grym lördag

Började dagen med en tenta, resten av dagen spenderade jag i Surfers med Sara som precis landat i Australien. Det blev en heldag med både lunch, middag, öl och en massa snack. Skönt att få komma iväg från allt som har med skolan att göra och bara umgås och känna/se stadspulsen turiststråket.


Jag och Sara gick på SMH (Sälj & marknadshögskolan) tillsammans och åkte även till New York tillsammans som en del av ett projektarbete vi gjorde. Nu möts våra vägar igen på Bond, men innan dess har Sara en massa tid att njuta av Australien, medan jag själv sitter i skolbänken. Lite lagom avundsjuk!

Det var lite liv på stranden trots vinter och allt

Dags att hoppa i säng för imorgon har jag en massa att göra innan veckan börjar.

Tentatime

Då var det dags igen, ska snart börja gå mot skolan för att skriva tenta i ekonomi. Ekonomi och ekonomi, känns mer som ett mattetest. Skönt iaf att det är sista tentan på några veckor, sedan drar hela karusellen i gång igen inför våra finals.

Dags att slänga ner miniräknaren, pennor och mitt student-id sedan bär det av mot 2 timmars hjärngympa.


Världens bästa jobb

Kommer ni ihåg kampanjen som drog över hela världen angående världens bästa jobb? Man skulle få en massa pengar för att hjälpa Queensland uppmärksamma The Great Barrier reef genom att blogga, videoblogga mm. 100 000-tals människor ansökte från hela världen och laddade upp sin presentationsvideo på Youtube. Efter uttagningar och intervjuer valdes Ben Southall ut som vinnare.

Idag kom det ett mail med rubriken; Discover the secret’s behind the World’s Best Social Media Campaign – Best Job in the World

Ben Southall kommer till Bond University om någon vecka, gissa vem som anmälde sig på momangen?


Allt blåste iväg

Idag var det min och Dereks tur att sitta under the Arch och informera alla om vårt projekt. Det började bra men sedan tog stormvindarna över och allt blåste iväg. Jag stod mest och skrattade medan Derek och några andra sprang runt som yra höns och försökte få tag på alla lappar. Vi fick iaf in ett par telefoner och med tanke på att vi precis implementerat projektet, känns det som en bonus att telefonerna droppar in. Annars hade vi mest räknat med att informera alla under första veckan.


Idag kollade jag även upp om jag kunde hitta en dräkt som liknar en telefon. Mailade lite med ett stort uthyrningsställe men de hade aldrig sett en telefondräkt så de trodde jag skulle få svårt att hitta en. Det hade annars varit en kanonidé, jag hade till och med offrat mig och sprungit runt i den ;)

Guldkustens bästa sushiställe

ligger bara 7 minuters gångväg från skolan. Det är inte bara supergott, det är billigt också, 8 bitar kostar ca 35 kr. Stället ligger vid Market Square och ser inte ut att vara något speciellt, men har du en gång varit där kommer du garanterat att gå tillbaka. En perfekt nödlösning på en stressig dag!

Världens sämsta bild

Bra känsla i kroppen

Under de senaste dagarna har jag haft en bra känsla i kroppen (läs: bortsett från träningsvärken). Det är svårt att beskriva men jag känner mig glad och lycklig över att vara här i Australien (trots vädret). Vet inte om det beror på att stressen från tentorna lagt sig och jag kommit in i allt nu. Men jag vet att livet känns lite lättare nu iaf.


Jag tror att saker och ting kan hända bara man tror på sig själv. Sliter man hårt för det man vill kommer man att lyckas. Men vägen fram till målet kan vara en lång "resa" men det är lite upp till dig själv också. Jag vet varför jag kom hit till Australien och varför jag valde att plugga på Bond. Det kommer bli min livs investering och förhoppningsvis får jag också ut exakt det jag vill av upplevelsen.



En fransman på soffan

Idag slog det mig att jag faktiskt har en flatmate som är sjukt underhållande. Han pratar mer än en tjej och det händer alltid tokiga saker i hans närhet. Bara på de 7 veckor vi har bott ihop har det hänt en massa som fått mig att skratta. Det känns någonstans som att jag är tillbaka i min barndom när jag hade brorsan under samma tak. Det är nog därför jag känner mig som hemma och vet exakt hur jag ska hantera de situationer som dyker upp. Ibland kan det vara lätt att hitta fel hos folk och störa sig på småsaker, men jag ska nog vara glad att jag faktiskt har en flatmate som får mig att skratta.

Min underhållande flatmate i full koncentration

Ps. Ikväll ska det tydligen sova en fransman på soffan...hmmm, kanske får öva på mina två ord jag kan på franska: nöff bonbon ;)



Träningsvärk

Igår hade jag sjuk träningsvärk efter strength & conditioning passet i måndags. Idag är det minst lika jobbigt om inte värre. Det är precis samma känsla som när man har sin första försäsongsträning och benen knappt håller uppe en dagen efter. Bara att gå på toa är ett äventyr. Men det sägs att det bästa receptet är att fortsätta träna så jag antar att jag idag får ta mig samman och faktiskt träna, iaf ta en långpromenad.


Ledig dag

Onsdag, halva skolveckan är snart förbi. Idag är jag ledig, dvs. inga lektioner men jag måste fortfarande plugga. Ska iväg till skolan och lämna några av våra affischer och flyers som vi tryckte upp igår så mina gruppmedlemmar kan göra sitt jobb för dagen. Annars är det ekonomiplugg som gäller, har tenta på lördag och jag behöver verkligen plugga.

Just ja, gårdagens Public Speaking kväll var underbar. Det var skoj att hålla talet men det var ännu roligare att höra allas historier. Jag både skrattade och hade tårar som föll under kvällen, en del tal var riktigt känslomässiga.




Laddar för Public Speaking afton

Ikväll är det dags för en hel afton med bara en massa skojiga tal av oss elever. I 3 timmar ska vi hålla på och får jag välja vill jag nog vara bland de första talarna. Skulle vara skönt att ha det avklarat och få njuta av alla andras tal istället för att sitta nervös i timmar och vänta på sin tur.

Mitt tal handlar iaf om när jag som 3-åring skulle göra som min bror och cykla ner för en backe. Eftersom jag inte visste hur man använde fotbromsarna, släpade jag mina fötter längs backen hela vägen från toppen och ner. Det var bara ett problem, jag hade inga skor på mig. Resultatet av mitt lilla äventyr slutade med att jag satt i en vagn i en månad och inte kunde gå. Mina fötter såg ut som en blandning av köttfärs och asfalt, ingen vacker syn kan jag lova. Eftersom vi måste ha någonting att visa och vi inte får använda datorn har jag mina overheadbilder.



Bond Universitys campus

Är ni nyfikna på att se riktigt bra bilder från skolans campus ska ni ta och kolla in denna länk:

Bond universitys campus


En tenta kvar och Public Speaking afton

Två tentor är avklarade, en återstår. Sist skrev vi tentan på en fredagkväll, den här veckan blir det en lördag morgon. Har i och med tentan fått ledigt hela onsdagen och har bara en lektion på torsdagen så jag har gått om tid att plugga. Annars går nu våra ämnen från midterms in i fasen med grupparbeten, alla har minst ett grupparbete att ta tag i och har du otur har du 4. Själv har jag 3 + en tenta så jag har fullt upp.

Imorgon är det dags för Public speaking afton. Vi är ca 50 elever som ska hålla ett tal mellan 1 minut och 1.30. Lätt kan tyckas men med alla riktlinjer vi fått är det fasiken rätt svårt. Känns som man knappt hinner börja förrän man ska vara klar. Man får ta med sig vänner och familj så jag har ingen aning om hur många som kommer dit. Talet går ut på att få någon sorts reaktion från publiken. Det ska bli riktigt skoj, ser verkligen fram emot imorgon kväll.

Mitt overheadpapper för morgondagen. Försök få ihop en story av de fyra bilderna om ni kan =)

You got mail

Idag kom mitt andra godispaket från Sverige, 1000 tack mina vänner!
I am in heaven!


Dripp dropp

Imorse joinade jag Strength & condition klassen på gymmet. Klassen tog ut mig till det yttersta, men skit va skoj det var mellan sugrörsandetagen. Det var verkligen asjobbigt för hela kroppen, vi började med en massa benövningar, sedan gick vi över till core och avslutade med överkropp. När första delen var klar var min handduk redan genomblöt. Jag har aldrig svettats så mycket så att det droppar från mig som det gjorde idag, inte ens under mina träningspass i Thailand. Kommer defenitivt joina klassen igen, men först måste jag bli av med träningsvärken. Kom knappt hem på mina ben efter passet, trots en 30 minuter i relaxdelen.


Träning och relax

Imorse tog jag sovmorgon, så skönt. Trots sovmorgon var jag på gymmet vid 09.30 och körde ett tufft pass. Jag skulle avsluta passet med 1 km simning men hann bara simma 500 meter innan jag såg att jacuzzin var ledig så jag struntade i sista biten och rusade upp till jacuzzin. Det var det BÄSTA hittills, vattnet var jättevarmt och skönt och hela min kropp gick in i viloläge. Med ansiktet i solen och kroppen i det varma vattnet var jag sekunder från att somna. Jag kommer garanterat fortsätta att använda relaxdelen på skolan, min nya favoritplats!

Skolans pool



Lunch med Ellen

Idag har jag verkligen njutit av att inte göra någonting kopplat till skolan. Gårdagens tenta vid 18-tiden var en intressant upplevelse. Hjärnan hade liksom redan lagt ner för veckan och då var det dags för ett 2 timmars prov med en massa räkneövningar, inte optimalt men trots allt en intressant upplevelse.

Idag träffade jag Ellen som kom över på en sen lunch (läs: grekisksallad med grym fetaost) och vi hann med att snacka en massa, alltid lika skoj. Ellen hade en överraskning åt mig, en påse Extra med lakritssmak....mina favoriter, gissa om jag blev glad. Tack Ellen!



Implementeringen börjar nästa vecka

Efter 7 veckors slit ska vårt OB-projekt nu äntligen implementeras. Vi har gjort en film som en del av projektet och under de tre kommande veckorna kommer vi sitta på olika platser i skolan och samla in gamla mobiltelefoner som folk vill ge bort för bättre ändamål. Ska bli intressant och se resultatet för vår kampanj, känns skönt att äntligen få sätta igång.

Vår film (glöm inte att sätta på ljudet)


Två månader i Australien

Nu har jag varit i Australien i 2 månader, kan inte fatta hur snabbt tiden har gått. Det känns som om jag kom förra veckan samtidigt som det känns som jag varit här i nästan ett år.

Första veckan jag kom var det strålande väder och jag kunde njuta till fullo eftersom jag inte hade någon skola. Det var semester kan man säga och jag hann med att besöka stranden och kolla runt i området. En perfekt start på mitt äventyr!

 

Så snart skolan började blev det kallare och kallare och just nu är det riktigt kallt, speciellt på kvällarna. Jag kommer ihåg att jag skrattade åt alla vinterjackor som jag såg i affärerna när jag kom. Nu önskar jag nästan att jag hade en själv.

 

Inte en enda gång har jag längtat hem så här långt, jo kanske lite när min brorsa fyllde jämnt men bara för att delta under firandet. Jag trivs verkligen kanonbra och just nu längtar jag bara efter att det ska blir sommar och att solen ska komma fram. Jag vill ju hänga på stranden, ta ett dopp mellan lektionerna och njuta av värmen.

 

Det slog mig idag att jag faktiskt måste börja passa på att njuta av den miljö jag har runt omkring mig. När man har mycket att göra glömmer man lätt att ta en stund att bara njuta av utsikten och tillvaron.

 

Jag har lärt mig så mycket nu under den första terminen som jag önskar att jag visste innan jag startade terminen. Men ibland får man lära sig den hårda vägen. Förhoppningsvis kommer nästa termin iaf bli en aning lättare nu när jag vet hur allt fungerar och jag själv vet vad jag ska prioritera i de olika ämnena.

 

 

 


Smått panikslagna

Imorgon väntar tentan in accounting och under veckan har tydligen en massa studenter hoppat av kursen. Bara idag vet jag 3 st från min klass som slängt in handduken. Bland annat två stycken i min projektgrupp vilket gör att det nu bara är jag och en annan kille kvar. Jag fattar inte varför folk väntat in i det sista med att hoppa av, inte nog med att de slösat bort en massa av sin egen tid, de får ju inga pengar tillbaka.

Jag har redan kommit över stadiet när paniken infinner sig och känner mig just nu rätt lugn. Det får liksom gå som det går imorgon. Tentan början imorgon kväll klockan 18.00, härlig fredagkväll eller hur?
Men innan dess har jag hela dagen ledig så jag ska nog ta mig ett rejält träningspass och även plugga lite in i det sista.

Vi får väl se hur många som dyker upp imorgon när klockan slår 18.00.



RSS 2.0